Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 19 juli 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 19 juli 2011:

Een dag waarop ik ging geocachen per step.

Het verslag:

3165. De Grenspaal – 2
Maker: The Dutch Moose
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 19 juli 2011
Plaats: Luyksgestel

3166. Kanaal Bocholt – Herentals: Sas 3
Maker: Bacchus
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 19 juli 2011
Plaats: Postel, België

3167. Dubbel moord in Postel
Maker: Dardanus
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 19 juli 2011
Plaats: Postel, België

3168. Blauwe Kei
Maker: Duckyboy
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 19 juli 2011
Plaats: Postel, België

3169. Kanaal Bocholt – Herentals: Sas 1
3170. Kanaal Bocholt – Herentals: Sas 2
Maker: The Exiled
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 19 juli 2011
Plaats: Postel, België

3171. 13.400 Noord
Maker: Scoffie en de MISSloopsters
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 19 juli 2011
Plaats: Postel, België

3172. Whats in the box
3173. Whats in the box 2
Maker: Taekwondodo
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 19 juli 2011
Plaats: Postel, België

Ik was vrij en besloot om weer op geocaching-jacht te gaan. Vorige week had ik me bezig gehouden met de fietstocht van Grenspaal 2, maar ik had de cache toen niet gevonden. Ik had de maker, The Dutch Moose, gemaild en hij was zo vriendelijk om mijn fout eruit te halen en het goede antwoord te geven. Dus ik hoefde nu alleen de cache op te gaan pikken. Ik had geen zin om daarvoor heel mijn fiets in de auto te laden, maar het was wel 1,5 km. Maar ik had recent de oude step van mijn broertje mee naar Hilvarenbeek (waar ik toen woonde) genomen, omdat ik na het step-geoeating-event weer zin had gekregen in steppen. Dus besloot ik de step in de auto te gooien.

Dus op de parkeerplaats bij de Cartierheide aangekomen, de step uitgevouwen en op naar de cache. Pfft, dat steppen is toch nog best zwaar op zo’n klein stepje (die van het event waren veel groter, met brede banden) en alle fietsers lachen me uit. Maar als je de vaart er eenmaal in hebt gaat het best snel. Ik bleek vorige week dus wel degelijk langs het goede bosje te zijn gefietst, maar als je niet precies weet waar je moet zoeken is het een naald in een bos. Nu vond ik de cache snel en kon deze frustratie van de lijst.

Ik vervolgde mijn jacht in België, waar ik twee caches deed in de buurt van de rammelende baileybrug in Postel. Eerste een cache van de Sas-serie, dat zijn tien caches langs het kanaal Bocholtz-Herentals en daarna een cache met de angstwekkende naam Dubbele moord in Postel. Het ging om een moord van vele jaren geleden, dus dan klinkt het al minder creepy. Ook eindelijk de paddo bij de baileybrug gewaymarkt, want dat kon steeds niet, omdat het altijd heel druk is bij die brug en je niet zomaar uit je auto kunt springen. Bij het monument van de moord stonden heel Hollands, heel veel koeien te grazen, dus kon ik een koeienfoto maken.

Ik reed verder naar recreatiegebied de Blauwe Kei. Daar vond ik na een tijdje zoeken de gelijknamige cache en ik kon van daaraf ook naar twee kanaal-caches wandelen. Daar ben ik nog een hele tijd mee bezig geweest, omdat ik eerst aan de verkeerde kant van het kanaal stond (ik had toen nog geen kaart met water erop in mijn gps) en je niet over het “kunstwerk” mocht lopen. Het “kunstwerk” (ik vond het een rare benaming) is dus het sluizenblok midden in het kanaal. Het begon ook nog te regenen en met Steenbergen (een cache waarbij we tijdens de wandeling werden overvallen door een clusterregenbui) in gedachten, had ik dit keer wel mijn regenbroek aangetrokken. Mijn gps deed moeilijk vanwege de regen en de bewolking dus het duurde bij beide caches even voor ik ze te pakken had. Daarna kon ik ook te voet naar 13.400 Noord, een cache in een moerassig gebied. Die zou moeilijk te vinden zijn en ik moest inderdaad even zoeken, maar ik vond hem wel. Deze cache maakt deel uit van een mini-serie, maar ik vrees dat we die nooit gaan voltooien.

Terug gekomen bij de auto was het een twijfelgevalletje of ik naar huis ging of nog verder ging cachen. Het werd verder cachen.
Ik verplaatste de auto naar What’s in the Box, twee caches vanaf dezelfde parkeerplaats. Nou ja, parkeerplaats, het was meer een verlaten weggetje in het bos en ik vond het best eng, vooral omdat er allemaal quads rondreden. Die maken heel veel herrie en ik voel me er altijd opgejaagd door. De eerste What’s in the Box vond ik niet zo heel bijzonder, het was zo’n kistje dat open ging op een bepaalde manier, kan heel frustrerend zijn, maar ik had hem dus zo open.

De tweede was wel echt geniaal bedacht. Er waren alleen ook nog andere cachers en ik wilde het zelf oplossen, dus ik moest een hele tijd wachten tot ze eindelijk klaar waren. Toen ze uit het zicht waren, was het mijn beurt. De cache was een houten bak in de grond, zoals je wel vaker ziet bij caches. Alleen zat er geen cache in. Er waren serieus mensen die hadden gelogd dat ze dachten dat de cache geript was. Maar dat geloofde ik niet. Ik betastte de wanden van de bak en eentje kon opzij geduwd worden en daarachter lag de cache. Echt geniaal, ik heb de rest van de week vol lof over de illusie-cache gepraat en hem ook een favorite gegeven. Als er ooit nog een eigen cache van de hand van de Heideroosjes uit komt, dan wil ik zo’n cachebox op het einde, ik vond het geweldig gemaakt.

Door het wachten op het andere cacheteam, had dit rondje nog best veel tijd gekost, dus het was tijd om terug naar Hilvarenbeek te gaan.

Wat ik hier op 19 juli 2018 nog aan toe te voegen heb:

Tja, die eigen multi-cache is er nooit van gekomen. We hebben wel een paar eigen caches gehad, maar die waren allemaal van de hand van Guy en heetten Keragypsa en Keragypsa 2. Daarom had ik bedacht dat de multi-cache de Illusies van Keragypsa moest gaan heten. Verder dan tijdelijke surprise-caches is het echter nooit gekomen. Wie weet nog ooit, in de toekomst. Eerst maar eens afstuderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s