Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Wandelen

Throwback Thursday: 31 januari 2016

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 31 januari 2016:

Anke en ik wilden graag naar de musical Beauty & the Beast in het Circustheater in Scheveningen. Dat is best een eindje rijden, dus wilden we ook een paar caches doen in die omgeving.

Het verslag:

6250. Bijzonder speciaal
Maker: Xiefehl
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 31 januari 2016
Plaats: Kijkduin

6251. Egeltje Prik
6252. Westduintoppers #1
Maker: Marilemon
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 31 januari 2016
Plaats: Kijkduin

6253. Vitamine X
Maker: Xiefehl
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 31 januari 2016
Plaats: Kijkduin

Anke wilde heel graag naar de musical Beauty & the Beast. Ik op zich ook wel, maar ik vind dat Circustheater zo’n eind ver weg. Maar toen er een kortingsactie kwam, gingen we toch. We wilden van tevoren nog wat caches doen, tenslotte is het een takke-eind rijden. Stadscaches in Den Haag zijn niet echt praktisch met een auto, vanwege de tram en veel eenrichtingsverkeer. Die stadscaches kun je beter per fiets doen. Dus viel mijn blik op wat caches in de duinen bij Kijkduin, dat ligt onder Den Haag/Scheveningen. Ideaal.

DSC04381

Helaas waren de weersomstandigheden niet zo denderend: bewolking, regen en wind. Op de heenweg regende het flink, maar eenmaal aangekomen in Kijkduin miezerde het alleen nog een beetje. Dus toch dapper onze wandelschoenen aangetrokken en gaan wandelen. In de hoop dat onze broeken niet al te vies zouden worden, omdat we wel een beetje netjes dat theater in wilden. Op de wandeling zouden we 6 caches tegen komen, maar het zoeken verliep niet zo soepeltjes, want we vonden er maar 4.

DSC04382

De eerste was de Speciale cache, die lag bij een school voor speciaal onderwijs. Deze hadden we snel gevonden en dat was onze 6250ste cache, dus een kleine milestone. En tegelijk ook nog zo ver van de gewenste #7000 voor 2016 af. Hierna bezochten we de Egelopvang. Helaas was die hermetisch gesloten, we hadden er best wat rond willen kijken. De cache was er wel, natuurlijk toepasselijk verstopt in een stenen egeltje.

DSC04386

We beklommen de eerste Westduintopper, een uitkijkpost op een van de hoogste toppen van het gebied. Dit leek een beetje op de Pride Rock uit de Lion King, maar ja, dat was niet toepasselijk, omdat we naar een andere Disney-musical gingen, haha. Wel een mooi uitzicht, dus wat foto’s gemaakt. De cache was snel gespot.

DSC04387

De tweede Westduintopper had ook weer een mooi uitzicht, maar na een kwartier zoeken hadden we de cache nog niet gevonden en moesten we opgeven. Ondertussen waren er minstens drie hardlopers het duin opgerend en de mysterieuze zaagsel-strooier, die een zak met zaagsel bij had en allemaal figuurtjes langs het pad strooide…heel geheimzinnig. Onderweg bedacht ik een heel verhaal over de mysterieuze Zaagsel Sekte.

Onze volgende cache werd er eentje met de toepasselijk naam De Zee. Deze zou begraven liggen in de buurt van een bankje. Wij kwamen al vanaf de verkeerde kant aan en liepen tegen ene hek van draad op. Anke had haar regenbroek aan en kroop er onderdoor. We prikten wat met takken in het rond, maar vonden geen cache. Weer een not-found, het ging echt niet denderend vandaag. Maar we konden ook niet meer te lang zoeken, vanwege de tijd.

DSC04388

De zesde en laatste cache van deze wandeling werd Vitamine X, die ging over gezond leven en dat het goed was om buiten te zijn in de duinen. Deze vonden we wel. En het was ondanks het slechte weer best wel druk in de duinen, dus veel mensen namen de raad serieus.

DSC04389

Na deze cache, wandelden wij terug naar Ankes auto om ons naar Scheveningen te verplaatsen. Anke wist een gratis (in de winter) parkeerplaats en van het parkeergeld wat we daarmee bespaard hebben, zijn we na de musical een hapje gaan eten (het was de matinee). De musical was trouwens ook leuk.

Wat ik hier op 31 januari 2019 nog aan toe te voegen heb:

Tja, dat alles combineren met geocaching, dat is wel typisch Maartje. Gelukkig vindt Anke het meestal wel prima.

De foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt op 24 januari 2016 in de duinen bij Kijkduin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s