Categorieën
Boeken Day Zero Project

Day Zero Project: Done: Doel 95

Doel 96 op mijn Day Zero Project-lijst is het lezen van 150 boeken. In de update van deze categorie schreef ik al dat ik er bijna was en ondertussen heb ik daadwerkelijk 150 boeken gelezen. Daarmee is dit doel vervuld.

boekenworm1Boekenworm

Ik ben een Boekenworm en heb een ernstige vorm van bibliobibuli al vanaf het moment dat ik leerde lezen in groep 3 van de basisschool. Ik denk dat ik serieus de helft van de plaatselijke jeugdbibliotheek in die tijd heb gelezen (kleine bibliotheek). Het is eigenlijk jammer dat ik toen niet bijhield welke boeken ik allemaal heb gelezen, want nu zal ik nooit weten hoeveel boeken ik daadwerkelijk heb gelezen. Vanaf 2005 houd ik wel bij welke boeken ik lees.

bibliobibuli

De bibliobibuli is nooit meer overgaan, wel wat minder geworden, omdat ik er door de jaren heen andere hobby’s bij heb gekregen en middelbare school, deeltijdstuderen en werken nou eenmaal meer van je tijd kosten dan de basisschool.

Wanneer lees ik dan?

Ik lees bijna altijd in de trein en omdat ik afhankelijk ben van het openbaar vervoer, zit ik dus behoorlijk vaak in de trein. Verder lees ik vrijwel altijd nog even in bed, voor ik ga slapen. En als ik een heel goed boek heb, ook wel eens gewoon een avond op de bank. Ik kijk niet zoveel naar de televisie, ik lees veel liever. Dat is altijd al zo geweest.

Hoe kom ik aan mijn boeken?

Vroeger was ik lid van de bibliotheek. Later heb ik dat opgezegd en las ik vooral eigen boeken: ik kocht er behoorlijk veel. Toen ik begon aan mijn deeltijdstudie, ben ik weer lid geworden van de bibliotheek en daar heb ik nooit spijt van gekregen. Sindsdien koop ik bijna geen boeken meer.

Verder leen ik geregeld boeken van andere mensen, als ze iets interessants in hun boekenkast hebben staan.

Sinds vorig jaar hebben mijn moeder en de buurvrouw een minibibliotheek op de muur tussen de twee huizen hangen en het verbaast mij dat ik daar ook regelmatig een goed boek uit kan halen. Ik was namelijk bang dat er vooral veel oude, slechte boeken in terecht zouden komen.

Wat lees ik dan?

Mijn interesse is vrij breed. Ik zei eerst altijd dat fantasy en history mijn favoriete genres zijn,maar als iets anders mij interessant lijkt, lees ik dat even goed. Zo lees ik ook wel eens romans. Als ik een boek kan krijgen, waar ik de verfilming van heb gezien, wil ik dat ook altijd graag lezen. Verder lees ik ook veel boeken van het genre wat Young Adult wordt genoemd. Sommige mensen zouden zeggen dat ik daar ondertussen te oud voor ben, maar er zitten vaak goede boeken tussen en ze lezen lekker snel weg. Wat ik vrijwel nooit lees zijn biografieën, dat boeit mij niet zo snel. In de onderstaande lijst staat er welgeteld eentje: die van Annie M.G. Schmidt.

Verder heb ik schoolboeken, tijdschriften en prentenboeken (ok, Dichtbij Ver Van Hier is dan discutabel) niet meegeteld.

150 boeken

Hieronder volgt de lijst met de 150 titels die ik heb gelezen. Ik lees gewoon in het Nederlands, alleen als iets niet vertaald is en ik het heel graag wil lezen, ga ik voor Engels. Een paar boeken in de lijst hebben wel een Engelse titel, maar dat is nu blijkbaar in bij de Young Adult-boeken: om de titel niet te vertalen. In mijn eigen taal lezen, werkt voor mij het beste en het gaat sneller. Als ik Engels lees, moet ik veel meer nadenken en zeker bij ingewikkelde fantasy-boeken vind ik het te moeilijk om in het Engels te lezen.

Ik had graag ook recensies over de boeken geschreven, maar de tijd ontbreekt me daar momenteel voor. Ik houd bij wat ik lees op de boekensite Hebban, waar je mij terug kan vinden onder de naam “Alba”.

