Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 28 juni 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 28 juni 2009:

Stephanie, Anke en ik kampeerden een weekend in Zeeland om Concert at Sea te bezoeken. Het festival was op vrijdag en zaterdag en we hadden daarom de zondag over voor geocaching.

Het verslag:

1360. Kabbelaarsbank
Maker: De Duintoppers
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 28 juni 2009
Plaats: Brouwersdam, Zeeland

1361. Ouddorp – Port Zelande
1362. Ouddorp – Brouwersdam
Maker: De Duintoppers
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 28 juni 2009
Plaats: Brouwersdam, Zeeland

1363. Met de kano…
Maker: De Duintoppers
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 28 juni 2009
Plaats: Serooskerke

1364. De Schelphoek
Maker: De Duintoppers
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 28 juni 2009
Plaats: Serooskerke

1365. Het caisson
1366. Plan Tureluur
Maker: De Duintoppers
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 28 juni 2009
Plaats: Serooskerke

1367. Renesse – Helleweg
Maker: De Duintoppers
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 28 juni 2009
Plaats: Renesse

1368. De reunisten
Maker: De Uitjes
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 28 juni 2009
Plaats: Renesse

1369. Starfighter
Maker: Victorvix
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 28 juni 2009
Plaats: Oosterland

In tegenstelling tot Stephanie en Anke, heb ik als kind nooit gekampeerd, omdat mijn ouders daar een hekel aan hadden. Waarschijnlijk slaap ik daarom in een tent minder goed dan hun. Ik was dus al vrij vroeg wakker en had al een half boek uitgelezen voor zij uit de andere tent kropen. Na het ontbijt en het afbreken van de tenten, konden we gaan geocachen.

Omdat we even wakker moesten worden, werd de eerste cache een multi, voor een wandeling in de buitenlucht. Deze lag in een natuurgebiedje dat grensde aan het midden van de Brouwersdam. Vandaag mocht je namelijk wel weer over de festivaldam rijden. Bij het eerste waypoint dreigde even een rolberoerte, omdat er heel veel stenen lagen en de vraag daarover ging, maar gelukkig viel het wel mee. Ondanks dat deze cache van dezelfde makers was als De Schelphoek, onze mislukking van de vorige dag, verliep deze heel wat beter. We hadden de cache dan ook snel in handen.
We gingen op naar de volgende: een oppikkertje op de Brouwersdam. Na een kort wandelingetje vonden we de cache. We werden wel een beetje vreemd aangestaard door de aanwezige campermensen. Daarna gingen we naar een ander oppikkertje op de dam. Deze heette ook Brouwersdam en we wilden graag een cache met deze naam als herinnering aan Concert at Sea. Deze lag wel op een leuke locatie, bij een klein vuurtorentje op een piertje van basaltblokken. Het was even zoeken, maar we hebben hem wel gevonden.
Hierna hadden we een paar teleurstelling. ROB bleek op het festivalterrein te liggen en daar mochten we nog niet op, omdat ze nog aan het afbouwen waren. Toen ik later thuis op internet keek, bleek hij zelfs achter het podium te liggen, dus daar hadden we never nooit kunnen komen dit weekend. Ook de cache die we daarna probeerden was onvindbaar. Deze lag midden in de duinen en de hint was enkel “bij een boom”. Die waren daar heel veel en er waren heel erg veel zoeksporen. Na een half uur met drie man zoeken toch maar opgegeven.

De volgende cache heette Met de kano… en een cache met zo’n naam mag natuurlijk niet in onze lijstje ontbreken, want we zijn alle drie lid van Kanovereniging Oisterwijk. Er stond niet bij dat hij alleen maar met een kano bereikbaar was, dus durfden we het aan. Toen we de auto parkeerden zagen we al een bord met kanoroutes staan. We zagen alleen niet echt water. Nadat we een trapje af waren gegaan kwamen we aan op een half overwoekerde steiger aan een soort van sloot. Het water stonk en zag er erg vies uit. Verder groeide overal riet. Het leek ons niet echt prettig kanoën hier. Gelukkig was de cache er wel. In onze log konden we het toch niet laten om kritiek te geven op de “geweldige kanoroute”.

Eigenlijk wilden we alle drie graag gaan afrekenen met De Schelphoek, onze frustratie-cache van de ochtend ervoor. We dachten onze fout ontdekt te hebben en gingen terug naar dat waypoint. Het ging over de letters van een plaatsnaam en jawel, we vonden een andere plaatsnaam. Dit bleek wel de goede te zijn en zo hadden we even later de cache in handen. Het gebied dat de Schelphoek heette, hadden we ondertussen uitgebreid gezien. We waren vaak fout gelopen, want er waren erg veel paden en ook veel water. Maar we hadden de cache gelukkig wel en werden beloond met een coin en met twee travelbugs. We waren nu ook in een veel betere stemming dan gisteren, haha.

Van hieruit doorgelopen naar de traditional het caisson. Een caisson is een soort van heel groot betonnen blok dat bedoeld is om iets af te sluiten. Bij deze cache was een ontsnapt schaap. We vroegen ons af hoe dat beest ontsnapt was, maar dat demonstreerde hij zelf even. Het beest nam een run en sprong tussen de ijzeren stangen van het hek door terug in de wei. Erg vreemd. Bij de cache ontmoetten we andere cachers. Ze heetten De Schapen (toevallig) en kwamen uit Zeeland. We zochten samen naar de cache en ik vond hem. Natuurlijk later ook op het profiel van deze mensen gekeken. Ze hadden zo’n 100 caches gevonden, vooral in Zeeland zelf. En het bleek maar weer eens dat wij helemaal niet in de doelgroep van het geocachen passen: het wordt vooral door oudere mensen, gezinnen met kleine kinderen gedaan en nerdige mannen gedaan. Over het algemeen niet door vrouwen van onze leeftijd. Niet dat we ons daar iets van aantrekken: we vinden het nog steeds een geweldige hobby.

We reden langs Plan Tureluur, een snelle oppikker aan een Zeeuwse dijk. En daarna door naar Renesse. Hier lag een korte offset-multi. Eerst een paar vragen beantwoorden bij een vaag kunstwerk vermomd als uitkijktoren en daarna de cache vinden die aan een draadje in een paaltje zat. Gelukkig was hier geen magneetklauw voor nodig.
Daarna door naar de andere cache van de Uitjes en gelukkig konden we de Reunisten wel vinden. Hij was van die mevrouw die we zaterdag hadden ontmoet bij R.I.P. Dit plekje was niet echt bijzonder. Ik dacht dat het onze 1000ste Nederlandse found was, maar na een herberekening vandaag zat ik er eentje naast en werd Starfighter onze 1000ste.
Dat was de laatste cache die we deze dag deden, dat was toen we al onderweg naar huis waren. Hij lag bij een monument van een vliegtuigje en het was een snelle oppikker.

We hadden echt een top-weekend gehad. Concert at Sea was supergezellig en dan ook nog 15 caches en mooi weer, het kan bijna niet beter.

Wat ik hier op 28 juni 2018 nog aan toe te voegen heb:

Pfft, wat een energie hadden we dit weekend zeg. Weinig geslapen, denk ik zo. Maar het was wel erg leuk en gezellig.

Foto van de Brouwersdam is afkomstig van mergus.be

Één reactie op “Throwback Thursday: 28 juni 2009”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s