Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Wandelen

Throwback Thursday: 10 januari 2012

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 10 januari 2012

Ik werkte in deze tijd bij de Beekse Bergen en dat betekende dat je in de zomer heel veel werk had, maar in de wintermaanden een stuk minder. Vooral januari was altijd een dramatische maand. Daarom had ik in 2012 bedacht om alle 1-cache-data van januari op te gaan lossen, waaronder 10 januari.

Het verslag:

3580. Landschap Brechtse Heide
Maker: DanPan
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 10 januari 2012
Plaats: Brecht, België

3581. Bruidsklokken
Maker: AnnePannePoes
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 10 januari 2012
Plaats: Westmalle, België

3582. Compleet GaGa
Maker: GizmoGaGa
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 10 januari 2012
Plaats: Westmalle, België

3583. Movie Cache 8 – Brother Bear
Maker: GeoWob
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 10 januari 2012
Plaats: Westmalle, België

3584. Rondje Marum 5
3585. Rondje Marum 6
Maker: Kogakes
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 10 januari 2012
Plaats: Wuustwezel, België

3586. Bevrijdingsmonument met luchtdoelkanon
Maker: Jankristina
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 10 januari 2012
Plaats: Wuustwezel, België

Mijn zoveelste vrije dag en om in ieder geval nog een doel te hebben, probeer ik alle 0-dagen van januari in de kalender op te vullen. Ik heb de 100-Beste-Caches-van-België-lijst doorgenomen en daar stonden veel caches van de maker DanPan in. Daar hebben wij inderdaad wel wat caches van gelopen, bijvoorbeeld De Liereman (door mij) en Landschap Taxandria (door Anke). Dus besloot ik om de komende tijd ook de andere caches van zijn hand te gaan doen, te beginnen met Landschap Brechtse Heide. Die was toch nog wel een stuk verder van mijn huis af dan ik had ingeschat en het duurde over allerlei binnendoorweggetjes heen een hele tijd voor ik er was. Ik was nog even bang dat de parkeerplaats niet beschikbaar zou zijn, omdat het eetcafé niet open was op deze doordeweekse dag, maar gelukkig kon je wel op het terrein aan het kanaal parkeren. Het was raar dat op deze industrieel aandoende omgeving een heel natuurgebied lag.

 

brechtseheide1
Wha, wat grappig! Ik maakte toen dus al puddlegram-foto’s, iets wat ik nu ook vaak probeer.

Maar zodra ik het eerste bospad in was gelopen, zat ik in dat natuurgebied. Het was een mooie wandeling door een afwisselend gebied. Gelukkig bleef het weer droog. Wel een lamme vinger gekregen van het de hele tijd door de cachebeschrijving scrollen. Het nadeel van paperless cachen. Tijdens de wandeling kwam ik alleen een paar houtzagers tegen, die zagen er nogal onguur uit, volgens mij waren het mannen met een taakstraf ofzo. Gelukkig lieten ze mij met rust en waren ze al gauw uit zicht. Ik vind het nooit echt eng om alleen door een bos te lopen, maar op zulke momenten besef ik altijd even dat ik door een bos loop in het buitenland, behoorlijk ver van huis af en dat niemand weet dat ik daar die dag heen ben gegaan. Dat is ook een reden waarom ik altijd mijn mobieltje bij heb. Het mooiste stukje van de route, was die over het alternatieve paadje. Daarna kwam ik al snel bij de cache uit. Ik kon niet anders concluderen dan dat ook deze cache van DanPan weer een favorite had verdiend. Ik ben gewoon fan van de caches van die man.