Verder las ik bijna al deze boeken voor de eerste keer, op ongeveer 25 boeken na, te weten de eerste twee Ken Folletts, de eerste drie van Carlos Ruiz Zafón, de Feist-boeken en de Wicca-serie van Cate Tiernan (die ik nu toch een stuk minder vond dan zo’n tien jaar geleden).

 1. Albertalli, Becky – De voordelen van onbeantwoorde liefde
 2. Allende, Isabel – De Stad van de Wilde Goden
 3. Allende, Isabel – Het Rijk van de Gouden Draak
 4. Allende, Isabel – Het Woud van de Pygmeeën
 5. Allende, Isabel – Het negende schrift van Maya
 6. Altebrando, Tara – Verdwenen
 7. Avery, Lara – Het geheugenboek
 8. Avey, Denis – De man die naar Auschwitz wilde
 9. Black, Holly en Clare, Cassandra – De IJzerproef
 10. Blum, Jenna – Het familieportret
 11. Brashares, Ann – Vier vriendinnen voor altijd
 12. Brooks, Terry – Een prinses van Landover
 13. Burton, Jessie – Het huis aan de Gouden Bocht
 14. Crowley, Cath – Donkerblauwe woorden
 15. Dayton, Arwen E. – Seeker
 16. Dayton, Arwen E. – Traveler
 17. Dayton, Arwen E. – Disruptor
 18. Dragt, Tonke – Dichtbij ver van hier
 19. Dragt, Tonke – Als de sterren zingen
 20. Doom, Petra – Overstekers – Een kracht ontwaakt
 21. Dueñas, Maria – De wereld vergeten
 22. Falcones, Ildefonso – De erfgenamen
 23. Feist, Raymond E. – Magier
 24. Feist, Raymond E. en Wurts, Janny – Dochter van het Keizerrijk
 25. Feist, Raymond E. en Wurts, Janny – Dienaar van het Keizerrijk
 26. Feist, Raymond E. en Wurts, Janny – Vrouwe van het Keizerrijk
 27. Fielding, Helen – Bridget Jones en de Edge of Reason
 28. Follett, Ken – Pilaren van de aarde
 29. Follett, Ken – Een brug naar de hemel
 30. Follett, Ken – Het eeuwige vuur
 31. Forman, Gayle – Haar dag
 32. Forman, Gayle – Zijn jaar
 33. Gabaldon, Diana – Een echo in de tijd
 34. Gabaldon, Diana – Met het bloed van mijn hart – deel 1
 35. Gabaldon, Diana – Met het bloed van mijn hart – deel 2
 36. Gabaldon, Diana – Lord John en de Schotse gevangene
 37. Gabaldon, Diana – Zeven stenen
 38. Galen, Alex van – Michiel de Ruyter
 39. Gemmell, Stella – De Stad
 40. Gemmell, Stella – De onsterfelijke troon
 41. Golding, William – Heer der Vliegen
 42. Green, John – Schildpadden tot in het oneindige
 43. Gregson, Julia – Onder een eindeloze hemel
 44. Guillou, Jan – Bruggenbouwers
 45. Guillou, Jan – Dandy uit het noorden
 46. Guillou, Jan – Blauwe ster
 47. Guillou, Jan – Tussen rood en zwart
 48. Guillou, Jan – De kop in het zand
 49. Haig, Francesca – Vuurpreek
 50. Haig, Francesca – Hemelvuur
 51. Haig, Francesca – Vlam en as
 52. Harris, Joanne – De zoetheid van perziken
 53. Hobb, Robin – Het Lot van de Moordenaar
 54. Hore, Rachel – Sterrennacht
 55. Hore, Rachel – Zomers licht
 56. Jansen, Suzanna – Het Pauperparadijs
 57. Janssens, H.P. – Bloedbanden
 58. Janssens, H.P. – Vrijbuiters
 59. Jio, Sarah – Bloesem in de nacht
 60. Kastner, Jörg – Mozart Mysterie
 61. Ladd, Sarah E. – Het woud van Emberwilde
 62. Lancewood, Miriam – Mijn leven in de wildernis
 63. Laugh, Amber – De vuurwens
