Categorieën
#treinleven Vervoer

Dal Vrij: juni 2018

In juli 2017 ging mijn Dal Vrij-abonnement in. Dat houdt in dat ik voortaan altijd gratis kan reizen: doordeweeks buiten de spitsuren en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Dal Vrij is – met 102 euro per maand – wel een prijzig abonnement, dus ik ga dit jaar bijhouden of het me wel echt de beloofde besparing op zal leveren.

Deze maand reisde ik niet eens zo heel vaak met de trein, maar met een retour Oisterwijk – Groningen had ik toch wel een aardig traject te pakken, waarbij je het halve land doorkruist. Verder 3x naar school waarbij ik op de laatste schooldag van het jaar ongewenst werd gedumpt op station Amsterdam Bijlmer Arena. Hoewel ik best een tijdje op het station moest doorbrengen (de metro reed aanvankelijk ook niet, maar later gelukkig weer wel). Ik vergat een foto van het bordje te maken, maar hij telt toch niet meer mee als nieuw station: ik ben er al eens eerder gedumpt in het verleden en ook een keer naar een concert geweest in de ZiggoDome.

De reizen:

1x Retour Oisterwijk – Groningen, 30,40 euro, 50,60 euro

1x Retour Oisterwijk – Amsterdam Amstel, 21 euro, 35 euro

3x Tilburg – Amsterdam Amstel, 31,80 euro, 52,80 euro

1x (ongewenst) Tilburg – Amsterdam Bijlmer Arena, 10,30 euro, 17,10 euro

1x Retour Oisterwijk – Eindhoven, 8,80 euro, 14,60 euro


Totale besparing met 40% korting: 102,30 – 102 euro abonnementskosten = 0,30 eurocent winst (!). Daar doen we het voor, toch?

Totale besparing met vol tarief: 170,10 – 102 euro abonnementskosten = 68,10 euro winst.

Conclusie:

Wederom speel ik bijna quitte met 40% korting, maar maak ik weer winst met vol tarief. Met deze maand is het verplichte abonnementsjaar rond en dat betekent dat ik vanaf deze maand per maand kan opzeggen. Voorlopig houd ik Dal Vrij nog wel aan. Het aller, allerliefste zou ik Altijd Vrij willen, zodat ik niet meer gebonden ben aan de spitstijden, maar dat is een ruim duurder abonnement en dat kan ik me op dit moment simpelweg niet veroorloven, ook omdat ik bang ben dat ik het er niet uit ga halen. Ik ga nu alle berekeningen van het hele jaar in een tabel zetten om de totale winst te berekenen en daar komt dan ook nog een blog over.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s