Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 8 november 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 8 november 2011:

Anke en ik gingen eindelijk weer eens met z’n tweeën op geocaching-jacht in onze eigen omgeving.

Het verslag:

3504. We zijn er trots op!
Maker: Dubbelvee en Martheo
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 8 november 2011
Plaats: Liempde

3505. Het Meulke
Maker: Marsmenneke
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 8 november 2011
Plaats: Liempde

3506. Olland’s First
Maker: vknuever
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 8 november 2011
Plaats: Olland

3507. Harley’s 1st militairy mission
3508. Harley’s 2nd military mission
3509. The Mask
Maker: Harley-Holland
Type: Mysteries
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 8 november 2011
Plaats: Boxtel

3510. De Kiosk
Maker: Wesleysande
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 8 november 2011
Plaats: Gemonde

3511. Ge het de Cache gemist…
Maker: Team Glenn en Maik
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 8 november 2011
Plaats: Maaskantje

Vandaag weer eens gezellig met z’n tweeën op pad. We hoefden niet heel ver weg, want er waren nog genoeg caches in de omgeving. We begonnen met We zijn er trots op! Door cachers uit Liempde die een lofzang op hun woonplaats hadden gemaakt. Een rechttoe, rechtaan cache door de bebouwde kom van Liempde. Niet heel bijzonder, maar ook niet erg vervelend omdat hij wel klopte. Alleen naar de cache zelf even moeten zoeken, maar dat was omdat we er eerst gewoon overheen keken.

Op naar ’t Meulke, dit is een uitkijktoren in het buitengebied tussen Boxtel en Liempde en vroeger lag hier een mysterie van Team WilP. Nu ligt er een traditional, die we al snel gelocaliseerd hadden. Omdat we vroeger al eens in de uitkijktoren waren geweest, dat nu overgeslagen.

Tijd voor een voortuincache, die stond al een hele tijd in mijn lijstje, maar voortuincaches doe ik liever niet alleen, dan voel ik me meer bekeken als met zijn tweeën. Het was trouwens best wel een grappige voortuincache, met een vogeltje en een huisje op een lange oprit bij een nog net villa. Er was niemand thuis, dus vlug weer weg.

Anke valt soms in bij de nachtdienst op haar werk en daar werkt een andere geocacher, die de wachttijd gebruikt om mysterie-caches op te lossen. Ze was zo lief geweest om zijn halve puzzelboek over te schrijven. Daar gingen we nu enkele caches van oppikken: de militairy missions van Harley en The Mask. Voor eentje moesten we een stukje door het bos struinen, de andere twee waren snel gevonden.

Op naar Gemonde voor de nieuwe traditional de Kiosk. Die bleek voor het huis te liggen waar Ankes moeder in was opgegroeid. Anke had als klein kind nog in de kiosk gespeeld. Dat was dus echt een cache met herinneringen. De andere geocachers uit Ankes familie gingen die cache ook allemaal nog in deze week loggen.

Wij sloten de dag af met de Maaskantje-cache Ge Het de cache Gemist. We hebben hem met de auto gedaan, omdat we er niet zoveel zin hadden. We houden niet van de aso-serie over de Maaskantjes, maar deze cache dreigde in de nearbiest-lijst van Oisterwijk te komen, dus hij moest er een keertje aan. Gelukkig vonden hem zonder al te veel problemen.

We stopten met geocachen om nog wat “missies” voor de kanovereniging te vervullen: nieuwe voorraden voor de bar kopen.

Wat ik hier op 8 november 2018 nog aan toe te voegen heb:

Wha, wat mysteries betreft moet Anke eigenlijk nog eens in gaan vallen bij de nachtdienst. Hoewel ik niet weet of de geocacher er nog werkt. Het is nog altijd niet mijn favoriete cachesoort. En die Maaskantjes was echt een domme serie, blijkbaar mannenhumor, want alle mannen van de kanovereniging vonden het geweldig, terwijl de vrouwen iets anders gingen doen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s