Categorieën
Day Zero Project Maar wat eet jij dan? Meatless Monday Vegetarisch recept

Day Zero Project: Hoe gaat het? – Vegetarische (Vr)eetideeën

Natuurlijk verschijnt deze blog bewust op een Meatless Monday!

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Ondertussen ben ik twee jaar bezig – 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij – maar het eindigt op 29 september 2019. Het grootste gedeelte van de tijd is dus ondertussen voorbij.

In 2017 en 2018 heb ik best wel wat doelen vervuld, zijn er nog veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken.

Net als in 2017, heb ik in 2018 te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er de komende maanden nog enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie Vegetarische (Vr)eetideeën

Vijf doelen, nummertje 78 t/m 82, die allemaal te maken hebben met mijn vegetarische levensstijl. Ondertussen ben ik 18 jaar vegetariër en op eetgebied word het eigenlijk alleen maar steeds leuker, omdat er steeds meer vegetarische producten op de markt komen. Omdat ik vlees (en vis) ook echt heel erg vies vind, verwacht ik niet dat ik ooit nog vlees ga eten, tenzij insecten eten hier nog ooit populair gaat worden, dan zou er een kleine kans bestaan, dat ik een keertje een krekel of iets dergelijks wil proeven.

Vegetarische (Vr)Eetideeën

78. Eten bij een Gastvrij Vegetarisch restaurant

78a. Daar een recensie over schrijven voor de website van de Vegetariërsbond

79. Eten bij Eethuis Twintig (het restaurant waar Stephanie werkt)

80. Een maandlang veganistisch eten (vegetariër ben ik al lang)

81. 10 nieuwe vegetarische gerechten uitproberen (en de recepten publiceren op je blog): courgettelasagne (1), bonenschotel, pittige ratatouille (2), aspergecouscous (3), groentepaella, vega-stroganoff, wraps met vega-shoarma, bulgur (4), curry met spruitjes

82. Vegetarisch diner/bbq houden voor enkele vrienden

En?

Nou, het is dus erg slecht gesteld met deze categorie. Doel 82 had ik in 2017 al vervuld. Ik denk dat ik al lang 10 nieuwe vegetarische gerechten heb uitgeprobeerd, maar ik heb de recepten niet online gezet, wegens tijdgebrek of omdat ik foto’s vergeet te maken. En het fotograferen van eten is niet mijn specialiteit. Je moet eigenlijk foto’s maken als het eten koud is, maar ik ben niet zo rijk, dus eet het liever op, dan dat ik het weg moet gooien.

Verder ben ik gestopt met mijn vrijwilligerswerk voor de Vegetariërsbond. Daar had ik een heleboel redenen voor, de belangrijkste was ook weer tijdgebrek. Dus ik denk niet dat die restaurantrecensie er ooit nog gaat komen.

Stephanie werkt niet meer bij Eethuis Twintig (ze heeft nu een andere baan), dus de trigger om daar te gaat eten is weg, maar ik heb nog wel een cadeaubon voor dit eethuis en het is jammer om die niet te besteden.

Ik eet overigens vrij regelmatig veganistisch, hoewel ik niet volledig vegan wil worden. Ik vind vegan zijn te lastig in restaurants en met etentjes bij andere mensen. Daarnaast houd ik te veel van kaas. Ik heb dus alleen nooit een hele maand veganistisch gegeten. Dat is ook wel vrij lang, ook omdat ik dan wil registreren voor deze blog wat ik dan wel eet.

Daarom wil ik het dit jaar een week gaan proberen en wel tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, dat is van 11 t/m 17 maart 2019. Ik ga het doel dus aanpassen. Wil je ook meedoen met de Nationale Week Zonder Vlees? Je kunt jezelf hier registreren (en er meer over lezen). Want ja, geen vlees (en vis) eten is voor mij geen uitdaging, dat doe ik al 19 jaar niet meer. Maar een week veganistisch eten is wel een uitdaging.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s