brechtseheide2

Er was nog tijd genoeg over voor andere caches. Dus deed ik eerst een drietal oppikkertjes in het plaatsje Westmalle. Voordat ik bij Bruidsklokken was moest ik over een heel eng klinkerpaadje rijden, waarbij Reno helemaal door elkaar geschud werd en ik bang was dat de knalpijp eronderuit zou vallen. Dat weggetje liep wel langs een mooi kasteeltje en aan het begin van de oprit stond een paddestoel. Die heb ik natuurlijk geclaimd en hij is nu van ons.
De cache zelf stelde geen ruk voor. Ook Compleet GaGa was een stomme oppikker, het enige pluspunt was dat hij aan een weggetje lag waar ik anders nooit geweest zou zijn. De Brother Bear cache zou in het thema van de Disney-film moeten zijn, maar ik kon echt de link niet ontdekken en ik heb die film best vaak gezien, omdat ik het een leuke film vind, met goede muziek van Phil Collins. Het enige wat ik kon bedenken is dat de tekst van het liedje wel op geocaching toepasbaar is: “Tell everybody I’m on my way, new friends and new places to see…”

brechtseheide3
Tijdens deze drie oppikkertjes besefte ik dat ik er eigenlijk niet meer zoveel om geef om met de auto langs vele trads te rijden om te loggen en weer door te rijden. Ik geniet daar gewoon niet meer van.

Dus besloot ik om door te rijden naar Wuustwezel, daar lagen twee nieuwe trads in de serie van Rondje Marum, caches waarvoor je een stukje moest wandelen en die trads trekken mij de laatste tijd juist weer veel meer aan. Het vervelende is dat ze in België bijna nooit een parkeerplaats opgeven. Dus prikte ik zelf maar een plekje op de kaart. Ik kwam uit bij het begin van een modderig zandpad dat het gebied van het Marum inliep. Hier liet ik Reno achter en begon te lopen, het was ongeveer een kilometer om allebei de caches te kunnen loggen. Er waren een paar echt flink drassige stukken in het pad, maar ik kwam toch bij de caches uit. In het Marum zelf was het ook veel minder drassig. De caches werden allebei gevonden en zo had ik die serie weer compleet. Toen ik terug bij Reno was, kwam er nog een politie-auto voorbij gereden en ik was even bang dat ze me aan gingen houden, tenslotte loop ik er best verdacht bij, met m’n GPS in m’n hand en m’n auto met buitenlands kenteken geparkeerd op een illustere plek. Maar ze hadden helemaal geen oog voor mij en reden gewoon door.

brechtseheide4
Het was al laat in de middag en het was best kil buiten, dus eigenlijk wilde ik naar huis gaan, omdat ik ’s avonds nog naar de kanoclub wilde. Maar toen zag ik dat het oppikkertje bij het oorlogsmonument van Wuustwezel nog wel heel mooi op de route lag, dus daar toch nog naartoe gegaan. Daar aangekomen was er een oudere Dreuzel, die de oorlog waarschijnlijk nog zelf heeft meegemaakt en ik vond het niet gepast om die te storen in zijn herinneringen. Dus stelde ik de TomTom in op mijn huisadres. Net toen ik weg wilde rijden, ging die Dreuzel er met een rotvaart vandoor, dus kon ik de cache alsnog loggen. Ook even het stukje geschiedenis gelezen, dat vind ik altijd wel interessant. In de cache zaten nog twee interessante travelbugs, dus die brutaalweg allebei meegenomen. Hierna echt naar huis gegaan om te eten.

brechtseheide5

Wat ik hier op 10 januari 2019 nog aan toe te voegen heb:

Tja, toen had ik nog een auto (Reno genaamd, zoals je hierboven kunt lezen), dus reed ik soms best wel een verre afstand om bij een cache te komen. Geocaching in België was met een auto zeker ook gemakkelijker, dan met het openbaar vervoer. Langs een heleboel oppikkertjes rijden met de auto doen we eigenlijk nooit meer. Tegenwoordig vind ik wandelen of fietsen veel leuker dan in de auto zitten en met de komst van de geocaching-trails is dat ook makkelijker geworden.

Alle foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt op 10 januari 2012 op de Brechtse Heide.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s