Categorieën
#geocaching #treinleven Day Zero Project Wandelen

NS-wandeling Beerschoten (11)

Ik heb mezelf maar liefst 20 NS-wandelingen die ik nog niet eerder heb gedaan ten doel gesteld in mijn Day Zero Project-lijst…what the hell was I thinking when I wrote that…? Vandaar dus het cijfer achter de titel van deze blog. Dit is de tiende wandeling voor mijn DZP. Ik loop gruwelijk achter met het plaatsen van verslagen, dus deze wandeling vond al plaats in de zomer van 2017.

Beerschoten

17 kilometer (die ik nog een beetje langer maakten door te geocachen onderweg) langs de Kromme Rijn, van station Bunnik naar station Bilthoven.

 

Utrecht telt veel OV-wandelingen en de plaatsen in deze provincie hebben acceptabele reistijden. Dus ging ik voor de derde achtereenvolgende keer NS-wandelen in Utrecht, dit keer liep de wandeling van Bunnik naar Bilthoven. Bunnik is geen nieuw station voor mij, ik heb er een paar maanden op school gezeten en ik heb ook ooit een geocachingwandeling van station Utrecht naar station Bunnik (in juni 2013) gedaan, die heette Kromme Rijn: Utrecht – Bunnik. Het irriteerde mij dus dat ik geen foto meer terug kon vinden van het stationsbordje van Bunnik, maar ik weet eigenlijk niet meer wanneer ik ben begonnen met het fotograferen van die bordjes. In ieder geval heb ik nu weer een foto gemaakt.

 

Het eerste stuk van de wandeling kwam me bekend voor, door landgoed Rhijnauwen, langs de Kromme Rijn. Dat was echt precies hetzelfde stuk als bij die cache van Kromme Rijn, alleen dan in tegengestelde richting. Ik herkende de gebouwen en de loop van het wandelpad. En ik moest vreselijk lachen toen ik de naam Amelisweerd, wat aan Rhijnauwen grenst, op de borden zag staan. Over Amelisweerd weet ik ondertussen heel veel, omdat ik er een schoolopdracht over heb gemaakt. Ik plaatste in de week van inleveren mijn verslagen van mijn wandelingen over Amelisweerd op mijn blog, dus daar zat die van Kromme Rijn ook bij. Hier deel 1 en deel 2.

 

Ondertussen lagen er weer nieuwe caches, een complete serie zelfs, genaamd Hein Konijn langs de Kromme Rijn. Niet zomaar alleen maar traditionals, maar ook multi’s, letterboxes en mysteries. Dat leek me dus wel leuk, ook al betekende het extra kilometers en ook dat ik sommige stukjes dubbel moest lopen. Ik probeerde een zo goed mogelijke volgorde aan te houden, maar omdat ik midden in de serie startte, kwam dat niet helemaal precies uit. Ach, het was mooi weer en het was al vroeg in de wandeling, dus het maakte allemaal niet zoveel uit. Ik vind zo’n serie die bestaat uit verschillende typen caches leuker dan alleen maar trads. Er is meer aandacht aan besteed ofzo. De cachebeschrijvingen waren allemaal op rijm, want ja “konijn” rijmt zo lekker op “Rijn”. Dus heb ik mijn logs ook in rijm gedaan, af en toe vind ik het wel grappig om eens origineel te zijn. Alle caches werden gevonden.

De NS-wandeling “Beerschoten” van Bunnik naar Bilthoven,
gaat, en je zult het niet geloven
Dwars door Rhijnauwen en langs de Kromme Rijn,
en dan vind je heel wat caches van Hein Konijn

Ze zijn er in verschillende maat en soort,
zodat je verschillende type caches scoort
Het uitzicht en de omgeving zijn mooi en fijn,
je zou bijna vaker bij de Kromme Rijn willen zijn

Alles caches werden gevonden na wat rekenen,
dus ik kon alle logboekjes tekenen
Hein Konijn, bedankt voor al je mooie schatten,
je zult daarvoor een favorite “jatten”

 

Ik kwam nog langs het Fort van Rhijnauwen, maar helaas waren er op maandag geen rondleidingen. Jammer, maar helaas. Ik herkende ook nog locaties van het JONG-event, dat is alweer 6,5 jaar geleden (!). Toch wel jammer dat er nooit meer zoiets georganiseerd wordt, vroeger gingen wij best veel naar evenementen, maar tegenwoordig is het allemaal stamtafel, niet meer echt actieve evenementen, waarbij je in een groepje een cache oplost.

