Categorieën
Maar wat eet jij dan? Tuesday TAG

Tuesday TAG: Keukenprinses

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

Vandaag weer een TAG over eten, want je dat doe je nou eenmaal meerdere keren per dag en ik houd best wel van eten, vooral van avondeten. Wel alles vegetarisch, natuurlijk. Deze tag komt van de blog van Bregje.

Welk voorwerp wordt het meest gebruikt in jouw keuken?

Mijn “hapjespan”. Wat ik een beetje een vreemde benaming vind, want ik maak er hoofdzakelijk groente en aardappelen in klaar.

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je ooit zelf hebt gemaakt?

Dat zijn er wel meerdere. Iets wat lekker is, maak ik vanzelf vaker klaar. Een paar dingen:

 • risotto
 • “heksensoep” (een soort van zelfgemaakte minestronesoep)
 • bulgur met aubergine, granaatappelpitjes en witte kaasblokjes
 • courgettelasagne
 • champignontaart met aardappel anders-saus
 • rode groenten rijst
 • vegetarische paella
 • ratatouille

Vertel eens over je grootste keukenramp!

Die heb ik eigenlijk niet. Er kookt wel eens wat over, maar ik heb nog nooit gehad dat iets echt helemaal mislukt en oneetbaar was. Blijkbaar had de vorige huurder van dit huis wel een recente keukenramp gehad, want ik ben dagen bezig geweest om alle sausvlekken uit de keukenkastjes- en laden te poetsen.

Wat is je favoriete kookboek?

Ik heb best wel veel vegetarische kookboeken. Ik heb niet echt een favoriet boek. Ook scheur ik vaak vegetarische recepten uit de gratis supermarkt-tijdschriften. Als het lekker is blijft het recept, anders gaat het weg.

Wat is jouw succesrecept voor een etentje met vrienden of familie?

Dat kunnen verschillende dingen zijn. De laatste keer was het een knolselderij-stamppot, geloof ik. Met “heksensoep” vooraf.

Wat is jouw ultieme keukenhack?

Pfft, ik denk niet dat ik dat echt heb.

Welk recept heb je meegenomen uit je ouderlijk huis?

Zelfgemaakte tomatensoep. Liefst met paprikastukjes en een berg vermicelli.

Tot slot: welke drie producten zijn volgens jou onmisbaar in ieders (koel)kast?

 • Blikjes met “diced tomatoes”. Dat gebruik ik o.a. als suikervrije pastasaus.
 • Kleine blikjes met kikkererwten. Die gooi ik overal doorheen waarvan ik meen dat er te weinig groenten inzitten. En ik gebruik ze ook als “soepballen”.
 • Een pak spaghettini in combinatie met een zak diepvriesgroenten. Dat is mijn noodeten, als ik niets in huis heb, laat thuis ben of geen zin heb om naar de supermarkt te gaan.

Verder vind ik een goede voorraad kruiden ook onmisbaar. Ik heb dan ook een hele plank vol kruiden die ik eigenlijk dagelijks gebruik. Ooit zou ik graag nog verse kruiden willen kweken in mijn keuken, maar dat is iets voor een toekomstige woning met meer ruimte.

Afbeelding van de koksmuts komt van Bol.com.

 

 

Één reactie op “Tuesday TAG: Keukenprinses”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s