Categorieën
Tuesday TAG

Tuesday TAG: Boodschappen

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

Deze tag gaat over boodschappen doen en komt van Supermoms.nl. Natuurlijk heb ik de vragen over boodschappen doen met kinderen achterwege gelaten ;>)

Waar doe je boodschappen?

Overal! In Oisterwijk heb je een AH, Jumbo, Emte en Lidl en ik kom bij allemaal. Owh ja, er is ook nog een Nettorama, daar kom ik bijna nooit (terwijl die eigenlijk het dichtste bij is), omdat ze een slecht assortiment vegetarische artikelen hebben, de winkel slecht bijgevuld wordt en er bijzonder onvriendelijk personeel rond loopt. Verder bezorg ik de post in Berkel-Enschot en daar is de AH zo’n beetje tegenover mijn laatste huis. Dus daar kom ik ook regelmatig. Soms ga ik ook nog naar de Ekoplaza of de Plus in Tilburg.

Doe je altijd boodschappen in dezelfde vestiging?

Nee dus, ik kom zowel in Oisterwijk als Berkel-Enschot en soms in Tilburg of Moergestel. En ook nog wel eens bij de AH Amsterdam Amstel (tegenover mijn school), want daar hebben ze een groter vegetarisch assortiment dan in Oisterwijk. Net waar ik in de buurt ben.

Wanneer doe je boodschappen?

Dat verschilt een beetje. Soms ’s ochtends vroeg, nog voor ik ga werken. Maar vaak ook na mijn werk, omdat zoals al gezegd, de AH zo’n beetje tegenover mijn laatste huis is. Dat is veel handiger dan eerst terug naar huis fietsen en dan weer naar het centrum.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Meestal om de dag, dus drie tot vier keer per week. Het ligt er ook nog aan of ik iets uit de vriezer ga eten en in het weekend eet ik regelmatig een dagje bij mijn ouders.

Als je in de winkel kunt scannen, doe je dit?

Dat doe ik dus eigenlijk nooit. Ik vergeet altijd zo’n scanner mee te nemen. Verder winkel ik altijd met een boodschappenmandje en dan vind ik het irritant om in je ene hand die scanner en in de andere hand dat mandje vast te hebben.

Kies je voor het A merk of het huismerk?

Over het algemeen kan ik prima met de huismerken leven. Maar van sommige producten zijn A-merken simpelweg lekkerder (ice-tea, chips, thee). Ik ben ook wel van de twee-halen-een-betalen aanbiedingen. En van de 35% korting stickers bij de AH.

Gebruik je een boodschappenlijstje?

Soms, als ik een nieuw gerecht ga maken of als er mensen op bezoek komen of als ik bang ben dat ik iets vergeet. Maar over het algemeen bedenk ik pas midden in de supermarkt wat ik die avond ga eten. Dat is ook wel het voordeel van alleen wonen: je hoeft met niemand rekening te houden. Hoewel mijn cavia’s het wel op prijs stellen dat er voldoende lekkere groentehapjes voor hun in de koelkast liggen (het zijn zulke gezonde beestjes, haha) en ze me er graag aan herinneren dat ze honger hebben.

Zelfbedachte bonusvraag: Wat als de cavia’s mee mochten naar de supermarkt?

Ik denk dat Freek en Frinn dan midden in het groentenrek gaan zitten en daar pas uitkomen als ze alles opgevreten hebben… Dat moet een soort paradijs voor hun zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s