Categorieën
#geocaching Day Zero Project

Day Zero Project: Hoe gaat het? – Geocaching, a way of life

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Ondertussen ben ik twee jaar bezig – 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij – maar het eindigt op 29 september 2019. Het grootste gedeelte van de tijd is dus ondertussen voorbij.

In 2017 en 2018 heb ik best wel wat doelen vervuld, zijn er nog veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken.

Net als in 2017, heb ik in 2018 te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er de komende maanden nog enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie It’s a way of life: Geocaching Inspiration

Doel 36 t/m 54, dat zijn 19 doelen. Dat is natuurlijk niet zo gek als je bedenkt dat ik in bepaalde kringen bekend sta als de Obsessieve Geocaching Junk. Je zou kunnen stellen dat ik verslaafd ben aan geocaching en dat afkicken lastig is. Maar goed, het is een relatief gezonde hobby…

In 2018 werd er een heel stuk minder gecachet, dan in 2017. Als in 645 founds in 2018, tegen 1187 founds in 2017 (wat ons beste geocachingjaar ooit is). Dus dat aantal is bijna gehalveerd. Dat langzamere geocachen bevalt me soms best goed en soms ook niet. Ik zou die 10.000 caches nog wel graag willen halen, maar dat zal waarschijnlijk niet meer binnen de looptijd van mijn DZP gaan lukken. De 9000 gaat nog wel lukken, want met op dit moment 8960 founds op de teller, betekent dat dat we nog maar 40 caches te gaan hebben.

Nou schrijf ik hier wel “we”, maar mijn mede-Heideroosje Anke heeft aangegeven dat ze geocaching eigenlijk niet meer zo leuk vind. Alleen tijdens vakanties vindt ze het nog wel een leuke activiteit, dus zo komen de Heideroosjes aan de Griekse founds van 2018 (nope, ik was dus niet in Griekenland). We zijn in heel 2018 dan ook maar 1 dag samen op pad geweest, toen vonden we wel behoorlijk veel caches. Tja, ik vind niet dat je mensen kunt dwingen tot iets wat ze niet leuk vinden. Maar ik vind geocaching nog steeds wel leuk, dus komt het er op neer dat ik nu nog vaker dan vroeger alleen op pad ga. Het gaat mij niet eens zozeer om de aantallen, het gaat mij meer om lekker wandelen en originele caches. Daarnaast houdt het Datum Project (minstens 5 caches op elke datum van het jaar – dat mag dus wel over meerdere jaren verspreidt zijn) mij nog altijd bezig: Nog 21 data te gaan.

It’s a way of life: Geocaching Inspiration

 •  Het bereiken van de 10.000 caches
  •  Het bereiken van de 8000 caches in 2017
  •  Het bereiken van de 9000 caches in 2018 (wordt 2019)
  •  Het bereiken van de 10.000 caches in 2019
 •  Het loggen van 10 virtuele caches
 • Het loggen van 25 earthcaches 
 • Waterfietsen/kanoën in de grachten van Amsterdam om de oudste caches van Nederland te kunnen loggen (die liggen onder een brug)
 • Geocaching in vestingstad Willemstad
 • 250 caches in een ander land halen dan Nederland of België –> Duitsland
 • Geocaching bij het Fort van Brasschaat
 • De Dode Draad-fietsroute van geocaching doen
 • Geocaching op de Beegderheide in Limburg
 • Een hele serie geocaching-souvenirs vinden binnen de door Groundspeak gestelde tijd
 • De Weg van de Snelweg-trail bij Geldermalsen afmaken (met mijn moeder)
 • Een eigen cacheroute maken en echt uitbrengen
 • Een geocaching-begrippenlijst maken voor alle Dreuzels die mijn blog lezen
 • Al mijn geocoins uitzoeken (eventueel verkopen) en activeren op de website met een verhaaltje en een foto erbij
 • Gardens of Amsterdam GeoTour: (4/24)
 • Op alle data van het jaar minimaal 3 caches hebben gevonden
 • Geocachingfietstocht langs de forten rondom Naarden
 • Biesboschmuseum + de geocachingfietstrail die daar in de buurt ligt
 • De 500 Waymarking-medaille bereiken, bij beide onderdelen
  • Claim: (360 aan het begin) –> nu 412
  • Discover: (384 aan het begin) –> nu 569

