Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 15 november 2007

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 15 november 2007:

Anke en ik gingen geocachen in de polders bij Empel waar ze “nieuwe kastelen” aan het bouwen zijn.

Het verslag:

391. Kasteel Haverleij
Maker: Spoekie
Type: Multi
Gevonden op: 15 november 2007
Heideroosjes: Anke en Maartje
Plaats: Den Bosch

392. DiHaRwP 4: Sein
Maker: Geopatra
Type: Multi
Gevonden op: 15 november 2007
Heideroosjes: Anke en Maartje
Plaats: Den Bosch

Op de zondag ervoor toen we de doodlopend-serie deden waren we al langs de kastelen van de Haverleij gereden. Dit is een bouwproject. Er worden tien “kastelen” gebouwd in de polders rondom Den Bosch, Empel. De kastelen worden allemaal ontworpen door een andere architect en bestaan uit een heleboel woningen bij elkaar die er van veraf uitzien als een kasteel. Wij vonden dit er allebei wel interessant uitzien. Ik ontdekte dat er een cache bestond die ons door de kastelen heen zou leiden, dus die moesten we snel gaan doen.

Op een dag reden wij dus naar Empel voor de kastelentocht. Het was een fotozoektocht door vier van de kastelen. Van mij had hij nog wel door meer kastelen mogen gaan. Tijdens de tocht begon ik erg te twijfelen of ik nou in een Bossche Bol of in zo’n kasteelwoning wilde gaan wonen. Ik weet het nog steeds niet.
De meeste foto’s waren wel goed te vinden, behalve dan de Spookridder. Anke en ik waren het erover eens dat het derde kasteel het mooiste was, maar het vierde kasteel het meest praktisch om in te wonen, omdat daar complete straten (genoemd naar de Ridders van de Ronde Tafel, dus de Lancelotstraat en de Parcivalring) in waren en zelfs een school.
Aan het eindpunt hebben we ons rot gezocht naar de cache. Die lag heel sneaky verstopt. Gelukkig hebben we hem nog wel gevonden.

We hadden nog genoeg tijd over voor een andere cache. Dat werd er eentje van de DiHaRwP-serie. Sein werd een multi-cache genoemd, maar het stelde niks voor. De afstand van het beginpunt tot het eindpunt bedroeg namelijk drie stappen. Ik had het nog eerder een mysterie-cache genoemd. Maar goed, wie zet er nu ook twee treinseinen midden op een industrieterrein? Waarschijnlijk had er vroeger een spoorlijn over het terrein gelopen en was dit een overblijfsel. Wel apart.

Wat ik hier op 15 november 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ja, ik was toen behoorlijk onder de indruk van de kastelen van de Haverleij, maar ben er toch nooit gaan wonen, vanuit praktisch opzicht. Blijkbaar is het project nog steeds niet helemaal klaar, er moeten nog altijd twee kastelen verrijzen. Het lijkt me eigenlijk best leuk om er nog eens te gaan kijken, negen jaar later. Eens kijken of er nog caches liggen in dat gebied…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s