Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 20 september 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 20 september 2009:

De trainer van de kanovereniging had al veel vaak gevraagd of hij niet een keertje mee mocht gaan geocachen met zijn zoontje. Toevallig bleek er een kindercache in de buurt van zijn huis te liggen, dus vandaag was het eindelijk zo ver. Op pad met trainer M. en zijn zoontje S.

Het verslag:

1513. Week 45: serendipity/serendipiteit
Maker: Goedweerloper
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 20 september 2009
Plaats: Someren

1514. De Berkabouter
Maker: Janssies
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gastzoekers: M. en S.
Gevonden op: 20 september 2009
Plaats: Liessel

1515. Week 38: rust en onrust – de traditional
Maker: Goedweerloper
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 20 september 2009
Plaats: omgeving Someren

1516. Gebergten aka Dutch Mountains
Maker: Goedweerloper
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 20 september 2009
Plaats: omgeving Someren

1517. Week 49: molens&meters “bonuscache”
Maker: Goedweerloper
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 20 september 2009
Plaats: Someren

Onze trainer van de kanoclub, M., zeurde al ruim een jaar of hij niet een keer met ons mee mocht gaan geocachen. Nou mogen er van ons altijd mensen mee gaan geocachen, maar het kwam er maar nooit van. Tot dit weekend. Op vrijdagavond werd besloten dat we die zondag zouden gaan geocachen met M. en zijn zoontje S.

Dus reden wij op zondagmorgen al vroeg weg in de richting van Someren. We hadden besloten dat we deze dag ook meteen de weken-serie af gingen maken. Daar zijn we in 2008 al heel fanatiek aan begonnen, maar de laatste paar weken lagen nog steeds te wachten. Ik dacht eigenlijk dat we er nog 5 moesten, maar het bleken er nog maar 3 te zijn. Dit komt omdat er 1 week gearchiveerd is, net eentje die wij nog moesten. Het ergste is dat we al wel een keer bij deze bewuste gearchiveerde week zijn geweest: Het Verliefd Laantje. Maar toen was hij geript. Toch jammer, dat we het nu nooit compleet krijgen. Omdat we de week ervoor Goedweerloper (de maker van de weken-serie) hadden ontmoet bij het lopen van de Wherigo, wisten we dat hij binnenkort gaat verhuizen en dat dan het grootste gedeelte van zijn caches het archief in gaat.

Een van de nog te vinden weken lag relatief dicht bij het huis van M. Dus die hebben we eerst opgehaald. Het was een korte wandeling door een rommelig bos. Daarna op naar het huis van M.  S., het 2,5 jaar oude zoontje van M. zou ook mee gaan cachen. Hij vond Anke en mij eerst maar eng (dat zijn wij natuurlijk ook), maar later vond hij ons toch wel aardig, geloof ik.

Speciaal voor S. was de keuze op een kindercache gevallen. De Berkabouter ging over kabouters. Op elk waypoint was een kabouter (gemaakt van een berkenstammetje) te vinden met een simpele vraag. S. had al heel gauw door hoe je een kabouter moest vinden en moest verstoppen. Dat verstoppen zelf vond hij erg leuk, maar het liefste wilde hij de kabouters mee naar huis nemen. Ook M. was erg enthousiast over het geocachen. Zelf vond ik de afstanden tussen de waypoints voor een kindercache nog vrij lang. Maar M. had een draagstoel voor S. En als het een kort stukje was liep hij zelf.
Het klapstuk was toch wel de cache zelf. De cache werd bewaakt door een reuzenkabouter, die bijna net zo groot was als S. zelf. Wij moesten nog aan M. uitleggen waarom wij zo blij werden van een travelbug.
En S. kreeg eindelijk zijn zin, want voor elk team zat een klein kaboutertje in de cache en natuurlijk mocht hij die van ons mee naar huis nemen.

Hierna reden we met de auto van M. terug naar zijn huis. Hier namen we afscheid en gingen wij nog verder cachen. Eerst een wekencache, die snel gevonden was. En daarna een korte multi-cache, ook van de hand van Goedweerloper. De Dutch Mountains (naar ik aanneem naar het gelijknamige nummer van The Nits) was een erg zanderig gebied. Het was een simpele cache waarbij we plaatjes met coördinaten moesten zoeken. Alles was snel gevonden, maar we vonden het een beetje een saaie route.

Nu moesten we nog 1 wekencache. Die lag wel een eind uit de richting, maar we wilden het graag afhebben. Voor de laatste week moesten we nog een eind lopen door een boomachtig gebied, maar we hebben hem gevonden. Hiermee was de wekenserie afgerond, op de bonuscache na.

Daarna was het al laat en gingen we naar huis.

Wat ik hier op 20 september 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ja, M. Hij is nu al een tijd geen trainer meer van de kanovereniging. Tijden en hobbies veranderen. En S. die is nu ondertussen een heel stuk ouder, 11 jaar ofzo. Ik heb nog ergens een foto van ons groepje met die reuzenkabouter, maar omwille van de privacy ga ik die hier niet plaatsen.

Die bonus van de wekenserie hebben we volgens mij nooit mee gevonden. Maar het was wel een leuk project in 2008 en 2009.

Foto van de kabouters komt van Pinterest, maar zo zagen de Berkabouters er ongeveer uit.

Één reactie op “Throwback Thursday: 20 september 2009”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s