Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 6 december 2017

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 6 december 2017:

Ik ging in het donker geocachen in Arnhem na een stage lopen, om de datum te “redden” voor het Datum Project.

Het verslag:

8281. ABC van Arnhem – Trolleybus
8282. ABC van Arnhem – John Frostbrug
8283. ABC van Arnhem – Sabelspoort
8284. ABC van Arnhem – Eusebiuskerk – Walburgiskerk
Maker: NiMa&theBlackdog
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 6 december 2017
Plaats: Arnhem

8285. Geological Treasure
Maker: Petra-Bayo
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 6 december 2017
Plaats: Arnhem

Ik loop ondertussen alweer zo’n vier maanden stage in Arnhem, bij het Gelders Archief. Ik dacht eigenlijk dat er niet echt caches in het centrum lagen, dat had ik in juli eens een keer gekeken. Jammer, maar helaas. Tot ik een week of twee geleden toch nog eens mijn Google Maps cursor naar Arnhem liet glijden en zag dat er eind juli een hele serie caches was geplaatst in Arnhem: een compleet ABC. En daarvan lagen er een aantal in het centrum en ook twee op de Westervoortsedijk, de straat waar het archief zit gevestigd.

Omdat ik toch tot 18.25 uur moet wachten, voor ik met mijn Dal Vrij-abonnement kan reizen, wandel ik altijd van het archief naar het station, om de tijd te overbruggen en ook omdat ik niet zo dol ben op de bus. In deze tijd van het jaar is het natuurlijk al vroeg donker, dus die wandeling vindt ook in het donker plaats. En in het donker is het lastiger geocaches zoeken. Toch besloot ik om het een keertje te gaan proberen, ten slotte was ik daar toch en als het niet zou lukken, jammer dan. En dan maar meteen op een 3-cache-datum, dan zouden het een in ieder geval nuttige founds zijn.

Dus Smaug een query vol Arnhemse caches opgevoerd, magneetstok en extra batterijen mee en aangezet toen ik wegliep bij het archief. De eerste cache werd een not-found, vooral omdat mijn 0-punt in het water van de Rijn zou liggen en ik het niet zag zitten om daar in het donker halsbrekende toeren uit te gaan halen. De cache bij het Trolleybusmuseum, verderop aan de Westervoortsedijk lukte wel en nog snel ook. Ik ben hier dus al zo’n 20x  vlak langs gelopen…

Nu ik de verstopmethode gezien had, kreeg ik de smaak te pakken, dus wandelde ik een stukje om voor de cache bij de John Frostbrug. Die zat in dat kunstwerk, wat ik de Gevleugelde Kop noem, ook hier was ik al vaker langs gekomen. De cache werd redelijk snel gevonden en mijn wandeling ging verder naar de Sabelspoort, dit is de enige van de vier Middeleeuwse stadspoorten van Arnhem die intact is gebleven. Ook hier was ik al eens eerder onderdoor gelopen, niet wetende dat er een cache was. Deze cache had ik dankzij de hint snel te pakken. Ik denk dat het hier best een voordeel was, dat ik er in het donker was, want nu had ik geen Dreuzel-pottekijkers.

Onder de Sabelspoort door, ging ik naar het Stadskantoor. Hier loop ik dus normaal gesproken altijd langs, ook hier dus weer een cache op de route. Ook weer snel te pakken, met dank aan de hint. Whoppa, ik had er dus al vier ondertussen. Mijn doel was in ieder geval twee founds, om de datum op 5 founds te krijgen, maar nu had ik hem dus al op 7.

Er was nog één cache op de route, niet van het ABC, maar een losse traditional, die Geological Treasure heette en die bij een stenenwinkel verstopt zou liggen. Ik had al wel zo’n vermoeden waar dat dan zou zijn. Ja, hoor, het stenenwinkeltje aan het Velperplein. Hier zou ik nog wel eens binnen willen snuffelen, maar de winkel is altijd al gesloten als ik er langs kom. Als ik straks klaar ben met stage en ooit weer een dag vrij heb, dan ga ik nog een keertje terug naar Arnhem, om er te winkelen en voor de glazen torenlift in de Eusebiuskerk.

De cache had als hint dat hij magnetisch was, dus hij moest eigenlijk wel op het stalen hekje bij de ingang van de winkel zitten en jawel hoor: cache numero vijf ook in the pocket. Een voorbijganger vroeg nog of ik toevallig werkzaam was in de winkel. Haha, nee!

Op het station zou ook nog een cache van het ABC liggen, een offset-multi. Ik heb de vraag wel beantwoord en het eindpunt berekend, maar ik wilde ook wel graag de eerste intercity na 18.25 halen, dus ik besloot die cache te bewaren voor een andere gelegenheid en nu lekker naar huis te gaan. Met vijf founds en het saven van de 3-cache-datum was ik zeer tevreden met mezelf. Vooral omdat dit dus een datum was, die ik niet verwacht had te kunnen oplossen dit jaar.

Wat ik hier op 6 december 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ha ja, mijn cachewandeling in het donker. Het verliep eigenlijk nog best goed. De offset-multi bij het station heb ik later nog gevonden. Maar ik moet nog wel een keertje terug voor die glazen lift in de Eusebiuskerk, want dat lijkt me mooi EN je kunt dan meteen een virtual cache loggen dus win-win.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s