Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 20 december 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 20 december 2011:

Om precies te zijn de enige keer dat we (nou ja, ik in dit geval) op de datum 20 december hebben gecachet. Een solo-avontuur in de omgeving van Son en Breugel.

Het verslag:

3556. Kapel Mosbulten
Maker: Thebearded dragons
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 20 december 2011
Plaats: Son en Breugel

3557. Rondje Mosbulten
Maker: De Overburen
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 20 december 2011
Plaats: Son en Breugel

3558. Dommel, beek of rivier?
Maker: Thebearded dragons
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 20 december 2011
Plaats: Son en Breugel

3559. Maria kapel
Maker: De Overburen
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 20 december 2011
Plaats: Son en Breugel

3560. Burgemeestersgraf
3561. Hertenkamp Son & Breugel
3562. Ecoduct Gentiaan
Maker: Thebearded dragons
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 20 december 2011
Plaats: Son en Breugel

Deze datum moest nog voor de kalender en het was zonnig en droog weer, dus het kwam best goed uit dat ik niet ingeroosterd was. De cache had ik ook al uitgezocht, dat moest het nieuwe rondje van de Overburen worden. Lekkere caches die niet al te moeilijk zijn en als wandeling allemaal voldoen. Op de route lang ook nog een trad, bij de kapel van de Mosbulten. Die cache vond ik onder een heel smerig bankje dat helemaal groen geschimmeld was door de vele regen van de afgelopen dag. Het Rondje Mosbulten zelf was niet zo heel erg bijzonder, veel asfaltwegen. Alleen het modderige stukje door het natuurgebiedje zelf was de moeite waard. Wat nog wel grappig was was dat een mevrouw de weg aan mij kwam vragen, maar dat ik haar echt niet kon vertellen waar ze heen moest. Haha, ik weet daar echt de weg niet hoor. Ik heb mijn GPS.

Na het rondje had ik nog tijd genoeg over voor een zooi oppikkertjes. Dat werd als eerste die in het informatiebord over de Dommel vlakbij het startpunt van Rondje Sonse Bergen, die ik een paar weken eerder met Anke liep. De cache zat in het bord, maar er was vlakbij een mevrouw bij haar paard aan het kijken, dus heb ik het hele bord kunnen lezen voor ze weg was. Daarna de cache uit het bord gepeuterd, want die had de vorige vinder er verkeerd om in terug gestopt. Met behulp van een takje is het gelukt.

Ik ging verder naar de Maria Kapel in de villawijk waar we ook al doorheen hadden gelopen bij Rondje Sonse Bergen, maar toen was deze cache er nog niet. Na een ritje over allemaal kronkelige weggetjes met niet bij elkaar passende dierennamen (Eland, Lama en Panter, de enige overeenkomst is dat het allemaal zoogdieren zijn) doemde er een enorme kapel op. Zo’n grote kapel had ik hier niet verwacht. De cache lag keurig naast de kapel verstopt en was dus zo gevonden.

Ik ging door naar het graf van een of andere burgemeester met het “verkeerde geloof”, die daarom niet op de dorpsbegraafplaats begraven mocht worden en daarom een plek in het park koos. Bizar verhaal natuurlijk, maar was allemaal in de vorige eeuw toen geloof nog een veel te grote invloed had op de samenleving. Cache was geniepig verstopt en veel mensen konden hem niet vinden, dus ik had geluk, want ik had hem vrij snel.

Op naar de kerststal bij de hertenkamp van Son. Ik had meer belangstelling voor de levende dieren in de stal achter de kerstgroep dan in de beelden zelf. Hele lieve dieren. Omdat het er druk met Dreuzels was, vond ik het prettig dat de cache een klein stukje van de hertenkamp aflag, zodat ik ongestoord kon zoeken. Er waren daar meerdere mogelijkheden, maar ik heb hem wel gevonden.

Ter afsluiting nog een wandeling gemaakt naar het Ecoduct vanaf de parkeerplaats bij het Oude Meer. Hier startte ook de wandeling van de multi het Oude Meer, dus zowel Reno als ik waren hier al eens geweest. Het was ongeveer een kilometer lopen naar het Ecoduct en het pad werd steeds modderiger. Uiteindelijk de cache wel gevonden.

Hierna wilde ik nog een trad doen, maar die kon ik niet bereiken wegens wegwerkzaamheden. Er was nog een multi in het Henri Dunantpark, maar toen nam ik per ongeluk de verkeerde afslag en besloot maar naar huis te rijden.

Wat ik hier op 20 december 2018 nog aan toe te voegen heb:

Met 7 caches heb ik deze datum wel meteen goed aangepakt, dat dan weer wel. Ook dit jaar zal er geen cache aan de datum toegevoegd worden, want vermoedelijk ben ik heel veel post aan het wegwerken vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s