Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 1 november 2010

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 1 november 2010:

Anke en ik waren per auto onderweg naar Drenthe om daar een weekje vakantie te vieren. Onderweg pakten we alvast enkele carpoolcaches mee en in Drenthe aangekomen gingen we ook nog “even” wat geocaches in de omgeving doen, tot het donker werd.

Het verslag:

2412. ZECC: Zwols Eerste Carpool Cache
Maker: Reej
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 1 november 2010
Plaats: Zwolle

2413. MECC: Meppels Eerste Carpool Cache
2414. MTCC: Meppels Tweede Carpool Cache
2415. MDCC: Meppels Derde Carpool Cache
Maker: Tollerteam
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 1 november 2010
Plaats: Meppel

2416. Effe naar het buitenland: Frankrijk
2417. Olde- en Nije- Route 10: Nijeberkoop
Maker: ET4FR & CO
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 1 november 2010
Plaats: Drenthe

2418. Boekelter
Maker: Hiking Zirafa
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 1 november 2010
Plaats: Drenthe

2419. De oude pastorie
Maker: Josdeklein
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 1 november 2010
Plaats: Drenthe

2420. Hit & Run: Noordwolde Zuid
Maker: Geobughunters
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 1 november 2010
Plaats: Drenthe

Een tijdje terug hadden Anke en ik het idee opgevat om eens in november op vakantie te gaan, omdat we allebei nog vakantiedagen hadden staan die op moesten.  Omdat we in twee provincies van Nederland nog geen founds hadden, wilden we graag een bestemming in Drenthe of Groningen. Drenthe sprak ons allebei net iets meer aan, dus werd het een huisje in Drenthe. Om precies te zijn in Wateren, een gehucht aan de rand van het Drenths-Friese Wold, een groot natuurgebied. Ik had een enorme voorraad caches ingeladen, omdat we daar geen internet zouden hebben. Het waren er veel te veel, maar goed. Ze waren verdeeld over twee GPS’sen, Oor (de gps van Anke) was speciaal bij mij komen logeren om volgeladen te worden. We gingen met Reno, omdat dat mijn eigen auto is en die dus door niemand gemist wordt.

We vertrokken op maandag 1 november. ’s Morgens bracht ik eerst Flint en Figo (mijn cavia’s van toen) naar mijn ouders, waar ze gingen logeren en reed daarna door om Anke op te halen (ik woonde toen in Hilvarenbeek, Anke in Oisterwijk).

Onderweg naar Drenthe deden we alvast wat carpool-caches, namelijk vier stuks. We probeerden er zes, maar konden er eentje niet bereiken en de tweede van Zwolle niet vinden. De eerste van Zwolle lag op een bekend plekje, daar waren we al eens langs gereden onderweg naar het Spellenspektakel. Ook deden we alle drie de carpoolcaches van Meppel. De laatste lag bij de McDonald’s en daar luidden we de vakantie in met een ijsje. Eigenlijk een vreemd gevoel om zomaar op een doordeweekse dag in november op vakantie te zijn.

Hierna reden we door naar onze goed verscholen huisjespark en checkten we in. We kregen een gigantisch groot huis, want het park stond praktisch leeg die week.
Het was nog vrij vroeg in de middag en we hadden al inkopen gedaan voor het eten deze dag, dus we besloten nog wat caches in de omgeving te doen.

De dichtsbijzijndste cache vanaf het huisjespark was Effe naar het buitenland: Frankrijk. Die lag bij een boerderij aan een straat die Frankrijk heette. De volgende cache werd Nijerberkoop, een cache van de Olde- en Nije-route die ik die week helemaal wilde doen, een serie langs allerlei plaatsjes in Friesland en Drenthe. Voor deze cache moesten we een stukje lopen door een bos en daar konden we al zien dat het een erg mooi gebied was hier, zeker in de herfst, met al die mooie kleuren.

Hierna wandelden we ook door het bos, voor een earthcache, maar we hebben het 0-punt nooit kunnen bereiken, dat zou midden in het ven moeten liggen. Wel een paar haarbal-koeien kunnen spotten, van heel dichtbij, dus de eerste koeienfoto’s konden al gemaakt worden.

We gaven de earthcache op en gingen verder met de drive-in traditional Boekelter, tegenover een camping in het zogenoemde plaatsje. Het begon ondertussen al te schemeren, maar er waren nog twee dorpscaches die we hoopten in het donker te kunnen doen. De eerste was bij de pastorie van Noordwolde en al door Anke gevonden, nog voor ik de auto uit was. De tweede was een voortuin-cache in Noordwolde. Het was toen al pikdonker en wij voelden ons erg crimineel toen we daar met een zaklamp door de straat liepen. Gelukkig hebben we de cache vrij snel gevonden, zodat we daar snel weer weg konden.

Het idee was om gemiddeld 10 caches per dag te vinden, want dan zouden we de 2500 gaan halen, ons doel voor deze vakantie. Deze eerste dag telde eigenlijk niet mee, maar we vonden wel 9 caches, dus dat vonden we een goed begin.
Na het eten maakten we nog een wandeling over het huisjespark, maar het was zo donker dat we nauwelijks iets zagen, omdat er geen (straat)verlichting op het park was.

Wat ik hier op 1 november 2018 nog aan toe te voegen heb:

Haha, je merkt wel dat de verslagen door de jaren heen steeds langer zijn geworden, als je het vergelijkt met het verslag van vorige week. Soms lijken het wel dagboeken. Met de hoeveelheid caches kwam het die vakantie helemaal goed: we zijn de 2500 nog ruim gepasseerd. Met de provincies kwam het ook goed, want we vonden caches in Drenthe, Friesland en Groningen.

Geen foto’s van deze dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s