Categorieën
Tuesday TAG

Tuesday TAG: Lievelingsdingen van vroeger

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

De Tag van vandaag gaat over lievelingsdingen van toen je een (basisschool)kind was en is bedacht door Marja. Zij noemt het trouwens de “jeugdsentiment-tag”, maar dat vind ik wel heel dramatisch klinken.

Wat wilde je worden als je groot zou zijn?

Schrijfster. Maar ja, daar zijn niet echt opleidingen voor. Ik wilde ook nog een tijdje dierenarts worden, maar dat ging over toen ik erachter kwam dat je dan ook dieren “dood” moest maken en ik ben ook niet zo van heel veel bloed en ingewanden. Nog afgezien van de lange studie, maar daar denk je als kind nog niet over na.

Was je een mama’s of een papa’s kindje?

Een 100% moederskindje.

Waarmee speelde je het liefst?

Ik ben altijd wel een binnenstebuiten geweest. Kon goed buiten spelen, maar ook goed binnen. Lag ook wel aan het jaargetijde, denk ik.

Wat zag je het liefste op tv?

Je had toen een TV-zender die “Kindernet” heette, de voorloper van wat nu Nickelodeon is. Ik heb door de jaren heen allerlei series gezien, maar mijn absolute favoriet was Maple Town. Grappig is dat ik toen niet doorhad dat dat een Japanse animeserie was. Daar kwam ik pas achter toen ik al volwassen was. Tegenwoordig kijk ik ook weer graag naar Japanse animefilms, zoals Howl’s Moving Castle (ja, daar komt de naam van mijn blog vandaan ja)

Wat deed je het liefste?

Lezen. Ik las over het algemeen meerdere boeken tegelijkertijd. Maar ik speelde ook veel buiten in het park dat is aangelegd op de geluidswal langs de spoorlijn en dat in onze straat begon (dat park is er nog steeds trouwens) of gewoon in de achtertuin. Ook speelde ik graag met dingen zoals playmobil en lego. Waarbij ik dan graag dingen wilde bouwen. Maar mijn broertje die wilde altijd alles slopen, want in zijn beleving was het altijd oorlog, of storm of een andere ramp. Dat zorgde dus voor ruzie, haha.

Welk boek was jouw favoriet?

Ik heb zo’n beetje de halve jeugdbibliotheek uitgelezen toen ik op de basisschool zat. Een voorkeur voor een bepaald genre had ik niet, ik las werkelijk alles wat los en vast zat: van typische paardenmeisjesboeken, tot historische romans, fantasy, probleemromans, alles wat een interessante flaptekst had of een mooie titel. Ik vind het best jammer dat ik in die tijd geen leeslijst bij hield, want ik zou best willen weten hoeveel boeken ik toen wel niet gelezen heb. Ik vond meerdere boeken mooi, maar een van de eerste boeken die ik zelf kocht was De Zevensprong van Tonke Dragt.

Welke muziek beluisterde je het meest?

Volgens mij had ik als basisschoolkind niet echt een voorliefde voor muziek. Het staat me niet echt bij, in ieder geval. K3 of iets in die richting bestond toen ook nog niet. Samson en Gert dan weer wel, daar hadden we wel een cd van.

Welk kledingstuk droeg je het liefste?

Ik wilde het liefst zo simpel mogelijk. Had al heel jong een hekel aan rokken en jurken en wilde liever broeken dragen. Dat is nooit veranderd. Volgens mij had ik niet echt een lievelingskledingstuk.

Welk kledingstuk verafschuwde je?

Het was toen een tijdje in om je kinderen van die losse, “kanten” (ik denk niet dat het echt kant was) kragen aan te doen. Ik vond dat echt weerzinwekkend.

Wat was jouw favoriete snoepgoed?

Ik ben nooit zo’n snoepkind geweest, hield niet zo van zoet (nog steeds niet). Maar van die Chuba Chub lollies vond ik soms wel lekker.

Wie was jou lievelingspersoon buiten het gezin?

Pfft, weet ik eigenlijk ook niet. Ik was wel gehecht aan mijn basisschoolvriendinnetje en het leuke is dat we nu nog steeds bevriend zijn, ook al hebben we nu een compleet ander leven.

Welk kattenkwaad vrat jij uit?

Nja, ik was best wel heel braaf. Ik denk dat het spannendste wat ik heb gedaan, vlees wegmoffelen naar de hond is geweest.

Waar droomde ja als kind altijd van?

Ik wilde heel graag ooit een boek schrijven wat echt uitgegeven zou worden. Maar dat is vooralsnog niet gebeurd.

Wat at je het liefst?

De zelfgemaakte tomatensoep van mijn moeder. Hoewel het recept door de jaren heen is veranderd en de soepballen al jarenlang uit mijn portie verbannen zijn, is dat nog steeds wat ik 9 van de 10 keer krijg voorgeschoteld als ik bij mijn ouders ga eten.

Afbeelding komt van internet en is een screenshot uit “Maple Town” met hierop het hoofdpersonage: konijntje Patty en heel toepasselijk de postbode van het dorpje, voor het station. 

Één reactie op “Tuesday TAG: Lievelingsdingen van vroeger”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s