Categorieën
Persoonlijk Tuesday TAG

Tuesday TAG: 39 Fun Questions

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

De tag van vandaag heet de 50 Fun Questions Tag en is bedacht door Marion van Mijn Kladblog. Omdat ik een paar vragen niet relevant vond, zijn het de 39 Fun Questions geworden.

  1. Laat je de deuren van je kledingkast open of doe je die netjes dicht? Omdat ik momenteel in een vrij kleine sociale huurwoning woon, zit mijn kleding in uitschuifbare bakken, die in de Kallax-kasten van IKEA zitten. En ja, die schuif ik dus netjes dicht, want anders valt alles uit de kast op de grond. Mocht ik een kast met deuren hebben gehad, dan zou ik die ook dicht doen.

2. Neem je shampoo en andere spullen mee van de hotelkamer? Ja, maar wel alleen de badspullen. Het zijn altijd van die 1-persoonsporties, dus die gooien ze anders toch weg als ze aangebroken zijn. En een hotelovernachting is al duur genoeg.

3. Slaap je met je dekbed ingestopt of hangt deze los? Los, want anders kan ik niet draaien en ik draai heel veel in mijn slaap.

4. Heb je ooit een verkeersbord gestolen?
Nee. Maar wel toegekeken toen anderen het deden.

5. Gebruik je graag post its? Ik heb van die periodes dat ik ze veel gebruik. Maar nu op het moment weer helemaal niet.

6. Spaar je Airmiles en zo ja, heb je ze ooit wel eens gebruikt? Ja, ik spaar al sinds ik een tiener ben Airmiles en heb zelfs nog mijn allereerste pasje. Ik wissel ze om de zoveel tijd om voor Bol.com cadeaubonnen.

7.  Heb je sproeten?
Nee.

8. Lach je als je door hebt dat iemand een foto van je maakt? Meestal niet, ik houd niet zo van foto’s waar ik full frontal in beeld ben.

9. Waar kan je je kapot aan ergeren bij anderen? Als ze niet open staan voor de mening van anderen en totaal ongeïnteresseerd overkomen.

10. Tel je je stappen weleens als je  aan het lopen bent? Ik tel geen stappen, maar bij langere wandelingen zet ik wel altijd de tripteller van mijn GPS aan, waar ik dan soms op kijk hoe ver ik al ben.

11. Heb je wel eens in de stuiken geplast? Als je hobbies kanoën, geocaching en wandelen zijn, dan moet dat wel eens gebeuren.

12. Ook wel eens gepoept dan?
Nee, dat vind ik dan weer te ver gaan ofzo.

13. Dans je wel eens zonder muziek? Ik ben geen danstype, dus nee.

14. Kauw je op je pen?
Nee. Maar ik breek wel altijd de lipjes af. En ben kampioen pennen verliezen tijdens het geocachen.

15. Wat is je favoriete nummer van deze week? Eind september naar het concert van de oude rockers Europe geweest in 013. Ik kende eigenlijk niets van de nieuwe nummers, ik ging dan ook vooral voor de oude nummers. Maar bij die nieuwe nummer zaten best een paar hele lekkere en Walk the Earth is daarvan mijn favoriet. Toevallig ook het nummer waar de tour naar is vernoemd en het lied waarmee ze de show openden.

And we walk the Earth
With our heads held high
For the life we want
Yeah, we’ve got to fight

16. Vind je het kunnen als mannen roze dragen? Ik heb daar geen problemen mee. Moeten ze lekker zelf weten.

17. Kijk je vaak naar tekenfilms? Ja, ik houd van animatiefilms. Disney-fan. Studio Ghibli-fan. En die tekenfilms van andere studio’s zijn ook best prima.

18. Waar zou je waardevolle bezittingen verstoppen als je ze zou hebben? Haha, ik ben een arme postbode-student, ik heb niets van waarde. En als ik het zou hebben, zou ik het ergens in een externe kluis stoppen.

19. Wat drink je bij het avondeten?
Water bij de gewone avondmaaltijden. En bij feestelijke gelegenheden droge, witte wijn.

20. Wat is je favoriete eten? Ik vind heel veel eten lekker, zo lang het maar vegetarisch is. Risotto is momenteel mijn lievelingseten, maar dat kan morgen weer anders zijn.

21. Welke films kan je eindeloos blijven kijken? Bepaalde Disney-films. En bepaalde Studio Ghibli-films. Verder houd ik van historische films zoals Braveheart of the Gladiator. Dus die heb ik ook wel meerdere malen gezien.

22. Heb je bij de scouting gezeten toen je klein was?
Nee. Mijn broertje wel, dus we deden soms wel mee met activiteiten, als die voor het hele gezin waren.

