Categorieën
#deeltijdstuderen Day Zero Project

Day Zero Project: Hoe gaat het ermee? – I will study and I will win!

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Ondertussen ben ik twee jaar bezig – 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij – maar het eindigt op 29 september 2019. Het grootste gedeelte van de tijd is dus ondertussen voorbij.

In 2017 en 2018 heb ik best wel wat doelen vervuld, zijn er nog veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken.

Net als in 2017, heb ik in 2018 te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er de komende maanden nog enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie I will study and I will win!

Deze categorie gaat over doel 15 t/m 22, acht doelen die allemaal te maken hebben met mijn hbo-deeltijdstudie Media, Infomatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik zit nu in mijn laatste studiejaar en heb nog een half jaar te gaan, waarin ik een minor ga volgen (Schrijven in Opdracht) en moet afstuderen. Deze doelen hangen natuurlijk samen met de planning van de studie, dus het is logisch dat ik nog niet alles heb kunnen vervullen.

Maar met vier doelen behaald, ben ik in ieder geval aardig op weg.

I will study and I will win!

  • Afstuderen/mijn diploma behalen in het collegejaar 2018/2019
  • 60 studiepunten behalen in het tweede jaar, collegejaar 2016/2017
  • 60 studiepunten behalen in het derde jaar, collegejaar 2017/2018 
  • 30 studiepunten behalen met de minor Schrijven in Opdracht 
  • 30 studiepunten behalen met mijn afstudeerscriptie
  • Vrijwilligerswerk volhouden
  • Een stage vinden die ertoe doet 
  • In het tweede jaar extra vakken van de andere studierichting (= Digitale Media) volgen voor werkervaring.

Eigenlijk lig ik nog goed op koers om dit deze categorie vrijwel compleet te krijgen. Ik ben alleen gestopt met mijn vrijwilligerswerk voor de Vegetariërsbond. Ergens zo rond maart 2018. Ik had daar verschillende redenen voor. In de eerste plaats zaten bijna alle andere vrijwilligers minstens een dagdeel op het kantoor in Amsterdam. Omdat ik in Brabant woon en ook nog werk en studeer, had ik daar geen tijd voor. Daardoor had ik het idee dat ik veel communicatie miste. Verder begonnen ze met een nieuw project, een soort van Vegetariërsbond 2.0. Dit nieuwe plan in de markt zetten, ging natuurlijk veel vrijwillige tijd kosten en die had ik op dat moment niet (nu nog steeds niet). Het zou ten koste gaan van mijn studie. Dus daarom leek me dat een mooi moment om er mee te stoppen, wat toch nog wel een beetje abrupt was.

Wat wel gelukt is, is het behalen van alle studiepunten van studiejaar 3. En geloof me, dat heeft heel wat bloed, zweet, tranen en vooral stress gekost (veel meer dan jaar 2, wat mij redelijk gemakkelijk is afgegaan en zelfs meer dan het propedeusejaar, wat ook best heftig was). Dit omdat de vakken van dit studiejaar voor geen meter aansloten op wat ik had gehad tijdens de specialisatie Archivistiek in studiejaar 2. Verder hadden we hoofdzakelijk (ik noem geen namen en een enkeling uitgezonderd) moeilijke docenten, inhoudsloze vakken, een waardeloze begeleiding en bleek er voor enkele vakken geen fatsoenlijke invulling te zijn. Dan was er nog een langdurig (half schooljaar) samenwerkingsproject voor een bepaald vak en iedere student weet dat samenwerken moeizaam gaat, laat staan als het over deeltijdstudenten gaat, die verspreid door het hele land wonen. Maar we hebben ons er doorheen geslagen en uiteindelijk haalden we zelfs een 7,5 en een 8 voor de twee helften van het project.

Goed, ik kan hier nog wel even door zeuren over de Hogeschool van Amsterdam, maar ik denk dat deze blog daar niet de juiste plaats voor is. Laten we het er op houden dat ik van harte hoop dat ik de deur van deze instelling over een half jaar voorgoed achter me dicht kan trekken. Ik zal er niet rouwig om zijn.

iwillstudyandiwillwin

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s