Categorieën
#geocaching Day Zero Project

Day Zero Project: Done: Doel #41

Doel #41 op de lijst van mijn Day Zero Project was: “Het vinden van 250 caches in een ander land dan Nederland of België.”

Ons eigen land mocht natuurlijk niet meedoen. De Heideroosjes staan bijna op #8900 founds. We hebben caches gevonden in 17 verschillende landen. Het grootste gedeelte – meer dan 6500 caches – in ons eigen land. En we zijn sinds 2015 ook Kilocacher (1000 gevonden caches) in België, we zijn daar nu op weg naar de 1,5 kilo.

Daarna kwam er een flink verval in de aantallen caches per land. Aan het begin van mijn Day Zero Project stond Duitsland op de derde plaats, met 201 caches. Daarna volgden Frankrijk en Denemarken op plaats vier en vijf, beiden met iets meer dan 100 caches. Omdat Denemarken toch aanzienlijk verder weg ligt (en al onze founds daar werden gedaan tijdens een vakantie van ongeveer twee weken in dit land in 2012), zou het wat die 250 caches betreft, moeten gaan tussen Duitsland en Frankrijk. Maar ik ben niet zo heel erg dol op Frankrijk en ook dat ligt verder weg. Dus eigenlijk was het al vanaf dag 1 duidelijk dat het Duitsland moest worden. De Oosterburen en daar was al het meeste resultaat bereikt.

Toch zijn we al in 2004 met geocaching begonnen en vonden we pas in 2009 voor het eerst een cache in Duitsland. Dat betekent dat België, Frankrijk, Engeland en Zweden allevier al voor Duitsland aan de beurt waren.

Tja, waar Oisterwijk vlakbij de grens met België ligt, is Duitsland toch wel een uurtje rijden. In het Reichswald, bij Kranenburg (nabij Nijmegen) liggen wel wat trails, dus hier zijn de meeste Duitse caches gevonden door de Heideroosjes.

DSC04761_LI (27)

In november 2017 kreeg ik mijn eerste kans om Duitse caches te vinden tijdens de looptijd van mijn Day Zero Project. Ik verbleef een week op een huisjespark in Reuver en dat ligt vlakbij de Duitse grens. Ik ben die week (al dan niet in gezelschap) verschillende keren naar Duitsland gefietst om te geocachen. Het was een vrij pittige fietstocht, dwars door Nationaal de Meinweg, dus je moest er wat voor over hebben om de Duitse caches te bereiken. Natuurlijk hoopte ik stiekem om die benodigde 49 Duitse caches in die week te bereiken. Maar ik wist het niet zeker, omdat van sommige caches niet heel duidelijk was of ze nu Duits of Nederlands waren. De naam zegt niet altijd alles, want ik heb Duitse caches met een Nederlandse naam gevonden in Duitsland en ook andersom. Uiteindelijk bleek thuis dat ik 1 caches te kort kwam. 1 cache…dat was toch wel een beetje balen. Het ging nog om een afgekeurde earthcache ook, anders was het gewoon gelukt. Maar mijn aardkundig Duits is niet zo goed.

Het duurde tot augustus 2018 voor ik weer de kans kreeg om te cachen in Duitsland. Dat was tijdens de grensoverschrijdende, tweedaagse NS-wandeling Meinweg. Hier vind je het verslag van deze wandeling. En daarmee lukte het eindelijk om de 250ste Duitse cache van de Heideroosjes te vinden. En daarmee is dit doel van het Day Zero Project volbracht! Bewijslast van de geocaching-website.

 

 

2 reacties op “Day Zero Project: Done: Doel #41”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s