Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Wandelen

Throwback Thursday: 24 januari 2010

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 24 januari 2010:

Op deze dag bezochten Anke en ik een evenement in Edegem, België, samen met een stel geocachende familieleden van Anke, waaronder haar zusje Pien en haar moeder. Er sloten zich gedurende dag nog een paar andere geocachers bij ons aan. Vanwege de privacy van de andere geocachers, heb ik alleen de namen van Anke, Pien en mijzelf vermeld, maar we waren dus met een hele groep.

Het verslag:

1711. De Edegemse zoektocht
Maker: Kejeko
Type: Multi

1712. Park van Edegem
Maker: FrederikBové en Inivanw
Type: Traditional

1713. St. Sebastiaangilde
Maker: Kejeko
Type: Traditional

1714. Het ET Event
Organisatie: prunie – kejeko
Type: Event
Heideroosjes: Maartje en Anke
Deelgenomen op: 24 januari 2010
Plaats: Edegem, België

1715. Hof ter Linden
Maker: hh1
Type: Traditional

1716. ET Event Schooleke
1717. ET Event – Ter Linden
Maker: Kejeko – Prunie
Type: Traditionals

1718. Back to Basics 7
1719. Back to Basics 8
1720. Back to Basics 5.2
1721. Back to Basics 6
1722. Back to Basics 9
Maker: The Bat
Type: Traditionals

1723. ET Event rondje Arend
1724. ET Event Kruispunt
Maker: Kejeko – Prunie
Type: Traditionals

1725. Altena park
Maker: Pinokkio
Type: Multi

1726. ET Event rondje SK
1727. ET Event industriepark
Maker: Kejeko – Prunie
Type: Traditionals

1728. Romeinse Put
Maker: Katje en Bartje2428
Type: Multi

1729. ET Event Pompierke
1730. ET Event rondje PP
Maker: Kejeko – Prunie
Type: Traditionals

In twee auto’s reden we naar België, onderweg alle auto’s onderzoekend op TB-stickers. Pas in Edegem zelf reden we ineens achter een Nederlandse TB-auto. We konden hem mooi overschrijven terwijl we voor een stoplicht moesten wachten. De andere auto had een busje met TB-sticker gezien.
Omdat er erg veel mensen naar het Event zouden komen, waren er verschillende parkeerplaatsen opgegeven. Toen wij op een willekeurige parkeerplaats geparkeerd hadden kwam er een andere geocacher voorbijlopen. Anke en ik hadden deze geocacher al eerder ontmoet en hij sloot zich de rest van de dag bij ons aan. Hij was al bezig met een multi-cache, de Edemgemse Zoektocht, dus die liepen wij mee af. Dat werd de eerste cache van de dag.

Daarna pikten we onderweg naar het event-terrein het Park van Edegem en op het terrein zelf St. Sebastiaangilde mee. Het hoofdkwartier van het event zat gevestigd in het gebouw van de scouting, aangevuld met een grote party-tent. Hier logden we het Event zelf en ruilden we wat trackables. De geocachingshop was er ook, dus moest er even rondgekeken worden. Ik kocht zelf niets, maar enkele andere mensen van de groep wel. gekwijld worden. In het gebouw stond ook een laptop en daar kon je alle event-caches in 1x in je GPS laten laden. Geweldige service, scheelt een hele hoop tijd en moeite.

Hierna gingen we op jacht. We gingen dit keer niet jagen met de auto, maar we gingen lopen, omdat er heel veel caches, heel dicht bij elkaar lagen. Het blijkt dus dat je heel goed een slagdag te voet kan doen, want aan het einde van de dag hadden we mooi 20 caches gevonden.

Al met al hebben we 16 km gelopen door Edegem en omgeving. Er waren heel veel andere groepjes cachers ook onderweg. Veel te voet, net als ons, anderen met de auto. Bij de meeste caches hoefden we niet te zoeken, want werd het logboek zo doorgegeven.

We hebben een hoop gezien. De event-caches zelf waren allemaal simpele oppikkers. Onderweg hebben we ook nog twee multi’s gedaan, Altena Park en de Romeinse Put. Daarnaast hebben we een tijdje door het blubbergebied gestruind waar een aantal Back to Basics lagen verstopt. Zelf vond ik dit wel leuk, maar enkele leden van het gezelschap vonden het niet zo. Dus zijn we er op een bepaald moment weer uitgegaan, met modderige schoenen en broeken.

Moet wel zeggen dat iedereen de 16 km zonder morren heeft gelopen. We hebben 1x kort gepauzeerd bij de Quick (een soort McDonald’s) om ons aanvalsplan te bespreken (dat kwam er op neer dat we te ver van de auto’s af aan het dwalen waren en dat we terug moesten gaan lopen). Daarnaast heb ik Eragon (mijn gps, die ik toen pas net had) uitgebreid getest en ik moet zeggen dat hij op zo’n dag als vandaag erg handig is. En het inladen van caches bespaart echt ontzettend veel tijd. Weet dat ik de afgelopen jaren vaak uren bezig ben geweest met lijstjes maken en coördinaten inkloppen.

Het discoveren is in België trouwens niet zo populair. Er was maar 1 groepje cachers dat onze Travelling Person-nummers heeft overgeschreven. En we hebben geen enkele Belgische TB-auto gezien. Ook onze eigen auto’s zijn allebei maar 1x gediscovered.
Ondanks dat we maar even op het event-terrein zijn geweest, heeft dit event een goede en vooral goed-georganiseerde indruk achter gelaten. Dus als het volgend jaar weer is, dan gaan we weer.

Ik heb me in ieder geval prima vermaakt, ondanks dat het weer een beetje somber en miezerig was. Het was gelukkig niet koud.

Wat ik hier op 24 januari 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ja, Edegem, dat was een gezellige geocachingdag. Daarna volgens mij nooit meer met zo’n grote groep mensen gecachet. Volgens mij is dat event maar eenmalig geweest, wij zijn er in ieder geval nooit meer naartoe geweest. En het niveau van de events nam door de jaren heen zo erg af, dat we er nu nog maar zelden eentje bezoeken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s