Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Wandelen

Throwback Thursday: 17 januari 2012

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 17 januari 2012:

Alweer 2012, Maartje? Drie weken op een rij? Ja, ik denk dat ik het hele jaar 2012-verslagen ga doen, haha. Blijkbaar is er veel aan geocaching gedaan in januari 2012 en omdat januari nog altijd de maand is met de minste founds, heb ik niet zoveel keuze. Deze keer ging ik naar de bossen rondom het Zwartven in Hooge Mierde, daar ben ik toen ik in Hilvarenbeek woonde best wel vaak geweest.

Het verslag:

3606. Niks is wat ut lèkt
Maker: De Vanbeersjes
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 17 januari 2012
Plaats: Hooge Mierde

3607. BeNe
Maker: de Duvels
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 17 januari 2012
Plaats: Hooge Mierde

3608. Grensbewaker
Maker: De Vanbeersjes
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 17 januari 2012
Plaats: Hooge Mierde

Een hele serie nieuwe caches in de nearbiest-lijst, dus ik wist waar ik naartoe moest: de bossen in Hooge Mierde bij het Zwartven. Juist ja, de zelfde area als waar ik de week ervoor ook al vele avonturen had beleefd. Dit keer echter geen cache met dubieuze vragen, maar een heuse smokkelaarsroute.

zwartven1

Het was vandaag, helder, zonnig winterweer, maar ’s nachts had het gevroren en het was maar 0 graden, dus koud. Mijn wandelsokken zaten allemaal in de was, dus ik had mijn oude post-sokken aan (ja, in die tijd kregen we zelfs sokken met een oranje rondje van de post!) en heb echt koude voeten gehad. Gelukkig had ik wel aan mijn handschoenen gedacht. Het eerste stuk van de smokkelaarsroute verliep eigenlijk wel voorspoedig. Ik had pas problemen met het vinden van waarde E voor de bonuscache. Die heb ik uiteindelijk niet gevonden, zit waarschijnlijk enorm geniepig verstopt, getuige het eerste waypoint van de multi waar ik echt moeite mee kreeg. Voor ik daar was, had ik de eerste traditonal gevonden in een vervormd paaltje tussen het zandpad en het fietspad. De vervorming aan het paaltje viel nogal op, dus heel origineel was deze verstop-methode niet meer.

zwartven2

Op waypoint 5 heel lang gezocht, tot ik eindelijk het geniepige tagje vond. Daarna een fout gemaakt met de projectie, die omgekeerd moest zijn. Het stomme was dat ik dat al bedacht en uitgerekend had, maar toch de fout maakte om op de gewone projectie te gaan kijken. Dat kostte me een hoop omlopen. Daarna maakte ik geen fouten in de pijltjes-route naar het volgende waypoint. Pas bij het volgende geniepige waypoint weer een hele tijd moeten zoeken, maar wel gevonden. Op de route zou ook een mysterie liggen, BeNe, maar ik begreep niet hoe ik die op moest lossen. Dus hoopte ik er stiekem overheen te vallen, net als vorige maand bij Het Lijnt en Geregt. In de tekst van Smokkel(w)aar ging het ineens over de BeNe-grens, dus besloot ik op dit stukje extra uit te kijken naar de mysterie-cache en met succes: ik vond hem dus. Ha, dat was het grootste geluk van deze dag, dat ik een voor mij onoplosbare mysterie uit de nearbiest-lijst zomaar vond. En daarmee ook de code voor de bonus-cache.

zwartven3

Ik kon tevreden verder met de multi en vond ook nog de tweede traditional, die verstopt zat bij een heel schattig vogeltje met een mutsje op. Helaas had ik teveel aandacht voor de voorbij wandelende Dreuzels en vergat ik de aanwijzing voor de bonus-cache op te schrijven. Stom. Bij waypoint 12 kwam ik erachter dat ik de trail langs het Zwartven apart had moeten inladen. Stom, ik was ervan uitgegaan dat die bij de additional waypoints stond. Mooi niet dus. Ook vond ik de aanwijzingen op wp 12 nogal vaag. Je moest iets met de afstand tussen wp 12 en wp 3 doen. Prima, daar kon ik wel iets mee doen en omdat ik vorige week ook al door dit gebied heb gestruind, bedacht ik zelf maar de trail langs het Zwartven.

zwartven5

Ook moest ik nog iets zien in het blokje van de gesmokkelde boter, kaas- en eieren. Nou, daar vond ik mijn Waterloo (zoals andere geocachers het zo mooi schreven). Geen flauw idee wat ik daar in moest zien en ook geen benul hoe ik bij wp 13 moest komen. Ik heb nog een hele tijd door de bossen gedwaald in de hoop een van de twee caches zomaar te vinden, maar had geen succes. Toen de schemering begon in te vallen maar opgegeven. Die dag is Reno wel 2x gediscovered, dus die had wel succes.

zwartven4

Gelukkig wel 3 founds, dus niet voor niets op pad geweest en de datum kon dus wel van de lijst af. ’s Avonds mail van de CO, de Vanbeersjes. Je moest een verlengde projectie toepassen op wp 12. Daar zou ik uit mezelf nooit opgekomen zijn, dus ben ik de rest van de avond bezig geweest om uit te zoeken hoe dat moest. Daar kwam ik wel achter, dus ik moest spoedig weer terug naar het bos, want uiteindelijk had niemand die dag de cache gevonden, dus het eremetaal was er nog steeds niet uit.

Wat ik hier op 17 januari 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ja! Smokkel(w)aar! Dat was echt zo’n moeilijke puzzelmulti, zo eentje waar ik me helemaal in vastgebeten had. Uiteindelijk heb ik hem wel gevonden, maar ik geloof dat ik toen al bij mijn derde poging aanbeland was. Toch vind ik dit wel heel leuke caches.

De foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt bij het Zwartven. Niet op de hierboven beschreven dag, maar wel ergens in januari/februari 2012, want ik ben nogal vaak in dat gebied geweest toen.

 

 

Één reactie op “Throwback Thursday: 17 januari 2012”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s