Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 29 november 2015

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 29 november 2015:

Een datum die nog moest voor het Datum Project, maar zou het wel gaan lukken met de weerswaarschuwing code oranje?

Het verslag:

6170. Militaire kamp
6171. Tsjilp #1
6172. Tsjilp #2
6173. Tsjilp #3
6174. Tsjilp #4
6175. Tsjilp #5
6176. Tsjilp #6
6177. Tsjilp #7
6178. Tsjilp #8
6179. Tsjilp #9
6180. Tsjilp Bonus
6181. Vogelenzang
Maker: Familie Maas
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 november 2015
Plaats: Vessem

6182. Daar komen de schutters
Maker: Spelertje
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 november 2015
Plaats: Westelbeers

Uiteindelijk werd er een hele maand niet gecached en werd dit de enige cache-dag van november, vanwege het Datum Project: het was de enige datum deze maand die nog niet aan de minimaal 3 caches-eis voldeed. De datum viel dit jaar keurig op een zondag, wat fijn is. Al twee weken van tevoren had ik Anke zover dat ze met mij die dag ging geocachen, dus er was een auto beschikbaar. Ik wist ook al dat het de Tsjilp-serie ging worden, want die had ik nu al 2 maanden in het vizier en was ook niet al te ver weg.

Niets stond me dus in de weg om deze datum al te saven…behalve dan het weer. En dat dreigde behoorlijk roet in het eten te gooien met code geel en code oranje in de voorspelling. Maar ik had het erg op de vervulling van deze datum staan, dus toen ik ’s morgens uit het raam keek en een waterig zonnetje zag, haalde ik Anke toch over om te gaan. Regenbroeken mee en daar gingen we dan weer op jacht. We hebben al veel vaker gecached in de regen, dus de herinneringen kwamen weer boven.

Eigenlijk vond ik het best wel leuk, deze wandeling in de miezer. Anke vond het volgens mij ook niet zo heel erg.  Verder dacht ik bij het loggen van de eerste cache: yes, deze datum is vast gesaved. Bij het loggen van de tweede cache: mooi, deze datum is dubbel gesaved. En uiteindelijk vonden we 13 caches, dus is deze datum voor altijd gesaved (ervan uitgaande dat ik nooit zo gek wordt dat ik meer dan 15 founds op elke datum wil, haha).

Goed, de eerste cache was de Militaire Kamp, dat is een cache die al vaak op mijn lijstje heeft gestaan, maar die er nooit van is gekomen. Nu lag hij bijna op de parkeerplaats van de trail. Helaas had Smaug niet zo’n zin, hij heeft een maand lang nauwelijks aangestaan (alleen een keer voor het inmeten van de surprise-cache) en het was natuurlijk in een bos en bewolkt weer, dus het was te merken. We hebben dus wel wat omgelopen, maar omdat de caches allemaal in vogelhuisjes zaten, uiteindelijk wel alles gevonden, inclusief de bonus, want we letten ook op alle hints (wat heel goed is van ons).

Er waren zelfs nog meer mensen in het bos, achteraf bezien waren er zelf nog cachers voor ons geweest, maar die hadden om de een of andere vage reden met een andere datum in de boekjes gelogd. Naarmate we bij het einde kwamen, nam de wind wel toe, dus op zich waren we keurig op tijd bij de auto, voor code oranje inging. Omdat we nog in de vogeltjesstemming waren, hebben we ook nog Vogelenzang gedaan, van dezelfde maker. Ook al een vogelhuisje, dus helemaal in dezelfde stijl. Helaas ook hier een afwijking door Smaug.

Op de terugweg naar huis, had ik Smaug nog aanstaan en toen we door Westelbeers reden, kwamen we zowat over nog een cache heen gereden. Dus die hebben we bijna drive-in kunnen loggen. Dit was Daar komen de schutters, die ook al op mijn lijstje stond, tijdens de Abdijen Fietstocht in mei. Toen was het toch te veel uit de richting, dus leuk dat hij nu toch gelogd is. Ik herkende overigens veel wegen van die fietstocht en Anke vond het een gigantisch eind fietsen. Tja, ik vond het toen wel leuk. Met het weer van vandaag was het vast minder aangenaam geweest.

We waren rond 15 uur weer terug in Oisterwijk, dus ben ik meteen de caches gaan loggen. Ondertussen nam de storm toe, dus het was goed dat we op tijd gestopt zijn.

Wat ik hier op 29 november 2018 nog aan toe te voegen heb:

Tja, knettergek zijn we wel een beetje. Geocachen in de regen. Maar ja, het gaf wel veel voldoening om die datum voor altijd weg te werken.

Geen foto’s van deze dag, vanwege de regen.

Één reactie op “Throwback Thursday: 29 november 2015”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s