Categorieën
Persoonlijk Tuesday TAG

Tuesday TAG: Get to know me better tag

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

De Get to know me better-tag is al wat ouder en ik kon niet achterhalen wie hem oorspronkelijk gemaakt heeft. Ook heb ik een paar vragen weggelaten, die ik niet relevant vond. De tag is bedoeld om wat dingen over mij te weten te komen, die je nog niet wist, haha.

Geboorteplaats:

Ik ben geboren in Tilburg, de stad die het dichtste bij Oisterwijk is. Oisterwijk heeft geen ziekenhuis en mijn moeder moest verplicht in het ziekenhuis bevallen, dus vandaar. Ik vind het vooral stom dat dat mij een Tilburger maakt, hoewel ik dus mijn hele leven in Oisterwijk heb gewoond (op twee jaar in Hilvarenbeek na).

Hoe lang ben je?

1.70 meter. Dat is niet zo heel groot. Ik was graag wat groter geweest, maar het is niet anders. Het was vooral niet leuk toen mijn jongere broertjes mij voorbij groeiden. Ondertussen ben ik er wel aan gewend.

Heb je je rijbewijs?

Jazeker! Gehaald na 100 miljoen rijlessen, wel bij de eerste keer afrijden. Op Valentijnsdag, dus ik zei tegen iedereen dat ik de examinator omgekocht had met een valentijnskaart.

Ik heb vijf jaar een eigen auto gehad en toen heb ik heel wat afgereden, want ja dat geocachen brengt je op de meest gekke plekken. Tegenwoordig ga ik alweer ruim zes jaar autoloos door het leven. Ik rijd dus niet meer zo heel vaak auto, maar ik vind autorijden wel leuk. Het is dat het zulke dure krengen zijn en ik er nu geen nodig heb.

Heb je een levensdoel?

Ja, eigenlijk meerdere op dit moment. Het eerste is natuurlijk afstuderen, dat komt nu heel dichtbij, want ik hoef nog maar één jaar van mijn hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie. Dus volgend jaar rond deze tijd moet dat diploma in the pocket zijn.

Daarna hoop ik een passende baan te vinden met meer uren en betere verdiensten. Want tja #mailmanlife is niet iets wat ik tot aan mijn pensioen zou willen doen.

En verder hoop ik nog ooit een eigen huisje met een tuintje te kunnen kopen. Dat hoop ik binnen nu en vijf jaar voor elkaar te hebben.

Ben je een healthy-freak?

Een beetje. Ik ben natuurlijk al sinds mijn dertiende vegetariër, wat niet per se hoeft te betekenen dat je alleen maar gezond eet. Maar ik heb nooit van zoet gehouden, dus snoep, taart, ijs en koek zijn niet echt aan mij besteed. Chips zijn mijn grote zwakte. Van de andere kant heb ik ook nooit van fruit gehouden, dus dat eet ik bijna nooit. Groenten daarentegen eet ik dan weer bergen. En ik ben wel veel in beweging, dus dat is ook best healthy.

Wat voor kleur haar/lengte heb je?

Donkerblond en best wel kort. Als kind was ik echt goudblond, maar door de jaren heen is mijn haar donkerder geworden. Ik heb nooit heel lang haar gehad, maar als kind had ik het wel wat langer dan nu. Als tiener liet ik het voor de eerste keer echt heel kort knippen en zo heb ik het nu eigenlijk nog steeds (rond mijn 20ste heb ik het nog een jaar of twee langer gehad, maar ik werd daar helemaal gek van, iedere ochtend zo’n stom staartje maken). Ik vind kort haar vooral heel makkelijk. Hoewel ik soms best jaloers kan zijn op vrouwen die echt mooi, lang haar hebben. Dat zou bij mij niet lukken, want ik heb slap fluthaar.

Heb je tatoeages/piercings?

Nee. Tatoeages vind ik over het algemeen ontzettend lelijk. Tekenen doe je op papier, niet op je lichaam. Punt. Met piercings heb ik ook niet echt iets. Vind dat vaak ook lelijk. Ik heb zelfs geen gaatjes in mijn oren, omdat ik die vroeger niet durfde te laten schieten. Nu heb ik er geen behoefte meer aan.

Draag je een bril?

Nee. Geen bril en geen lenzen. Vrees dat het in de toekomst wel zal moeten, want mijn beide ouders zitten ondertussen wel aan een bril, dus als ik dubbelzijdig erfelijk belast ben, zal ik het over een jaar of tien/vijftien ook moeten.

Wat is je favoriete eten/drinken?

Het wil nog wel eens wisselen per seizoen, maar op dit moment:

Drinken: ice-tea green of “sparkling water met een touch of lemon”

Eten: risotto (vegetarisch natuurlijk)

Favoriete ijsje?

Ik geef dus niet zoveel om (soft)ijs. De keren dat ik in een jaar een ijsje eet zijn op een hand te tellen. Eigenlijk maak je mij het allergelukkigste met een waterijsje, op dit moment is de calippo ice-tea green favoriet.

Ben je een hevige slaper, of sta je altijd vroeg op?

Helaas ben ik een heel slechte slaper. Daarnaast heb ik echt de pest aan vroeg op staan en daaronder beschouw ik alles voor 7 uur ’s ochtends. Als ik eerder opsta stort ik ergens gedurende de dag in. Heb veel bewondering voor mensen die elke dag om 6 uur of nog eerder op staan, ik kan er echt niet tegen.

Met hoeveel kussens slaap jij?

Eén hoofdkussen. Verder zwerven er nog wat decoratiekussens rond in mijn bed.

Ben je een ochtend- of een avond persoon?

Een avond persoon dus. Liever laat naar bed, dan vroeg op.

Heb je een accent?

Ik vind zelf van niet, maar mensen van boven de rivieren horen toch altijd die “zachte G” van de Brabanders. Ach, ik ben een trotse Brabander hoor.

Heb je zussen en/of broers?

Zoals bekend heb ik twee jongere broeders. Had ook best graag een zus(je) gewild, maar ja dat heb je niet te kiezen.

Heb je huisdieren?

Dat is ook al bekend, ik heb twee cavia’s, de gebroeders Freek en Frinn.

Dat was het weer voor deze keer!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s