Categorieën
Day Zero Project

Day Zero Project: Hoe gaat het ermee? – Funny Things

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Ondertussen ben ik twee jaar bezig – 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij – maar het eindigt op 29 september 2019. Het grootste gedeelte van de tijd is dus ondertussen voorbij.

In 2017 en 2018 heb ik best wel wat doelen vervuld, zijn er nog veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken.

Net als in 2017, heb ik in 2018 te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er de komende maanden nog enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie Funny Things

Acht doelen, nummertje 83 t/m 90 over dingen die mij grappig leken om een keertje te doen.

Funny Things

83. Meedoen met een Photography Scavenenger Hunt (kan ook op Instagram)

84. 10 kaarten versturen met Postcrossing

85. Domino D-Day doen met mijn enorme voorraad dominosteentjes van vroeger

86. Zoek een sidekick in de vorm van een plastic poppetje dat op zoveel mogelijk activiteiten met je meegaat en geef deze sidekick ook ruimte op je blog.

87. Gedraag je een dag als toerist in je eigen woonplaats – Oisterwijk

88. Ga een dag ergens op een markt staan om spullen te verkopen

89. Maak een puzzel van 1000 stukjes (puzzel is al uitgezocht)

90. 5 DIY-projecten voltooien (1/5)

En?

Met deze categorie ben ik duidelijk niet zo heel fanatiek. Alleen doel 89, de puzzel is al volbracht.

In 2018 ben ik wel begonnen met Postcrossing. Ik vind het leuk, maar de verzendkosten zijn echt gruwelijk duur. Ik verstuur daarom gemiddeld ongeveer 1 kaartje per maand. Ik zit nu aan 8 verstuurde kaarten, dus ik ga die 10 nog wel halen. Ik heb ook al een paar erg leuke kaarten terug gekregen, hoofdzakelijk met draken (ik houd erg van draken).

Met de Do It Yourself (DIY) projecten wil het niet zo lukken. Ik heb een soort van memobord met “woonketting” gemaakt voor in mijn keuken. Maar verder eigenlijk niets. Tijdgebrek en ook de onwil om echt iets aan deze woning te doen. Dit is niet mijn droomwoning, ik hoop hier maar een paar jaar te hoeven wonen en heb geen zin om er veel tijd en moeite in te steken.

Ik vergeet steeds om zo’n Photo Scavenger ding te starten op Instagram. Misschien is dit weer een reminder, haha. Ik wil eigenlijk een maand lang elke dag een foto’s maken met mijn 3-Oog Aliens erop (ik verzamel de 3-ogige aliens uit de film Toy Story en heb er ondertussen meer dan 100), dan heb ik ook meteen dat doel met de sidekick afdoende vervuld.

Toerist in eigen woonplaats ga ik misschien doen in combinatie met foto’s maken en schrijven voor Wikipedia. Ik ben ondertussen een paar keer naar het WikiCafé geweest, een project van de Bibliotheek Midden-Brabant en het zou zomaar eens kunnen zijn dat schrijven en fotograferen voor Wikipedia mijn nieuwe vrijwilligerswerk gaat worden. Wel ga ik pas in de tweede helft van 2019 echt actief worden, want afstuderen gaat natuurlijk voor.

Op een markt staan zie ik er niet meer echt van komen. Toevallig heb ik in december wel een aantal goede verkopen gehad via Marktplaats en verkoop ik doorlopend boeken via B.o.l.c.o.m., maar ja, dat is niet helemaal zoals ik het bedoel in dit doel.

Owh en de dominosteentjes, dat wil ik nog steeds eens gaan doen! Krijg er nu spontaan zin in, maar ja er is zoiets als afstuderen.

 

Één reactie op “Day Zero Project: Hoe gaat het ermee? – Funny Things”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s