Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 13 september 2015

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 13 september 2015:

Deze datum moest nog voor het datum-project, maar ik was eigenlijk heel erg moe en had niet zo’n zin in geocachen. Ik moest ook nog op tijd terug zijn, omdat we ’s avonds uit eten gingen. Of het me allemaal nog gelukt is?

Het verslag:

6135. Zo hongerig als een kerkmuis
6136. Hertebiefstuk
6137. Bourgondisch over de grens
Maker: Budels Geocachers Gilde
Type: 2x traditional, 1x multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 13 september 2015
Plaats: Maarheeze

6138. Cache stroper/Cache poacher
6139. Cache stroper 2/Cache poacher 2
Maker: Famvdz
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 13 september 2015
Plaats: Maarheeze

Dit was een 1-cache-datum, maar eigenlijk was ik hondsmoe en had ik niet zo’n zin. Ik viel dan ook weer in slaap nadat mijn wekker af was gegaan. ’s Middags toch nog gegaan, maar er zat wel een tijdsdruk op, want we gingen ’s avonds met het hele gezin uiteten, ter ere van mijn moeders verjaardag, later die week.

De keuze viel op caches in Maarheeze, omdat ik daar te voet heen kon, vanaf het station en ik er binnen een uur zou zijn. Alleen had ik niet goed naar de treintijden gekeken en bleken de treinen naar Maarheeze maar om het uur te rijden, waardoor ik lang moest wachten op station Eindhoven. Damned.

In het gebied was ik al eerder geweest met Anke, jaren geleden in januari 2009, voor de Grenslandcache. Toen vond ik het een mooi gebied. Toen liepen we er vrijwel alleen, het was een doordeweekse dag en winter en vrij koud. Nu was een het een mooie nazomerdag, zondag en het was er superdruk. In dit omheinde gebied zijn herten vrijgelaten. De vorige keer heb ik ze gezien, vandaag niet gezien, wel gehoord, want het is paarseizoen.

De cache was gelukkig niet al te moeilijk en op de route konden ook nog twee traditionals gescoord worden. De ene was leuk verstopt, de ander vond ik nogal in het zicht hangen, aan een pick-nicktafel. Toen ik aan kwam lopen, zaten er mensen, maar gelukkig gingen ze snel weg. Er was nog een andere multi-cache en die heb ik ook opgelost, maar het lukte me niet om hem te vinden. Hij zat verstopt in de uitkijktoren, die hebben we de vorige keer trouwens niet gezien, maar misschien was die er toen nog niet, dat kan ook nog. Het was heel druk in die uitkijktoren en het zoekt net zo lekker als er de hele tijd mensen door die toren denderen. Ik voelde me ook nog erg verdacht. Wel jammer van de tweede multi.

De Bourgondische cache werd wel goed gevonden. Daarna had ik zelfs nog tijd over voor twee verderop gelegen caches, die de Cache-stroper caches werden genoemd. Die vond ik ook en zo had ik toch mooi vijf founds, waarmee de 1-cache-dag mooi “gesaved” is voor de komende jaren, haha. Ik begon flink door te lopen om de trein te kunnen halen. Had ik weer het bord verkeerd gelezen en bleek hij pas een half uur later te komen. Gelukkig had ik een boek bij. En was ik ook nog net op tijd terug om mee uit eten te gaan (en me nog snel te verkleden).

Wat ik hier op 13 september 2018 nog aan toe te voegen heb:

Dat Datum Project, owh dat Datum Project. Ik heb daar toch wel veel voor over, als ik het af en toe terug lees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s