Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Wandelen

Throwback Thursday: 23 augustus 2015

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 23 augustus 2015

In de ban van Natuurmonumenten koos ik voor een geocachingwandeling naar aanleiding van informatie op hun website.

Het verslag:

6058. Kleurrijk Wallsteijn
6059. De Oude Buisse Heide
Maker: Geotrol
Type: Multi’s
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 23 augustus 2015
Plaats: Zundert

6060. FF relaxen NL
6061. FF relaxen BE
Maker: Paske
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 23 augustus 2015
Plaats: grens NL/BE bij Zundert

Op zondag zou het weer mooi weer worden, dus wilde ik nog eens gaan geocachen. Maar eigenlijk had ik niet zo’n zin in (het voorbereiden) van een trein-cache-dag en het bleek ook dat de fietsenverhuur op zondag niet open was bij het betreffende station. Dus wilde ik gewoon een multi in de omgeving doen, in de hoop dat ik de auto van mijn ouders mee mocht nemen. Na wat rondkijken op google maps viel de keuze op Kleurrijk Wallsteijn en de Oude Buisse Heide. Over de Oude Buisse Heide had ik net wat gelezen in mijn natuurgebieden-boek van Natuurmonumenten. Daarnaast heeft de dichteres Henriette Roland Holst hier gewoond en over haar heb ik ook recent wat gelezen. Omdat ik afgelopen week verschillende wandelingen van Natuurmonumenten heb gelopen, popte ook steeds de gedichten-wandeling van Henriette over de Oude Buisse Heide op. Dus ik was nogal beinvloed om voor dit gebied te kiezen, haha. Daarnaast wil ik graag meer multi-caches doen en hier lagen er mooi twee bij elkaar, die qua afstand ook goed te combineren zijn.

buisseheide1

Ik mocht de auto lenen en reed naar Zundert, wat nog Noord-Brabant is, maar toch best een stukje rijden. Maar het was de moeite wel waard. Keurige parkeerplaats voor de auto en daarna begonnen met Kleurrijk Wallsteijn, omdat dit de langste route was. Wallsteijn is een landgoed, waar ooit de familie van der Wall woonde, nu is het “ingepikt” door Natuurmonumenten.

buisseheide2

De tuinen en de vijvers en de bossen zijn nog behoorlijk intact. De wandeling liep helaas ook veel over het brede zand/fietspad en daar was het heel druk met fietsers en wandelaars. Later ging het nog een stukje echt over het landgoed, langs de spiegellaan, dit is een optische illusie-laan van bomen. De bomen aan het begin staan veel verder uit elkaar geplant, dan de bomen aan het einde, waardoor de laan veel langer lijkt dan hij in werkelijkheid is. Met mijn voorliefde voor Escher, vond ik dit wel leuk. Ook leuk was dat ze de oude moestuin weer in gebruik hadden genomen en dat de groente-opbrengst blijkbaar erg hoog was dit jaar. Voor de cache moest je allemaal kleuren zoeken en omdat het een oude cache was, klopte er veel vragen niet meer. Ik twijfelde dan ook best wel aan enkele antwoorden en mijn check-sum klopte ook al niet. Toch vond ik de cache vrijwel direct, dus ik zat toch wel goed met al mijn gok-werk. Dat er veel niet meer klopte vond ik jammer van deze cache. Pas dan gewoon je vragen aan en ga niet alles cadeau zitten geven.

buisseheide3

Bij deze cache was ik al enkele gedichten van Henriette Roland Holst tegengekomen. Ik ben geen groot fan van gedichten, maar op zich zaten hier wel wat mooie zinnen in. Daarnaast kan ik me helemaal voorstellen waarom het echtpaar Roland Holst hier zo graag verbleef.

buisseheide5

Ik liep door naar het startpunt van de Oude Buisse Heide. Vrijwel alle vragen van deze cache gingen over gedichten van Henriette Roland Holst. De Oude Buisse Heide zelf is overigens veel kleiner dan ik had verwacht. Wel heel mooi met al die paarse heide in bloei, maar de Kampina is veel groter en ik had zoiets verwacht, denk ik. De theekoepel, waar mevrouw Roland Holst veel van haar gedichten heeft geschreven stond letterlijk aan de voet van een boom. Deze oude boom had echt wortels in de vorm van een voet, vond ik leuk om te zien. De route liep verder langs het landhuis waar het echtpaar Roland Holst heeft gewoond.

buisseheide6

Ik ben ook nog naar het atelier gaan kijken, dat is zo groot als een huis en is nu dan ook een vakantiehuisje voor kunstenaars. De cache bleek weer helemaal aan het begin te liggen, dus ben ik eerst de auto gaan halen en daarmee naar het begin van het pad gereden, want anders had ik 500 heen en daarna weer 500 terug moeten lopen en ik had dat pad ondertussen al 2x gezien. Naar deze cache moest ik wat langer zoeken, dan naar de vorige, maar dit was wel een mooie verstopplek, ik denk niet dat veel mensen over dit pad gaan wandelen.

buisseheide4

Ik had nog mooi tijd over voor twee traditionals. Het grappige hieraan was, dat er eentje op Nederlandse bodem lag en de andere op Belgische bodem. Dus ik ben langs de oude grenspaal van Nederland naar België gelopen. En heb er stiekem mooi een Belgische found bij, want in dit geval vond ik de BE found belangrijker dan de NL found. Ik vond ze overigens allebei, de BE wel sneller dan de NL. Dus nu nog maar 54 te gaan voor het België-doel (1000 caches in België). Eens kijken of het nog gaat lukken dit jaar. Toen ik terug liep naar de auto begon het te regenen en onderweg naar huis ging het steeds harder regenen, dus ik was netjes op tijd gestopt.

buisseheide7

Wat ik hier op 23 augustus 2018 nog aan toe te voegen heb:

Het is altijd leuk om iets in het echt te zien waar je al veel over gelezen hebt. Dat was hier wel het geval. Ik vind het altijd leuk als caches echt heel erg lang bestaan, maar dan moeten ze wel goed onderhouden worden en dat is niet altijd het geval. Veel mensen stoppen na verloop van tijd weer met geocaching en dan laten ze hun caches verslonzen. Dan kunnen ze eigenlijk beter in het archief of geadopteerd worden.

Alle foto’s zijn door mij zelf gemaakt op 23 augustus 2015.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s