23. Zou je ooit naakt poseren in een blad? Haha, ik geloof niet dat iemand daar op zit te wachten. En ik zou het ook nooit doen, ik zou me er vreselijk ongemakkelijk bij voelen.

24. Wanneer heb je voor het laatst een brief met de hand geschreven? Nou, ik heb al enkele jaren een penvriendin. En wij schrijven elkaar dus brieven en/of kaarten. Met de hand.

25. Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet controleren?
Ja, ik denk dat dat nog wel moet lukken. Hoewel ik geen eigen auto meer heb.

26. Ooit een verkeersboete gehad voor overtreding van de maximum snelheid?
Nee. Hardrijders zijn doodrijders. Helaas wel ooit een boete gehad voor fout parkeren (tijdens het geocachen) en die was al duur genoeg. Maar als postbode moet ik die boetes bezorgen en sommige mensen krijgen er elke week wel eentje…dan denk ik toch: “Waar ben je mee bezig?”

27. Ooit zonder benzine gestaan?
Nee. Wel een keertje bijna, ook nog eens in de facking middle of nowhere in Frankrijk. Nu heb ik geen auto meer, dus het zal niet zo gauw meer gaan gebeuren.

28. Wat eet je het liefste op brood? Allerlei soorten vegetarische smeersels. Ik denk dat paprikaspread van Zonnatura de absolute favoriet is, maar ik wissel er een stuk of 10 af.

29. Hoe laat ga je meestal naar bed? Dat wisselt nog al eens. Ligt er aan hoe laat ik de dag erna op moet. Maar meestal ergens tussen 22.30 en 24 uur.

30. Ben je lui? Bij vlagen. In de winter als het koud en donker is buiten, heb ik meer moeite met opstaan, dan in de zomer.

31. Wat was je favoriete outfit tijdens verkleedpartijtjes toen je klein was?
Wij waren met drie kinderen en hadden daardoor best veel verkleedkleren. Ik geloof dat ik het vaakste piraat ben geweest, hoewel dat pak eigenlijk van mijn broertje was, haha.

32. Wat is je sterrenbeeld volgens de Chinese horoscoop? Ik ben een Tijger. Maar het is echt een fout van de Chinezen dat mijn geboortejaar geen Jaar van de Draak was…

33. Hoeveel talen spreek je?
Drie en een beetje. Ik kan natuurlijk Nederlands en Engels. Duits lukt ook wel, hoewel ik het beter kan verstaan en lezen dan zelf sprechen. En ik kan ook een paar zinnen Frans: Je ne parlez pas Francais. Je ne comprends pas. Precies de goede zinnen dus ;>) Als de Fransen hun taal een beetje langzaam spreken, kan ik het meestal wel volgen, maar mijn Duits was altijd beter, daarom koos ik voor het examen van die taal op de middelbare school (havo).

34. Heb je een abonnement op een krant of tijdschrift?
Nee, op dit moment niet. Heb af en toe wel een mini-abonnement op tijdschriften met de rentepunten die ik bij de bank krijg. De laatste keren op de Flow en de Toer Actief. Die eerste begin ik steeds meer saai en langdradig te vinden. Die laatste was best leuk, maar een echt abonnement vond ik te prijzig.

35. Speelde je vroeger liever met poppen of met autootjes? Met allebei. Ik had zelf poppen. Maar omdat ik twee jongere broertjes heb, waren er ook veel autootjes in huis en die vond ik ook leuk om mee te spelen. Net als de lego en de playmobil.

36. Ben je eigenwijs?
Ja. Maar dat komt omdat mijn vader en mijn moeder ook allebei stronteigenwijs zijn, dus ik ben dubbelzijdig erfelijk belast.

37. Heb je ooit een soap serie gevolgd?
Nee. Soaps vind ik echt de meest leeghoofdige dingen die op TV komen. Die mensen maken in een jaar mee wat een normaal mens nog niet in zijn/haar hele leven mee maakt. En het is allemaal zo overdreven geacteerd. Kan er niet naar kijken (we moesten ooit een paar afleveringen analyseren op de middelbare school en ik vond dat echt vreselijk).

38. Heb je hoogtevrees? Soms. Tegenwoordig meer dan vroeger. Ik dacht altijd dat ik het niet had, maar sinds ik in Slovenië ben geweest, weet ik dat ik af en toe toch behoorlijk trillende beentjes heb bij wandelingen (nou ja, het leek daar soms meer op bergbeklimmen) op hoogte. Met uitkijktorens of kerktorens heb ik dan weer geen moeite, sterker nog, ik vind het heerlijk om zulke torens te beklimmen.

39. Heb je ooit een pistool gebruikt?
Nee, we leven hier (gelukkig!) niet in Amerika waar ze kogels bij de supermarkt verkopen. Dus verder dan het klappertjespistool van mijn broertjes ben ik nooit gekomen.

Foto is door mijzelf gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s