Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 9 augustus 2006

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 9 augustus 2006

Stephanie, Anke en ik gingen caches doen per fiets langs het Drongelens Kanaal tussen Vught en Den Bosch. Dat ging ons niet per se heel goed af, maar we hadden wel een gezellige dag.

Het verslag:

61. Gp’s Fietsroutes 2: DKFietspad 1: An unexpected surprise!
Maker: Geopatra
Type: Traditional
Gevonden op: 9 augustus 2006
Heideroosjes: Anke en Maartje
Snuffel007: Stephanie
Plaats: Vught

62. Gp’s Fietsroutes 2: DKFietspad 3: Towers of Evil
Maker: Geopatra
Type: Traditional
Gevonden op: 9 augustus 2006
Heideroosjes: Anke en Maartje
Snuffel007: Stephanie
Plaats: Vught

63. Gp’s Fietsroutes 2: DKFietspad 4: Drongelens Stuwtje
Maker: Geopatra
Type: Traditional
Gevonden op: 9 augustus 2006
Heideroosjes: Anke en Maartje
Snuffel007: Stephanie
Plaats: Vught

64. Gp’s Fietsroute 2: DKFietspad 6: Along Margriet
Maker: Geopatra
Type: Traditional
Gevonden op: 9 augustus 2006
Travelbug in: TB Wailmer
Heideroosjes: Anke en Maartje
Snuffel007: Stephanie
Plaats: Vught

65. Gp’s Fietsroute 2: DKFietspad 8: Kanaal Struiken
Maker: Geopatra
Type: Traditional
Gevonden op: 9 augustus 2006
Heideroosjes: Anke en Maartje
Snuffel007: Stephanie
Plaats: Vught

66. Witje
Maker: Geopatra
Type: Traditional
Gevonden op: 9 augustus 2006
Heideroosjes: Anke en Maartje
Snuffel007: Stephanie
Plaats: Den Bosch

Al heel lang wilde ik Geopatra’s fietsroute doen langs het Drongelens Kanaal. Alleen gooide het weer steeds roet in het eten. Ook nu was het niet echt een erg stralende dag, maar het was tenminste droog. Het was de eerste dag van mijn vakantie en Stephanie en Anke hadden ook vakantie, dus we gingen met z’n drieën. Het was een erg leuke dag, voor herhaling vatbaar.

Ik heb geen idee hoeveel kilometer we hebben gefietst, maar het waren er genoeg.
We begonnen de dag met An Unexpected Surprise. Het duurde even voor we het goede pad hadden gevonden en toen kwamen we uit in een soort parkje met vijver achter de huizen, wat je daar inderdaad niet verwachtte. De cache was zo gevonden.
Daarna gingen we braaf verder met nummertje 2 van de route, maar zoals je boven al kan zien aan de nummering, hebben we er 3 van de 8 niet gevonden. Eentje hebben we niet eens geprobeerd en twee stuks konden we gewoonweg niet vinden. Geopatra houdt nou eenmaal van ingewikkeld doen en al zijn omschrijvingen zijn in het Engels, dus dat gaat niet echt lekker.

We zijn heel lang bezig geweest met Isabella. Later in het jaar zijn we nog terug geweest, maar toen is het ook niet gelukt. Isabella staat dan ook nog altijd op de frustratielijst. We gaven het op en fietsten door naar nummer 3: Towers of Evil. Deze lag bij de oude wachttorens rondom Kamp Vught. Niet echt een leuke plek. Ik ben er geweest met de basisschool en vond dat toen behoorlijk indrukwekkend.

De route ging verder en het fietspad liep over iets wat Geopatra een stuw noemt, maar wat ik bij de sluizen indeel. Hier was de cache heel subtiel verstopt, hij hing met een magneet aan de stuw. Leuk bedacht.

Van nummer 5: De Roeivijver konden we geen chocola maken. Dus gaven we op. Ook nummer 6: Along Margriet dreigde te mislukken, omdat we aan twee kanten van het kanaal moesten zijn. Maar het is nog goed gekomen. Ik vond dit de minst leuke van de fietsroute. Ook omdat we een heel stuk over een zacht zandpand moesten fietsen. Dat is leuk met Stephanies mountainbike, maar niet met de gewone fietsen van Anke en mij.

Nummer 7: Stuwviews sloegen we over, omdat we weinig begrepen van de technisch Engelse beschrijving. Nummer 8: Kanaal Struiken was daarintegen weer een makkie, die hadden we binnen een minuut uit de struiken gevist.

We keken elkaar eens aan: gaan we terug naar Oisterwijk of fietsen we door naar Den Bosch om daar nog wat caches te doen en wat te gaan eten? Het werd het laatste. Na een paar pogingen om de Halve Zolen Sluis van verschillende kanten te benaderen, gaven we het maar op. Achteraf bezien hebben we gewoon niet goed genoeg gezocht. Maar toen er een junk op het muurtje bij de sluis bleek te zitten, hadden we daar ook niet meer zoveel zin in.

Dus werd het Witje. De naam deed mij denken aan een lief konijntje. Maar Witje is met stip de slechtste cache die ik ooit gezocht heb. Hij ligt bij een smerig vennetje, op een ranzig huisje. Er was echt niks bijzonders aan deze plek.

Daarna gingen we eten en toen was het al vrij laat en begonnen we maar eens aan de terugtocht naar Oisterwijk. Met zes gevonden caches en een goede sfeer hadden we een leuke dag gehad.

Wat ik hier op 9 augustus 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ja, deze dag kan ik me nog wel herinneren. Geopatra had in die tijd heel veel caches verstopt, maar zijn beschrijvingen waren allemaal in het Engels, vrij technisch en voor beginnende geocachers – wat wij toen nog waren – vaak gewoon te moeilijk. Uiteindelijk hebben we nog wel alle caches van deze serie gevonden, maar daar gingen nog wel jaren overheen. Vooral Isabella was een hoofdpijndossier, daar zijn we heel vaak op terug geweest. Roeivijver en Stuwviews gingen makkelijker met meer geocachingervaring. Ondertussen zijn ze gearchiveerd en ik weet niet of Geopatra nog actief is binnen de geocachingwereld.

De foto van Kamp Vught maakte ik tijdens deze dag.

Één reactie op “Throwback Thursday: 9 augustus 2006”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s