Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 3 januari 2012

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 3 januari 2012:

Ook meteen de enige keer dat ik caches vond op de datum 3 januari.

Het verslag:

3573. Uitkijktoren Banisveld
Maker: Marsmenneke en Stanniemannie
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 3 januari 2012
Plaats: Boxtel

3574. Brandt New
Maker: Team Houdoe
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 3 januari 2012
Plaats: Boxtel

3575. Hollands Diep
Maker: Marsmenneke
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 3 januari 2012
Plaats: Boxtel

3 januari was de eerste dag voor het Kalenderplan (zo noemde ik het Datum Project in 2012) en die dag kwam met storm, windvlagen en regen. Dus voor een cache niet al te ver van huis gekozen en dat werd de uitkijktoren van Banisveld, in een natuurgebied bij Boxtel. Toen ik op de parkeerplaats aan kwam, waaide het en de bomen kraakten onheilspellend, maar het was wel droog. Reno zo ver mogelijk van de bomen afgezet, mocht er eentje omwaaien, dan zou die in ieder geval niet op mijn auto waaien. Ik begon aan een wandeling van ongeveer een kilometer en het was best lekker om mijn hoofd even door te laten waaien. Zittend op het trapje van de uitkijktoren logde ik de eerste cache van 2012.

banisveld
De uitkijktoren op Banisveld, zoals hij toen was. Deze is ondertussen afgebroken om plaats te maken voor de Tour de Frans.

De volgende cache was de voorlopig slechtste cache van het jaar, Brandt New. Hij ligt bij een autobedrijf op het industrieterrein van Boxtel, een totaal oninteressante locatie. De cache was snel gevonden, de logrol was nat, omdat de sluiting van het glazen potje kapot was. Ik ging vlug weer weg hier, want ik voelde me er niet echt prettig bij om hier rond te struinen en het was een beetje onduidelijk of ik mijn auto daar wel mocht parkeren. Het is dat deze cache in de nearbiest-lijst stond, anders had ik hem rustig over geslagen.

Ik eindigde de dag bij Hollands Diep. Ik had verwacht dat ik hier ook een stukje voor zou moeten wandelen, maar dat bleek niet zo te zijn, hij was bijna drive-in. De hint sprak over de voet van een boom en er waren daar vrij veel dikke bomen, maar aan de overkant van de boerenweg zag ik de wortel liggen, van een ooit heel dikke omgevallen boom. De stam was echter al weg. Het 0-punt was precies daar, maar ik kon eerst niets vinden. Dan maar logjes lezen en die hadden het over iets vreemds. Mijn oog viel direct daarna op een stukje schors wat er niet hoorde en jawel hoor: bingo!

Reno stond geparkeerd aan het begin van een modderig pad, ik zou dat pad nooit met hem ingereden zijn, maar toen ik aan het zoeken was kwam er een jeep met hoge snelheid aanracen, die wel even zo dat gebied inreed. Beetje vreemd, vond ik dat, maar waarschijnlijk was het gewoon de boer van de nabijgelegen boerderij.

Het begon ondertussen te regenen en de wind was nog verder toegenomen, dus ik besloot dat het zo wel genoeg was en ging terug naar huis. De eerste drie caches van 2012 waren een feit.

Wat ik hier op 3 januari 2019 nog aan toe te voegen heb:

Tja, zeven jaar geleden begon ik dus met “datum-cachen” en daar ben ik nu nog niet mee klaar. Want ja, van minstens 1 cache per datum, ging het naar minstens 2 caches per datum en nu zou ik het allerliefste naar 5 caches per datum willen. Dus het Datum Project zal nog wel een tijdje duren.

De foto van de voormalige uitkijktoren op Banisveld komt van de website van het gehucht Lennisheuvel.

Één reactie op “Throwback Thursday: 3 januari 2012”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s