Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 12 juli 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 12 juli 2009:

We k(r)ampeerden op Texel en de regen viel met bakken uit de lucht. De keuze was de hele dag in onze kleine iglo-tentjes zitten of toch op geocaching-jacht gaan. Het werd het laatste.

Het verslag:

1384. Caching Texel 37: Maritiem- en Juttersmuseum
1385. Caching Texel 33: Skillepaadje, grote brug
1386. Caching Texel 34: Skillepaadje, kleine brug
1387. Caching Texel 32: Wezenputten
Maker: PanchoPepe
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 12 juli 2009
Plaats: Oudeschild, Texel

1388. Zeemeeuw
Maker: 2000cs
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 12 juli 2009
Plaats: Oudeschild, Texel

Op de zaterdag dat we aankwamen was het stralend weer, maar die zondag daarna kropen we uit onze tenten en regende het pijpestelen. Yeah!!! Leve het k(r)amperen, dat is dus meteen de reden waarom het niet mijn favoriete manier van vakantie vieren is.
Ik vond wel dat we iets moesten gaan doen, dus stelde ik voor om naar Oudeschild te gaan, omdat ik wist dat daar 5 caches heel dicht bij elkaar lagen. Het geplande plan om fietsen te huren ging niet door, we besloten om vanwege het weer met de auto te gaan.

Na een rit waarbij we enkele tussenstops maakten om Stephanie de gelegenheid te geven wat caches te loggen die wij al hadden, kwamen we aan in Oudeschild. We parkeerden in de buurt van het Maritiem- en Juttersmuseum en logden hier meteen onze eerste cache van de dag.
Daarna wandelden we door naar het Skillepaadje, hier zouden vier caches op korte afstand van elkaar liggen. Het Skillepaadje is een bekend fietspad op Texel, ik was er dan ook al eerder geweest. Ondertussen begon het steeds harder te regenen en werden we kletsnat. De eerste cache lag bij de grote brug. Hier hebben we even moeten zoeken, want de cache zat zeer geniepig verstopt, in een ijzeren paal van de brugleuning. Ik vond hem pas toen ik half op de brug ging liggen (en dus nog natter werd). Daarna was het maar een klein stukje naar de kleine brug. Dit bruggetje lag verscholen in gras van een halve meter hoog, wat dus kletsnat was door de regen. Ik zag de vele mogelijke cache-locaties al opdoemen en gaf de moed om deze cache te vinden op. Maar Stephanie liep bijna meteen op de cache af, dus we hadden hem eigenlijk vrij snel te pakken.

Hierna was het weer maar een miezerig stukje lopen naar de Wezenputten. Ook dit was geen onbekende locatie voor Anke en mij, want ook hier waren wij al eerder geweest. De cache was kapot, hij lag ergens op de grond en het duurde even voor we hem gevonden hadden. We legden hem terug op de plek, waarvan we dachten dat hij daar moest zitten.

We hadden nog een cache te gaan, de Zeemeeuw. Dit was voor de verandering geen cache van PanchoPepe, maar ik denk dat de maker een andere Duitser is. Waarom de cache Zeemeeuw heet, is mij een raadsel. Vrijwel overal op Texel zie je die vogels vliegen, maar niet op deze plek. Misschien was dit het eerste Nederlandse woord waar hij op kwam ofzo. Maar de cache was makkelijk te vinden, dus konden we weer een logje schrijven.

We waren ondertussen zo doorweekt dat we besloten om naar de auto te lopen, om terug te gaan naar de camping. De rest van de dag hebben we geschuild in het ontmoetingscentrum van de camping en daar spelletjes gespeeld. ’s Avonds werd het droog en konden we toch nog buiten zitten.

Wat ik hier op 12 juli 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ik heb het al wel eens eerder geschreven: ik ben niet zo’n kampeerder. In tegenstelling tot Anke en Stephanie, ben ik er ook niet mee opgegroeid. Vooral als ik in mijn kleine iglotentje zit en het regent, ben ik niet echt te genieten. Gelukkig was het de rest van de week een stuk beter weer en ging ik het kamperen weer een beetje leuker vinden.

De foto komt van panoramio.com. Ergens heb ik zelf heel veel foto’s van Texel, maar je begrijpt het al: waar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s