NS-wandeling Kennemerduinen (12)

Ik heb mezelf maar liefst 20 NS-wandelingen die ik nog niet eerder heb gedaan ten doel gesteld in mijn Day Zero Project-lijst…what the hell was I thinking when I wrote that…? Vandaar dus het cijfer achter de titel van deze blog. Dit is de tiende wandeling voor mijn DZP. Ik loop gruwelijk achter met het plaatsen van verslagen, dus deze wandeling vond al plaats in september 2017.

Kennemerduinen

16 kilometer (en ja ik verlengde weer iets door te geocachen) van station Santpoort-Noord naar Overveen. Dat is de duinroute. Je kunt ook kiezen voor de strandroute, dan eindig je bij station Zandvoort.

 

Deze dag zou het prachtig weer worden en ik wilde al heel lang de NS-wandeling Kennemerduinen doen, van station Santpoort-Noord naar Overveen. Vooral in de hoop om de wisenten – die in dit gebied lopen – te ontmoeten. Santpoort-Noord is een nieuw station voor mijn lijst, maar wel een behoorlijk eind met de trein, dus ik zat er alweer vroeg in.

 

De wandeling liep door de duinen, de Kennemerduinen zijn zelfs een Nationaal Park. Het bezoeken van een X aantal Nederlandse Nationale Parken had zomaar ook een doel op mijn DZP-lijst kunnen zijn ;>)

DSC09840

Het ging ook nog een stukje over het strand, waar het erg druk was. Qua caches leverde het niet zo heel veel op: slechts vier stuks. Dat wist ik al wel van tevoren. De eerste cache was een not-found, maar de andere vier waren wel behoorlijk: twee earthcaches, wat fijn aantikt voor mijn Day Zero Project, een multi en één van de oudste caches van Nederland. Voor die oude cache heb ik wel een stuk op en neer gelopen, maar dat was de moeite waard: een lekkere, grote munitiekist op een locatie waar je niet met de auto mag komen. Ik ga zulke echte caches steeds meer waarderen.

 

Wel een beetje jammer dat het dus een muziek-cache was en je eigenlijk goodies moest ruilen die met muziek te maken hadden. Had ik heel mijn cd-collectie uitgemest en konden er best veel weg (dubbele, reclamecd’s, oude kopieën), was ik die dus vergeten. Wel wat andere troepjes bij, dus die dan maar achter gelaten.

 


De earthcaches waren een watermeter en een op het hoogste punt van de duinen. De Kennemerduinen is een ontzettend mooi gebied, ik maakte een triljard foto’s ofzo. Er was ook een hele mooie lucht en overal duinen en duinmeertjes. Ook kwam ik nog een kleine kudde Schotse Hooglanders tegen, die midden op het pad lagen.

 

De multi-cache heette Koevlak en was er eentje met gegeven waypoints: ik kwam halverwege binnen, dus loste die vragen vast in tegengestelde richting op. Ik zou dan later nog wel bepalen of ik de rest ook nog zou gaan lopen.

 

Maar eerst kwam ik bij het Bezoekerscentrum, waar een tentoonstelling over wisenten was en gratis water en een toilet. Best wel fijn allemaal. In de Kennemerduinen lopen dus wisenten, één van de primaire redenen waarom ik zo graag hierheen wilde, maar helaas heb ik dus geen echte wisenten gezien. Ik moest het doen met het opgezette exemplaar in het bezoekerscentrum. Waarschijnlijk was het vandaag veel te druk en had de kudde zich terug getrokken. Dat heb ik dus heel vaak: als ik bewust op koeienjacht ga, kom ik ze niet tegen, maar evengoed kom ik heel vaak onverwacht wel koeien tegen. Toch vond ik het jammer van de wisenten. In het centrum verkochten ze best leuke dingen, maar alles was wel behoorlijk prijzig, dus ik kocht niets. Bij gebrek aan echte wisenten, besloot ik dan maar de multi Koevlak af te gaan maken, want qua tijd had ik nog een uurtje over. Volgens de hint lag de cache achter een paaltje bij een schuine berkenboom. Dus keek ik vast uit of ik die boom toevallig zag. Nou, in dit geval had ik heel veel geluk, want bij de eerste de beste schuine boom bij een paaltje lag dus al de cache.

 

Daardoor hoefde ik het rondje niet meer af te lopen en kon ik richting het station. Ik kwam nog bordjes tegen van de “wisenten-route” en wilde die nog gaan volgen, maar de bordjes hielden ineens op en toen liep ik al midden in het dorp en kon je nergens meer de duinen in. Omdat de treinreis terug naar Oisterwijk nog een paar uur zou duren, besloot ik het maar op te geven. Wie weet ben ik ooit nog eens in een rustigere tijd van het jaar in de gelegenheid om opnieuw op wisentenjacht te gaan. Voor nu was deze NS-wandeling in ieder geval een mooie afsluiter van een heerlijke zomer vol met goede wandeldagen.

 

Alle foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt.

Een gedachte over “NS-wandeling Kennemerduinen (12)

  1. Pingback: Day Zero Project: Done: Doel #27 | Maartjes Moving Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s