Categorieën
#geocaching Day Zero Project Wandelen

NS-wandeling Hollandse Kade (14)

Ik heb mezelf maar liefst 20 NS-wandelingen die ik nog niet eerder heb gedaan ten doel gesteld in mijn Day Zero Project-lijst…what the hell was I thinking when I wrote that…? Vandaar dus het cijfer achter de titel van deze blog. Dit is de veertiende wandeling voor mijn DZP. Deze wandeling vond plaats in april 2018.

Hollandse Kade

17 kilometer, van Woerden naar Breukelen. Dit keer zonder geocaching-uitbreidingen, ook al vond ik wel drie caches op de route.

 

Ik vergat om een foto van het bordje van station Woerden te maken…

Op Koningsdag had ik niet zo’n zin in al het oranje-geweld. Ik wilde gewoon lekker gaan wandelen, liefst niet in bewoond gebied. Wel trok ik keurig mijn oranje T-shirt aan, maar daar zag je niet veel van, onder mijn jas, haha. Het kwam ook nog zeer goed uit dat Koningsdag een feestdag is en dat je dan niet aan de spitstijden gebonden bent.

 

De keuze viel op de NS-wandeling Hollandse Kade, van Woerden naar Breukelen. Eigenlijk geen idee waarom ik die niet ooit eerder gedaan heb. De reis naar Woerden was bekend, want daar was ik een maand eerder ook al geweest om te geocachen (Greftkade). Het eerste stukje van de route, langs de rivier af, kwam me dan ook erg bekend voor. Maar al gauw boog ik af van de route van toen en ging ik de andere kant op. Ik was best een beetje jaloers op al die mensen die een huisje langs de rivier hadden. Er lagen ook veel bootjes. Zoiets zou ik ook heel graag willen, maar dan wel in Noord-Brabant.
Er waren nog andere wandelaars, maar die ben ik ergens uit het zich verloren, omdat ik niet zo snel loop en zij wel. Het was prima wandelweer: niet te warm en niet te koud en ondanks de vrij dreigende bewolking bleef het bij een korte miezerbui, vrij aan het einde.

 


De eerste cache werd gevonden in Geestdorp, wat ik een beetje een aparte naam vond voor een dorp, nou ja meer een gehucht. De cache zat keurig met een magneetje onder een schattig bruggetje en was in goede staat. Blijkbaar is dit een veel belopen wandelpad, want op sommige palen zaten de stickers van wel tien verschillende wandelroutes. Ook passeerde ik een Romeinse grenssteen (nou ja een replica), waarbij ik weer zin kreeg om ooit de wandeling langs de Romeinse Limes te gaan doen. De wandeling van vandaag liep nog een eind verder langs de rivier, tot ik af moest buigen naar de weilanden.

 

Hier volgde het pad tussen de weilanden door, wat dus de Hollande Kade heet. Best een leuk paadje, met bomen en struiken erlangs en aan weerszijden uitzicht over eindeloos polderlandschap. In dit paadje waren twee caches te loggen. De eerste cache heette ook echt Hollandse Kade en bestaat al sinds 2010. Hier moest ik wel even zoeken, omdat er geen hint was en Smaug het 0-punt een paar meter eerder had bedacht. De tweede cache was snel gevonden, die was van het bekende duo in deze streek: Straategisch en Geodaan. De cache zat wel in een vogelhuisje en ik moest er een boom voor in klimmen, gelukkig was het niet zo hoog en een makkelijke klimboom.

 

Op dit paadje was het heerlijk rustig, maar het eindigde op een heel smal fiets/wandelpaadje tussen de weilanden en hier was het best wel druk. Omdat het zo smal was, moest ik de hele tijd opzij stappen voor passerende fietsers. Het fietspad liep eindeloos door tot aan het plaatsje Kockengen, een idyllisch plaatsje met huisjes aan het water, die allemaal braaf de vlag uit hadden hangen. Het schijnt luilekkerland te betekenen. Dat wist ik niet. Weinig oranje-belevenissen in Kockengen (volgens mij vonden die plaats op de sportvelden verderop, aan het geluid te horen), dus ik wandelde door het plaatsje heen, terug naar een rivier. Deze volgde ik via een oud jaagpad tot aan Portengen, een ander gehucht.

 

De laatste kilometers liepen over een scheve asfaltweg en waren zowel qua gevoel als uitzicht het minste stukje van de route. Wel kwam ik nog een paar schattige schapen tegen. Wat dat betreft was het goed dat na 17 kilometer station Breukelen in zicht kwam en er gelukkig ook echt “gratis” op het display verscheen bij inchecken. Ik hoefde maar 10 minuten op de trein te wachten en had verder ook een goede aansluiting, dus was keurig op tijd terug in Oisterwijk. Het is zo heerlijk als je geen rekening hoeft te houden met de spitstijden.

 

 

Alle foto’s bij deze blog zijn door mij zelf gemaakt tijdens de NS-wandeling Hollandse Kade.

2 reacties op “NS-wandeling Hollandse Kade (14)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s