Categorieën
Tuesday TAG

Tuesday TAG: Broeders

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstjes over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

Dit is de broer- en zustag, maar ik heb alleen maar broertjes, dus daarom heb ik hem de Broeder-TAG genoemd. De tag is bedacht door MizFlurry.

Hoe heten jouw broertjes? En hoeveel jaar schelen ze met jou?

Ik heb twee broertjes en ze heten Tom en Joost. Ik ben de oudste en scheel 1,5 jaar met Tom en 4 jaar en 9 maanden met Joost. Die gap tussen mijn broers is omdat mijn vader twee kinderen wel genoeg vond, maar mijn moeder er eigenlijk vier had gewild en dus is drie uiteindelijk de compromis geworden.

Hebben jullie speciale bijnamen voor elkaar?

Niet echt. Zij hebben allebei een naam die al slechts uit één lettergreep bestaat, dus dat hoeft dan niet nog eens afgekort te worden. En ik vind “Maart” een afschuwelijke afkorting, dus dan liever gewoon Maartje. Omdat ik een vrouw ben, ben ik helaas in lengte de kleinste. Daarom noemen zij mij “zusje”, maar ik vind dat ik hun “zus” ben, omdat ik de oudste ben. Soms noemen ze me “zuster”, omdat ze weten dat ik dat helemaal een vreselijke benaming vind. Daaruit volgend spreek ik vaak over “mijn broeders”.

Wat is je leukste herinnering met elkaar?

Met z’n allen (dus ook hun vriendinnen en onze ouders erbij) naar de Efteling is altijd gezellig.

Wanneer hebben jullie elkaar voor het laatst gesproken?

We hebben een gezins-app. En we zien elkaar ook wel vrij regelmatig.

Hebben mensen wel eens gedacht dat je een tweeling vormde met je broer of zus?

Hoewel we qua karakter heel erg verschillend zijn, hebben we uiterlijk best veel van elkaar weg. Dit komt vooral omdat we alle drie dezelfde kleur haar hebben. Vroeger, toen we echt nog heel klein waren, dachten mensen wel dat Tom en ik een tweeling waren, omdat we niet zoveel in leeftijd verschilden. Maar later nooit meer.

Hoe vaak zien jullie elkaar?

Ik zie Tom iets vaker dan Joost, maar dat komt omdat hij in Oisterwijk woont en Joost iets verder weg, in Tilburg.

Wat zou je ooit graag doen met je broers?

Mochten er ooit nog kinderen komen bij één of meerdere van ons drieën, dan lijkt het mij wel leuk om iets van een familiedag of heel misschien zelfs een familieweekend in te voeren.

 

 

 

 

 

 

 

Één reactie op “Tuesday TAG: Broeders”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s