Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 16 augustus 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 16 augustus 2011

Mijn moeder en ik gingen op geocaching-avontuur bij een plaatsje met de welluidende naam Sint Andries.

Het verslag:

3304. Avontuur op het fort
Maker: Le Comte
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 16 augustus 2011
Plaats: Sint Andries

3305. Schutwaard/Struinwaard
Maker: Geopatra
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 16 augustus 2011
Plaats: Sint Andries

Avontuur op het fort stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Maar zoals bij zoveel caches, kwam het er maar nooit van. Ik ben deze zomer een beetje de “komt-er-maar-nooit-van” lijst aan het afwerken, dus toen ik weer eens een dagje met mijn moeder op pad ging, viel de keuze op deze.

struinwaard1

Mijn moeder dacht dat ze weer door gangen moest gaan kruipen, maar na Return of Moria (een cache in Frankrijk) durfde ze dat wel aan. Het gangen kruipen viel hier wel mee. Toch was het een erg leuke locatie voor een cache. Het begon met de sluisdeur die voor onze neus dichtging, ik vind dat altijd wel leuk om te zien. Daarna kwam het fort op een vergeten landpunt, waar je het eigenlijk helemaal niet verwacht. Eerst nog langs een monument van de Tweede Wereldoorlog. Veel mensen vonden het verscheurde hoofd van de soldaat eng, maar ik vind het juist perfect uitdrukken wat oorlog betekend: een onnodig verspillen van vele mensenlevens.

struinwaard2

Hierna kwam het eerste stukje ruïne en vervolgens de vreemde uitzichttoren (ik kwam er pas in januari 2017 achter wat voor uitzichttoren dat was: het waren torens waarop de luchtwacht vijandige Russische vliegtuigen moest spotten ten tijde van de Koude Oorlog. Dit kwam ik te weten door het programma Onzichtbaar Nederland). Daarna een rondje door een Duitse bunker en toen nog de grote ruïne van het fort. De cache-route was niet lang of moeilijk, maar mijn moeder en ik hebben er lang over gedaan, omdat we overal lekker rond wilden struinen en foto’s wilden maken. Tja, zo indrukwekkend als Moria was dit natuurlijk niet, maar wel een erg leuke locatie voor een cache.

struinwaard3

Daarna toch weer eens een cache van Geopatra geprobeerd. Een kilometer van Avontuur op het Fort af en het zag er op zich wel leuk uit. Het gebied was een rommelig natuurgebied waar je vrij doorheen mocht struinen. Op zich had het best mooie stukken, maar de foto’s die we moesten zoeken, waren een beetje vaag. Uiteindelijk hebben we zo’n beetje alles bij elkaar gegokt (mijn moeder wordt aardig goed in aannames) en ik was heel blij dat de cache echt op ons gepuzzelde coördinaat lag, onder een grote cachershoop.

struinwaard4

Het leukste tijdens de wandeling was onze ontmoeting met de kudde koeien. In de eerste instantie waren ze heel bang van ons en stormden allemaal weg. Later kwamen ze toch voorzichtig dichterbij, dus kon ik weer veel foto’s maken. Eentje had er een bel om, dus die konden we van verre nog horen. En grappig was dat er een paard tussen de kudde koeien liep, die vrolijk met de kudde meedeed. Apart.

struinwaard6

Ook werd het tijdens de wandeling onverwacht goed weer, waardoor mijn bovenarmen en nek fijn aanbrandden. Het was dus best fijn om ’s avonds nog even in m’n kano te kunnen stappen en nog even af te koelen in het Staalbergven.

struinwaard5

Wat ik hier op 16 augustus 2018 nog aan toe te voegen heb:

Dit was een geocachingdag waaruit bleek dat kwaliteit eigenlijk beter is dan kwantiteit. Ofwel van een paar mooie multi-caches heb je eigenlijk meer plezier dan van vijftig traditionals…

De foto’s bij deze blog zijn door mij zelf gemaakt op 16 augustus 2011.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s