Volbracht (groen)

 • Het loggen van 10 virtuele caches. Ondertussen heb ik er zelfs 12 gelogd, dus daarmee is dit doel vervuld. Ik ben nog bezig met een blog over dit doel, maar ik denk dat het meerdere verslagen gaan worden, want sommige virtuele caches zijn een heel avontuur op zich.
 • Ik vond tijdens de tweedaagse, grensoverschrijdende NS-wandeling Meinweg de 250ste Duitse geocache voor de Heideroosjes. Daarmee is dit doel dus volbracht. Ik schreef er hier over. Omdat de eerste dag van de Meinweg ook mijn 20ste NS-wandeling was, volbracht ik zelfs twee DZP-doelen op één dag. De teller voor Duitsland staat nu op 256 caches.
 • Het vinden van een hele geocaching-Souvenir-serie had ik als vervangend doel bedacht en het is deze zomer ook meteen gelukt, met de fantastische dieren-serie. Je leest er hier meer over.

Mee bezig (oranje)

 • De 10.000 caches gaat niet meer lukken, maar de 9000 nog wel en ik denk dat ik het doel voor mezelf op #9500 ga zetten, voor het einde van mijn DZP. Dat zou op zich haalbaar moeten zijn, maar ook hier is weer e.a. afhankelijk van mijn afstuderen.
 • Ondertussen heb ik al 22 earthcaches gelogd, dus ik moet er nog maar 3. Ik verwacht dat dat nog wel moet gaan lukken voor 29 september 2019.
 • Dan de eigen cacheroute. Die is er nog niet, maar mijn moeder heeft sinds kort – samen met de buurvrouw – een minibibliotheek, die op de muur tussen de twee huizen in hangt en gebouwd is door mijn vader. In veel minibibliotheken zit een cache verstopt, want het zijn natuurlijk ideale bergplaatsen en mijn moeder (vooral) en ik zijn bezig met een cache voor in deze Boekhopper.
 • Die geocaching begrippen-lijst is er nog steeds niet. Wel stukjes, maar niet geschikt voor publicatie. Ik denk dat ik dit doel ook niet zo heel belangrijk vind, omdat de informatie ook elders te vinden is.
 • Gardens of Amsterdam, de enige Nederlandse GeoTour staat nog steeds op mijn verlanglijstje. In 2018 is het er niet van gekomen, maar het zou leuk zijn als ik er tijd voor heb in de zomer van 2019.
 • Het Datum Project. Het allerliefste zou ik alle data op 5 founds of meer willen hebben, maar voor mijn DZP had ik ingezet op alle data minstens op 3 founds. Aan het begin van het project had ik nog 15 zogenaamde 2-cache-data, nu zijn er nog 2 data over, te weten vrijdag 11 januari en zondag 10 februari. Op zondag ben ik sowieso vrij en die vrijdag hoef ik niet naar school: Het zou dus moeten lukken om deze data te saven, als het weer een beetje mee wenst te werken.
 • Waymarking: Dit doel is voor de helft vervuld. De discover-medaille voor 500 discovers had ik vorig jaar al gehaald. Het claimen gaat een stuk langzamer en is ook tijdrovender. Ik ben eigenlijk al blij dat ik ondertussen over de 400 heen ben. Ik denk niet dat ik de 500 claims nog ga halen binnen de looptijd van mijn DZP. Maar dat is ok, ik had dit ook vrij hoog ingezet.

Nog niets aan gedaan

Verdorie, ik had hier net een heel stuk getypt en toen liep WordPress vast en nu is alles verdwenen. Ik heb even geen zin om alles opnieuw te gaan schrijven, dus de overige doelen zijn nog niet gelukt, over het algemeen wegens tijdgebrek (waymarking-claims), vervoersproblemen (Amsterdamse grachten, Willemstad, Fort van Brasschaat en de Dode Draad-fietsroute) of omdat het doel mij eigenlijk niet zo boeit (geocoins uitzoeken).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s