Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Wandelen

Throwback Tuesday: 28 augustus 2010

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes. Voor vandaag is het echter eenmalig een Throwback Tuesday, omdat ik voor 30 augustus alleen het verslag heb van een geocaching-event vol met namen van andere geocachers en dat te privacy-gevoelig is om zonder toestemming op mijn blog te publiceren.

Vandaag gaan we terug naar 28 augustus 2010

De dag dat ik me een kasteelvrouwe waande in de bossen rondom kasteel Heeze.

Het verslag:

2217. De Schat van de Freule in de Heerlijkheid Heeze
Maker: ’t Haasje
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 28 augustus 2010
Plaats: Heeze

2218. Heezerven
Maker: zokomjenogeensergens.nl
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 28 augustus 2010
Plaats: Heeze

2219. Eindhovens Kwartet (Zuid-Oost)
Maker: GeoWolf
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 28 augustus 2010
Plaats: Heeze

Het was een mooie dag en ik had vrij van het werk, dus besloot ik om lekker te gaan geocachen. De Schat van de freule in de heerlijkheid Heeze stond al lang op mijn verlanglijstje. Daarnaast was het tijd om eens aan onze multi-statistieken te werken, want de lopen zoals altijd hopeloos achter op de rest.

De oprijlaan van het kasteel bleek midden in een gewone straat te zijn, dus eerst reed ik eraan voorbij. Na het omkeren was het erg druk op de oprijlaan. Er was een groots huwelijk aan de gang van rijke mensen. Alle gasten parkeerden op de oprijlaan en waren in kostuums gekleed, zelfs kinderen van de peuterleeftijd droegen al een driedelig kostuum, dus kun je nagaan wat voor familie dat was. Zelf voelde ik me maar erg lomp in mijn geocaching-kleding met wandelschoenen en rugzak op de rug. Er waren nog wat meer gewone wandelaars en die maakten zich net als mij snel uit de voeten in de richting van de wandelroutes. Het kasteel van Heeze is trouwens best een mooi kasteel, alleen die oprit in die gewone straat is misleidend. Achter het kasteel begint een groot natuurgebied.

Daar werd ik aan de hand van de originele cache-beschrijving in de vorm van een schatkaart die ik vond op waypoint 1 mooi doorheen geleid. Er waren bossen met grote bomen, in een soort van heksenkring van bomen maakte ik nog een Waar-is-Maartje-nou? foto en ik kwam ook nog op de heide. Ik wilde de wandeling eigenlijk nog uitbreiden met de earthcache ’t Rond Venneke, dat zag er op de kaart heel leuk uit, maar de heide was bezaaid met versperringen en verbodsbordjes en prikkeldraad, dus uiteindelijk deze poging opgegeven en verder gegaan met de multi. Langs prachtige bomenlanen kwam ik aan bij de schatkist van de freule. Erg leuke en mooie route die een favorite van mij kreeg.

Er was nog tijd genoeg voor een andere multi en dat werd het Heezerven. Deze route was minder goed verzorgd dan de eerste multi die ik had gedaan. Op sommige punten flink moeten nadenken. De route was ook niet zo mooi. Zo heb ik bijvoorbeeld het hele Heezerven niet gezien. Wel een compleet scoutingkamp in de bossen en de resten van een oude spoorlijn, onderdeel van ’t Bels Lijntje. Ook ontdekte ik nog een paar paddo’s, maar die waren allemaal al geclaimed. De cache wel gevonden.

Tot besluit nog een derde multi gedaan van de serie van het Eindhovens Kwartet. Ik geloof dat het de derde was voor ons, nou ja mij, volgens mij heb ik ze allemaal alleen gelopen. In de eerste instantie kwam het gebied mij niet bekend voor, maar later herkende ik punten van de tocht van het Paasevent. Dit is best een mooi stukje heide/bosgebied tussen de snelwegen in. Er waren veel wandelaars met honden. Eerst kwam ik een vrouw tegen die haar hondje kwijt was, later andere wandelaars die dat hondje gevonden hadden. Ik heb ze toen maar in de richting van die vrouw gestuurd en hopelijk zijn ze weer herenigd. Ik vind dat altijd maar zielig, baasjes die hun hond kwijt zijn. In het gebied liepen ook Haarbalkoeien en natuurlijk wilde ik die graag tegenkomen. Mijn wens werd vervuld, want tegen het einde stonden er een paar met erg lange haren in de heide. Natuurlijk een paar foto’s gemaakt en daarna de cache gelogd.
Een succesvolle dag met drie multi-founds!

Wat ik hier op 28 augustus 2018 nog aan toe te voegen heb:

Een multidag, waarop kwaliteit voor kwantiteit ging. Moet ik toch meer gaan doen, als het Datum Project is opgelost en we bij droomdoel 10.000 caches zijn. De genoemde foto’s kon ik echter nergens meer terug vinden, dus het is een fotoloze blog geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s