Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 13 december 2010

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 13 december 2010:

Ondanks de kou, ging ik “bewapend” naar de Reeshof om wat geocaches op te lossen.

Het verslag:

2622. Potje Kolonisten
Maker: Team Damenweb
Type: Mysterie
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 13 december 2010
Plaats: Tilburg

2623. Potje Pokeren
Maker: Nicolenco
Type: Mysterie
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 13 december 2010
Plaats: Tilburg

2624. Landgoederenzone
Maker: MacsTilburg
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 13 december 2010
Plaats: Tilburg

Het was zowaar droog met een winterzonnetje. Dus dwong ik mezelf om richting de Reeshof te gaan voor wat beweging. Hier lag Landgoederenzone, een multi die al een hele tijd op de to-do-list stond en wat op te halen, cadeau gekregen mysteries. Eerst naar Potje Pokeren, ik reed al voorbij de cache, maar daar mocht je niet parkeren, dus braaf om het gebiedje heen gereden. Hij zat in een schrikhek aan het eind van een soort van doodlopend wandel/fietspad. Ik kreeg hem alleen niet open, hij zat onder een dop in de paal van het schrikhek. Ik had alleen mijn autosleutel bij als wapen, maar ik moest zoveel kracht zetten, dat ik bang was dat die zou breken, dus afgedropen naar Reno zonder found.

Ik reed eerst naar Potje Kolonisten, dat nu gereduceerd was tot een voortuin-cache. Het idee achter deze cache vond ik best leuk, alleen moest het met een uitbreiding van Kolonisten die wij niet hebben. Dus kreeg ik de oplossing uiteindelijk van iemand cadeau.

Ik doorzocht mijn auto op gereedschap om Potje Pokeren open te krijgen en vond in de beruchte verbanddoos een schaartje en een pincet. Hiermee gewapend maakte ik opnieuw de wandeling naar de cache. Gelukkig waren alle Dreuzels met honden , die er een kwartier geleden nog rondliepen, nu allemaal weg. Zo kon ik rustig met m’n “wapens” aan de slag. Het schaartje bleek het ideale gereedschap en zo kreeg ik het dekseltje er toch nog af en kon ik de cache loggen.
Daarna op naar Landgoederenzone. Ik was hier een tijdje terug al mee begonnen, maar toen was het al aan het schemeren en liep ik vast bij waypoint 2. Toen ben ik maar gestopt. Vandaag liep ik weer vast bij wp2, of eigenlijk meer bij wp 3, want dat heb ik nooit gevonden. Gelukkig was dat getal goed te gokken en kon ik verder. Er waren onderweg veel puzzeltjes te doen, dus stiekem was ik blij dat ik de vorige keer gestopt was, want dat had ik toen nooit meer gered voor het donker. Want nu heb ik over 3 kilometer (het leken er veel meer) 2 uur gedaan. Je kon heel veel getallen gokken, maar niet alles.

Het grootste gedeelte van de route was al bekend van andere caches en ik herkende zelfs stukken van de Zes van Tilburg: Reeshof, een frustratie-cache van ons, die we nooit gevonden hebben in onze begintijd en die uiteindelijk gearchiveerd is. Het apartste stukje was dat bij de bosvijver met die vreemde puntige zandberg op het eilandje midden in.

Uiteindelijk kwam ik uit bij de cache, een lekkere grote bak die snel gevonden was en waar ik wat trackables kon dumpen, die ik al veel te lang in mijn bezit had. Op zich was het best een leuke cache, maar ik had bevroren voeten, terwijl ik 2 paar sokken aanhad, waarvan 1 thermopaar en m’n wandelschoenen. Verder had ik het niet koud, maar koude voeten is zo vervelend dat je het door heel je lijf lijkt te voelen.

Hierna nog geprobeerd om Potje Zwarte Pieten te vinden, maar dat lukte niet. Ik had toen zo’n koude voeten en handen dat ik maar naar huis ben gegaan en niet meer naar de nano’s van Heel veel Moeite 1 en 2, wat ik eerst in mijn hoofd had gehaald.

Wat ik hier op 13 december 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ik geloof dat dit een beetje een dwangmatige geocaching-dag was. Denk dat ik nu makkelijker zou kiezen om lekker thuis te blijven bij zulk koud weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s