Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 25 oktober 2004

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 25 oktober 2004:

De dag waarop de Heideroosjes hun derde cache vonden. Veertien jaar geleden dus! Ik ben pas later begonnen met de verslagen, dus het is maar een heel kort verslagje.

Het verslag:

3. De Brand
Maker: Purk
Type: Multi
Gevonden op: 25 oktober 2004
Travelbug uit: Sheepy
Heideroosjes: Stephanie, Karin en Maartje
Plaats: Udenhout

Onze eerste aanraking met een cache van Purk en zijn voorliefde voor modderpaden. Er kwam later zelfs een cachewoordenboek waarin “Purkepaadjes” werd opgenomen als beschrijving voor zeer modderige paden.  De cache liep grotendeels over modderpaden langs water dat naar de stroom (Voorste Stroom, het water waarop we vaarden met de kanovereniging) rook, in het natuurgebied De Brand, bij Udenhout. In de cache vonden we onze tweede travelbug: Sheepy. Dat was dus een schaap.

Wat ik hier op 25 oktober 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ik ben door de jaren heen nog verschillende keren terug geweest in De Brand voor het geocachen. Het is niet echt mijn favoriete natuurgebied, want het is heel drassig. Het is wel heel dichtbij huis.

Met Stephanie en Karin richtte ik ooit de Heideroosjes op, maar Stephanie wilde toch liever haar eigen team en Karin vond andere dingen toch leuker dan geocaching. Het idee voor de teamnaam kwam overigens van Stephanie. Ik wilde liever een op Lord of the Rings gebaseerde naam, zoals de Dolers. Ik was nogal een LOTR-fan in die tijd. Maar Karin had daar weinig mee, dus die stemde voor de Heideroosjes. Anke kwam er pas later bij. We hebben toen nog wel eens overwogen om de teamnaam te veranderen in MaAn, naar de eerste letters van onze namen. En daar kon je dan ook een leuk logo bij bedenken, natuurlijk. Maar we waren toen in de geocachingwereld al bekend als de Heideroosjes, dus daarom is die naam altijd zo gebleven.

Geen foto’s van die dag, want ik deed daar toen nog niet echt aan, dat kwam iets later pas. Daarom heb ik er een foto van De Brand bijgezet die ik in juni 2016 maakte.

 

Één reactie op “Throwback Thursday: 25 oktober 2004”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s