Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Wandelen

Throwback Thursday: 4 oktober 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.
Vandaag gaan we terug naar 4 oktober 2009:

Anke en ik gingen geocachen in de omgeving van Neder-Andel, of all places.

Het verslag:

1554. Het Pompveld
1555. Uiter-Waardige wandeling
1556. De ruine van Neder-Andel
1557. Cachen met Glenn
1558. Casj zoeken met Maik #1: Het park
Maker: Team Glenn en Maik
Type: Multi’s en letterbox
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 4 oktober 2009
Plaats: omgeving Neder-Andel

1559. Gp’s fietsroutes 5 HNH: Doodlopend 3: Slijkwell
Maker: Geopatra
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 4 oktober 2009
Plaats: omgeving Neder-Andel

Het was lekker weer en Anke en ik gingen op weg naar de cache-area Neder-Andel. Op het programma stonden een heleboel caches van hetzelfde team: Team Glenn en Maik.

We begonnen met het Pompveld, wat een keurig verzorgde cache was. We kwamen een fotograaf die tegen ons zij dat het halve gebied afgezet was. Dat viel allemaal nog wel mee, de cache-route was goed begaanbaar, want die liep langs de afzetting af.

We vervolgden de dag met een Uiter-Waardige wandeling, die inderdaad door de uiterwaarden liep. Ook dit rondje was okay en er waren veel leuke koeien om te fotograferen.

nederandelkoe1

De ruïne van Neder-Andel was een heel korte multi, een klein rondje om de kerk. Al aan het begin wist je dat de finale de nano-cache was die “ergens op de kerk” verstopt zat. Volgens de GPS moest hij op het hek van het kerkhof zitten. Dat was ook zo’n beetje het enige magnetische object in de buurt. Na een tijdje zoeken vond ik voor de verandering zelf de nano (meestal vindt Anke ze).

We gingen verder met Cachen met Glenn. De omgeving waarin deze cache verstopt lag was wel goed, met een kasteel en veel dieren (soort van kinderboerderij), maar de eerste twee waypoints ontbraken. We waren ook de spoilerfoto vergeten dus belden we Pien voor een omschrijving van die foto. Het te lopen rondje was vrij voorspelbaar. In het midden was een soort eiland met een kasteelachtig gebouw erop, daaromheen was een slotgracht en dan kwam er een pad, rondom afgezet met een hek. Wij bestudeerden het hek op zoek naar de spoilerfoto en vonden zo het plaatje met de gegevens voor de cache. Zo konden we deze toch loggen. Op het startpunt ontmoetten we een andere geocacher, die net als ons wp 1 en 2 niet kon vinden. Wij zagen dat hij de spoilerfoto in handen had en wezen hem de goede kant op met de tip goed naar het hek te kijken. Later zagen we in zijn log dat hij de cache met dank aan ons ook nog had gevonden. Wat zijn we toch aardig.

Wij gingen verder met de cache van Glenns broertje, Maik. Die was aan de overkant van de weg en in de vorm van een letterbox. Maar eigenlijk was het een gewone multi, want er was teveel coördinaten informatie om het geloofwaardig te maken als letterbox. Maar we hebben hem wel gevonden.

nederandelkoe2

Ik was door m’n multi-caches heen, maar het was eigenlijk nog best vroeg. Dus besloten we om nog eens te gaan proberen om Slijkwell te bereiken, een van de HNH-caches die we niet konden bereiken na het @pekooi-event (dat was in september 2009). TommyT. stuurde ons weer dezelfde locatie als de vorige keer, daar hadden we dus niets aan. We besloten T.T. uit te zetten en met de GPS om het gebied te gaan rijden. We vonden nergens een ingang. Dan maar naar huis.

Maar toen we naar huis reden zag Anke ineens een hek waar je overheen kon klimmen. Dus gooide ik Reno (mijn toenmalige auto) in een grote boog en reden we terug naar dat hek. Je kon er je auto voor parkeren, dus lieten we Reno achter. Er stonden geen verbodsborden, dus klommen we brutaal over het hek. In de verte zagen we ook nog andere mensen lopen, dus we waren niet de enige. Het was een paar honderd meter lopen naar de cache, die we inderdaad vonden. Dit was echt weer een typische Geopatra-cache. Zo’n cache op de rand van het mag-dit-wel-of-mag-dit-niet. We hebben hem wel mooi gevonden en daarmee de HNH-serie bijna afgerond (Er is nog een mysterie).

Wat ik hier op 4 oktober 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ja, dit was gewoon een goede random-geocachingdag. Lekker veel multi’s gelopen. Dat zouden we nu eigenlijk ook meer moeten doen.

Wat betreft de koeienfoto’s: die zijn sowieso door mij zelf gemaakt. Ik ben er voor 90% van overtuigd dat dat tijdens de Uiter-Waardige wandeling was. Maar helemaal zeker weet ik dat niet en ik heb het er niet bijgezet, helaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s