Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 26 juli 2015

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 26 juli 2015:

Er stond vandaag een wandelmulti op het programma, met enkele traditionals op de route.

Het verslag:

5933. Kleine bedevaart Gilze
Maker: Graafdeerik
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 26 juli 2015
Plaats: Gilze

5934. Trail “Gilze ons dorp” #6
5935. Heemkring Molenheide
5936. Boomput
Maker: Team Wieger
Type: 2x traditional, 1x mysterie
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 26 juli 2015
Plaats: Gilze

5937. Rondom d’n Bolberg
Maker: Sammymuffin
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 26 juli 2015
Plaats: Gilze

26 juli was de enige 1-cache-datum van de maand juli. Die viel op een zondag, dus ik was vastbesloten dat die vervuld ging worden. Allerlei wilde plannen om de datum voor eens en voor altijd uit de datum-zone te werken werden gesmeed, maar het weer dreigde roet in het eten te gooien. De dag ervoor was het afschuwelijk stormweer, met code rood enzo. Dus ik vreesde voor de zondag, die verrassend genoeg kwam met een zonnetje en enkel wat wolkjes aan de verder strakblauwe lucht. Dan maar wat geocachen in de buurt. De multi Rondom d’n Bolberg stond al een tijdje op het verlanglijstje, gewoon een rechttoe-rechtaan-multi met normale vragen en zonder verdere poespas. Wel zo lekker. Vond het alleen net iets te ver fietsen, dus voor de verandering eens de auto van mijn ouders geleend.

Dus naar buitengebied Gilze gereden, de auto achter gelaten in de berm en begonnen aan de wandeling. Die heb ik nog iets uitgebreid, door een stukje door Gilze te lopen en vier caches mee te pikken. Een vijfde kon ik helaas niet vinden. Eerst de cache bij de kerststal (het bordje hing er echt – in juli!) gevonden, die was groot en gifgroen en daardoor goed te zien. Daarna eentje van de dorpstrail in Gilze. Een jongetje uit de buurt wilde me de cache wel aanwijzen voor 100 euro. Tja, dat is een beetje boven mijn budget, dus toch maar zelf gaan zoeken…met succes gelukkig. De cache bij de kapel kon ik zo gauw niet vinden en ik voelde me erg bekeken. De mysterie bij het gebouw van de heemkunde-kring had ik ’s morgens snel opgelost, een makkelijke mysterie. Hij zat ook nog leuk verstopt, onder een nep-plant in de bloembak. Verder was hier alles gesloten vandaag, dus ging ik verderop cultuur snuiven bij de boomput, die in een soort openbare vitrine-kast op het plein staat. Al wel vaker vanaf een afstandje gezien, nu met een cache erbij.

Na deze weer verder gegaan met de multi. Tussen de weilanden door, langs de rand van het dorp en het einde in het bos. Lekkere wandeling. Hierna begon het te regenen, dus niet meer verder gegaan. Nog wel Ommetje Gilze geprobeerd, omdat dat al een oudere cache is, maar die kon ik niet vinden. In de dorpstrail had ik verder niet meer zo’n zin, loop toch liever in het bos te zoeken, dan midden in een woonwijk.
Wel weer mooi een multi op de lijst erbij. Het schiet niet zo op met de multi’s, want je doet er meestal maar eentje op een dag.
En natuurlijk de datum gered.

Wat ik hier op 26 juli 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ja, multi’s zijn eigenlijk de leukste caches. Na het bereiken van de 10.000ste found wil ik echt meer multi’s gaan doen en minder op de puntjes letten.

 

2 reacties op “Throwback Thursday: 26 juli 2015”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s