Categorieën
Tuesday TAG

Tuesday TAG: Been there, done that!

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

Woohoo, het is vakantie! Daarom vandaag de Been there, done that!-vakantie-tag, ik weet niet wie hem bedacht heeft.

Welke landen van de wereld heb je bezocht?

Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Italië en Slovenië.

 

vakslovenie
Uitzichtpunt hoogst gelegen weg in Slovenië (2013)

 

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje: waar wil je echt nog een keer heen?

Dat zijn eigenlijk twee landen: Noorwegen en IJsland. Helaas beiden op dit moment te prijzig voor een arme postbode-student. Qua stedentrips lijkt Tallinn (Estland) me erg aantrekkelijk.

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Ik houd van actieve vakanties. De hele dag op het strand of aan de rand van het zwembad liggen, is aan mij niet besteed. Evenmin als vakanties waarbij je je drie-sterren-resort niet uitkomt. Ik wil dus geocachen, liefst in combinatie met wandelen of fietsen. Daarnaast houd ik ook wel van wat cultuur snuiven, dus enkele highlights bezoeken of een museum of pretpark is ook prima. Het kan vaak ook in combinatie, omdat geocaches ook vaak bij highlights verstopt liggen. ’s Avonds speel ik dan graag gezelschapsspelletjes of ik lees een boek.

Mijn actiefste vakantie ooit was een kano-vakantie met leden van de Kanovereniging in Slovenië (2013). Op de eerste foto doe ik de bow-stall in een stroomvoorsnelling op de rivier de Soça: dit is dan ook verreweg het stoerste wat ik ooit op een vakantie heb gedaan. Op de tweede foto knuffel ik een rots in dezelfde rivier.

Welke plek vond je zo bijzonder, dat je er nog wel eens heen zou willen?

De White Cliffs of Møn in Denemarken vond ik heel erg mooi om te zien. Zou daar graag nog eens heen gaan. Ik houd sowieso heel erg van de Scandinavische landen.

Laat je allermooiste vakantie-foto zien:

 

vakdenemarken
White Cliffs of Mon, Denemarken (2012)

 

Ben je voor werk al wel eens naar een leuke bestemming geweest?

Muhaha, Berkel-Enschot is toch een heel erg leuk idyllisch plaatsje…??? En daar mag ik gewoon vier dagen per week betaald vertoeven…                                                                  Nee, alle gekheid op een stokje, ik heb nog nooit werk gehad waarbij ik leuke reisjes mocht maken. Toen ik bij de Beekse Bergen werkte, heb ik met mijn collega’s wel een aantal andere dierentuinen binnen Nederland bezocht.

Met wie ga je meestal op reis?

Tja, dat is dus een beetje het probleem. Ik heb geen partner om reizen mee te maken. En alleen is ook maar alleen (en vaak duurder, vanwege 1-persoons-toeslag). Binnen Nederland ga ik regelmatig op pad met mijn moeder, maar van haar hoeven buitenland-reizen niet zo nodig. De vriendinnen hebben allemaal een partner, met wie ze logischerwijs liever op reis gaan, dan met mij. Dus is er nog ergens een lonely reiziger die met mij naar Noorwegen en/of IJsland wil?

 

vakantiezweden
Zonsondergang vanaf de veerboot Göteborg – Kiel, Zweden (2008)

 

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Een grote stapel boeken en mijn kano. Als ik die boeken dan uit heb en/of het eiland zat ben, peddel ik weer terug naar het vaste land.

Ben je al wel eens in Nederland op vakantie geweest?

Ja hoor, ik ga vaak lekker weg in eigen land. Nederland is ook erg mooi. Ik denk dat ik in alle provincies al wel eens geweest ben. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een huisjespark. Soms ga ik kamperen, maar dat valt of staat wel met het weer. Een huisje is toch wat meer luxe. En wat ik dan doe als ik in Nederland op vakantie ben? Nou, geocaching, wandelen, fietsen en steden bezoeken.

 

DSC06116
Veluwe, Nederland (2016)

 

Ski-vakantie of zonvakantie?

Zonvakantie. Ik geef helemaal niets om wintersport. Maar het hoeft ook weer niet te heet te zijn, want ik heb een lichte zonne-allergie. Ik ga dan ook vaak op vakantie in de lente of de herfst, dan is niet te warm en niet te koud.

Wat is je leukste vakantie-herinnering?

Vakanties horen toch eigenlijk altijd leuk te zijn? Ik heb dan ook meerdere leuke herinneringen. Het is gewoon fijn om vrij te zijn en niets te hoeven en alleen maar de dingen te doen die je leuk vind.

 

vaksloveniegaladriel
Geocaching tijdens een wandeling in Slovenië (2013

 

Waar ga je dit jaar op vakantie?

Het idee is om te gaan kamperen op de Veluwe en daar vooral te gaan wandelen.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Naar landen waar het oorlog is, waar grote armoede is of waar een enge ziekte heerst.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s