Categorieën
#geocaching #treinleven Day Zero Project Wandelen

NS-wandeling Overijsselse Buitenplaatsen (19)

Ik heb mezelf maar liefst 20 NS-wandelingen die ik nog niet eerder heb gedaan ten doel gesteld in mijn Day Zero Project-lijst…what the hell was I thinking when I wrote that…? Vandaar dus het cijfer achter de titel van deze blog. Dit is de negentiende wandeling voor mijn DZP. Deze wandeling vond plaats in augustus 2018. Bijna bij het einddoel…zou ik het gehaald hebben deze zomer?

Overijsselse Buitenplaatsen

17,5 kilometer van station Dalfsen naar station Zwolle. Geen uitstapjes deze keer.

 

Vandaag ging ik een nieuwe NS-wandeling doen, pas uitgebracht in maart 2018. Hij heet Overijsselse Landgoederen en je wandelt van station Dalfsen naar station Zwolle. Dat is dus best wel een eind treinen vanaf het Brabantse Oisterwijk. Maar ik heb Dal Vrij, dus boek mee en gaan met die banaan. De heenreis verliep voorspoedig en nog net een paar minuten voor 12 stapte ik uit op station Dalfsen, een nieuw station voor mijn collectie. Het station ligt aan de rand van het dorp en de wandeling ging meteen de andere kant op, dus weinig van het dorpje zelf meegekregen.

 

Zoals de naam al doet vermoeden liep de wandeling over allerlei landgoederen. Veel privé-eigendom, waar wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang was toegestaan. Veel keurige bomenlanen. Vergeleken met de andere wandelingen die ik de afgelopen weken heb gedaan, vond ik deze niet heel erg bijzonder. Ik maakte ook bijna geen foto’s vandaag. De route was 17,5 kilometer lang, maar het wandelen ging me vandaag heel goed af en ik liep ook nog aardig op tempo (tja, die 30 kilometer bij de Apeldoornse Vierdaagse blijft knagen hoor – ik liep om gezondheidsredenen de 4×20 km en heb die makkelijk uitgelopen, maar oorspronkelijk had ik ingezet op 4×30 km). Voor ik het wist had ik de helft er al op zitten, dus ik kon rustig lunchen.

DSC01765

Daarna liep de wandeling minder over landgoederen, maar passeerde ik een golfbaan en liep ik dwars door het recreatiegebied de Wijthmense Plassen, waar het heel erg druk was, want het was vandaag bloedheet. Als ik een zwempak bij had gehad, had ik misschien ook wel een duik genomen. Ergens bij de golfbaan lag dus de cache, genaamd Geofriendship. Je vond hierin het coördinaat voor de Geofriendship-broederbonuscache in Nunspeet. En die cache zou dan op zijn beurt weer het coord bevatten voor de bonus van Zwolle. Tja, ik kom niet uit deze omgeving, dus de andere caches zullen waarschijnlijk nooit gevonden worden. Dit kokertje was ook helemaal kapot. Nu, met dit droge weer hield hij het nog wel uit, maar als het straks weer gaat regenen, gaat deze cache er helemaal aan.

 

Na de Wijthmense Plassen kwam Zwolle al in zicht. Hier had ik nog een not-found bij een cache bij een brug. Mijn enige optie was, dat de cache onder de brug zou liggen, maar daarvoor moest ik over een hek klimmen. Dat zou ik misschien wel gedaan hebben, als ik niet bekeken werd door de mensen op de woonboten in het kanaal. Dus liet ik deze cache aan mij voorbij gaan. Die woonboten bleek een soort van alternatief woonwagenkamp, maar dan dus een woonbotenkamp. Bewoond door een soort van Tokkies. Ik voelde me er niet heel prettig bij, dat de route dwars door hun woongebied liep. Was blij toen ik er uit was.

DSC01766

Rond 16.45 uur liep ik door een stadspoort van Zwolle. Eigenlijk liep de officiële route om het stadscentrum heen, meteen naar het station. Maar ja, ik zat vast aan die stomme spitstijd en kon pas weer “gratis” reizen na 18.30 uur (ik betaal natuurlijk wel voor mijn Dal Vrij abonnement). En mijn trein vertrok zelfs pas om 18.50 uur, dus had ik nog twee uur vol te maken. Het grootste gedeelte daarvan bracht ik door in de Boekenkerk van Zwolle. Zonder iets te kopen. Daarna nog wat andere winkels bezocht. Wederom niets gekocht, op een fles water in de supermarkt na. Goed van mezelf, he?

DSC01767

Overigens kwam Zwolle mij bekend voor, ik ben er in de zomer van 2016 een paar dagen geweest met mijn moeder en toen hebben we de stad van alle kanten bekeken. En dus ook vrijwel alle caches in de binnenstad gedaan, toen. Ik was ruim op tijd op het station, ondertussen was ik best een beetje moe. Niet eens zozeer van het wandelen, maar vooral van de hitte, het was meer dan 30 graden vandaag en ik kan daar niet zo heel goed tegen, ondanks dat ik mezelf beschermd had met een pet en zonnebrand factor 50. Dat, in combinatie met hooikoorts, is niet zo heel lekker. Gelukkig was er airco in de trein.

DSC01772

Helaas ging de terugreis niet zo voorspoedig. In Nijmegen werd iedereen uit de trein gegooid, wegens een defecte trein verderop. Damned. De enige optie voor mij was omreizen via Utrecht, een eindeloze route. Maar ja, ik had niet echt een andere keuze. Die trein naar Utrecht reed weer terug via Arnhem, waar ik dus net vandaan kwam. Toen we daar stil stonden werd omgeroepen dat de defecte trein verwijderd was, dus dat we weer terug konden in de goede richting (Roosendaal). Dus dat maar gedaan. Hoppa, voor de vierde keer die dag het stukje spoor tussen Nijmegen en Arnhem. Nu bracht de trein me keurig tot Tilburg, maar daar had ik natuurlijk weer de pech dat het rotritje van vijf minuten naar Oisterwijk ’s avonds maar om het uur is. En ik kwam natuurlijk net verkeerd aan, dus kon 40 minuten gaan zitten wachten. Ik las deze dag wel een compleet boek uit. Toch hield ik een beetje een matig gevoel over aan vandaag. Altijd dat gedoe met die treinen, een wandeling zo ver weg die eigenlijk een beetje tegenviel. Misschien raak ik verwend, nu ik al zo’n 25 NS-wandelingen heb gedaan.

Alle foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt.

Één reactie op “NS-wandeling Overijsselse Buitenplaatsen (19)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s