Het theehuis van Rhijnauwen zag er best gezellig uit, maar ik vind het stom om in mijn eentje op een terras te gaan zitten, dus ik miste mijn moeder, die had dit vast een leuke locatie gevonden. Ik ging er wel stiekem naar het toilet. Verder hield ik het maar bij mijn meegenomen boterhammen.

Voor nummertje 1 uiteindelijk het meeste omgelopen, ik had de bonus toen al gelogd (want dat getal kon ik gokken), maar ik vond het jammer om er eentje te missen en dit was nog wel een off-set multi. Hierdoor kwam ik wel langs het gebouw met de tunnel waar ik ooit met mijn voormalige auto onderdoor ben gereden. Ik denk nu dat het eigenlijk ooit een koetsingang is geweest. En een auto heb ik al lang niet meer. Ik zou deze locatie overigens mooi autovrij maken, maar ja, wie ben ik? Nu reden die auto’s elkaar steeds bijna omver, omdat er veel te weinig ruimte was voor tweerichtingverkeer.
Het was echt heel erg druk in Rhijnauwen, overal mensen: wandelaars, fietsers, kanoërs (ja, ik zou ook nog wel eens willen kanoën over de Kromme Rijn) alle leeftijden door elkaar. Populair gebied.

 

Na het loggen van alle Hein Konijn-caches verliet ik Rhijnauwen via enkele bomenlanen om uit te komen op het gebied van Science Park de Uithof, het studentengebied van Utrecht, afgewisseld met futuristische kantoren. Een heel andere omgeving dan Rhijnauwen. Het was hier heel druk met studenten en ondanks dat ik ook een student ben (niet hier natuurlijk), voelde ik me heel erg uit de toon vallen, met m’n wandeloutfit. Je zult mij nooit op school zien verschijnen in een driekwartsbroek, T-shirt met cartoon en wandelschoenen en dat was precies wat ik vandaag droeg.
Op de Uithof lag een travelbughotel verstopt. Ik zag dat eerst niet zo zitten, in zo’n druk gebied, maar het bleek aan een afgelegen weggetje te liggen, bij de sportvelden. In een put, ik heb het al vaker geschreven, maar ik vind dat grappig. En er zaten zowaar gasten in het hotel, dus eentje meegenomen.

 


Ik verliet het terrein van de Uithof om via een fietspad weer de bossen in te gaan. De bossen van landgoed Beerschoten om precies te zijn. Dit was het gedeelte van de wandeling waar ik nog nooit eerder was geweest. In Beerschoten was het overigens prima wandelen. Het was hier, vergeleken met de rest van de route ook heel rustig.

 

Omdat hier geen caches meer lagen (wel vreemd in zo’n groot bos, maar ze geven waarschijnlijk dus geen toestemming voor plaatsing), kon ik lekker doorlopen. In het aangrenzende Panbos ligt wel een cache, één van de oudste caches van Nederland zelfs, maar dat was een langere, moeilijkere multi, dus ik besloot daar niet meer aan te beginnen. Wel jammer, maar je moet keuzes maken op zo’n dag. Overal statige bomenlanen en ergens zelfs een soort van zevensprong van elkaar kruisende lanen. Er was ook nog een beeldentuin. Ik vond het een mooi en rustig bos om doorheen te wandelen.

 

Ik was iets te vroeg in Bilthoven (dit is wel een nieuw station voor mijn lijstje) en hoopte hier nog ergens een flesje water te kunnen scoren, want het was veel warmer dan ik dacht en ik had heel erge dorst. Alle supermarkten sluiten hier dus al om 18 uur en dat betekende dat ik net te laat was. Geen drinken dus. Op het station was wel een winkeltje, maar dat was achter de incheckpoortjes, dus ik moest wachten tot het 18.25 uur was, vanwege mijn gratis reizen. Gelukkig had ik wel een boek bij. Uiteindelijk dus een heel duur flesje water kunnen kopen in dat winkeltje en om 18.31 uur in de trein gestapt. Wat een afzetterij trouwens, die bedragen die ze vragen voor een flesje water! Maar ja, ik had echt heel erge dorst, heb het in 1x opgedronken.

De treinreis naar huis duurde weer lang, vanwege niet aansluitende treinen. Om de een of andere reden gaat bij mij de heenreis altijd vlot en de terugreis vaak trubbelig. Nou ja, ik had weer een fijne wandeling gehad en 15 caches gevonden. Het was een mooie dag en daar gaat het tenslotte om.

2 reacties op “NS-wandeling Beerschoten (11)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s