 64. LeGuin, Ursula – Aardzee 2
 65. Levander, Anna – Morten
 66. Lewinsky, Charles – Het lot van de familie Meijer
 67. Loo, Tessa de – Kenau
 68. Maas, Sarah J. – Hof van doorns en rozen
 69. Maas, Sarah J. – Hof van mist en woede
 70. Maas, Sarah J. – Hof van vleugels en verwoesting
 71. Maas, Sarah J. – Hof van ijs en sterren
 72. Maas, Sarah J. – De glazen troon
 73. Maas, Sarah J. – De donkere kroon
 74. Maas, Sarah J. – Erfgenaam van vuur
 75. Maas, Sarah J. – Koningin van de Schaduw
 76. Maas, Sarah J. – Rijk van stormen
 77. Maas, Sarah J. – Toren van de dageraad
 78. Marshall, Alex – Een kroon voor Koud Zilver
 79. McCoy, Sarah – Het gefluister van de bladeren
 80. Meuleman, Brenda – Felle streken
 81. Miller, Lauren – Free to fall
 82. Montefiore, Santa – De laatste roos van de zomer
 83. Montefiore, Santa – Onder de Italiaanse zon
 84. Montefiori, Simon S. – Sashenka
 85. Morton, Kate – De dochter van de klokkenmaker
 86. Mosse, Kate – De nacht van de vogels
 87. Mosse, Kate – Tijden van Vuur
 88. Moyes, Jojo – De laatste liefdesbrief
 89. Moyes, Jojo – Voor mij
 90. Moyes, Jojo – Vier plus één
 91. Nelson, Jandy – Ik geef je de zon
 92. Nilsson, Per – Ik ben geen racist
 93. Nix, Garth – Clariël
 94. Perry, Sarah – Het Monster van Essex
 95. Picoult, Jodi – De verhalenvertelster
 96. Polane, Jasper – Lege steden
 97. Polane, Jasper – Vorstin van de kou
 98. Polane, Jasper – Wolvinnen van Otrostaadt
 99. Pulley, Natasha – De horlogemaker van Londen
 100. Pullman, Philip – Het Boek van Stof
 101. Punke, Michael – De spookverschijning (The Revenant)
 102. Raasch, Sarah – Sneeuw als as
 103. Raasch, Sarah – Ijs als vuur
 104. Raasch, Sarah – Bevroren nacht
 105. Reeve, Philip – Helse machines (Mortal Engines)
 106. Rommers, Els – Icea 1 – De Schreeuw van de Vuurvogel
 107. Rommers, Els – Icea 2 – De Kroon van Trevon
 108. Roobol, Femke – Tulpenliefde
 109. Roth, Veronica – The fates divide
 110. Rowell, Rainbow – Fangirl
 111. Rowell, Rainbow – Carry On
 112. Rowell, Rainbow – Eleanor & Park
 113. Rowling, J.K. – Een goede raad
 114. Ruggenberg, Rob – Piratenzoon
 115. Ryan, Anthony – De Vuurkoningin
 116. Ryan, Anthony – Het Vuur van de Draak
 117. Ryan, Anthony – Het legioen van vlammen
 118. Scarrow, Simon – De overwinning van de Adelaar
 119. Scarrow, Simon – Onder de Adelaar
 120. Spierenburg, Manon – De kristallen sleutel
 121. Staveley, Brian – De Erfenis van de Keizer
 122. Stirling, Joss – Storm & Stone
 123. Tahir, Sabaa – Een Fakkel tegen het Duister
 124. Tennenbaum, Silvia – De Wertheims
 125. Terlouw, Jan – Zoektocht in Katoren
 126. Tiernan, Cate – Wicca 1 – Boek der Schaduwen
 127. Tiernan, Cate – Wicca 2 – De Heksenkring
 128. Tiernan, Cate – Wicca 3 – Heksenbloed
 129. Tiernan, Cate – Wicca 4 – Zwarte magie
 130. Tiernan, Cate – Wicca 5 – Ontwaken
 131. Tiernan, Cate – Wicca 6 – Behekst
 132. Tiernan, Cate – Wicca 7 – Noodkreet
 133. Tiernan, Cate – Wicca 8 – Erfgoed
 134. Tiernan, Cate – Wicca 9 – Conflict
 135. Tiernan, Cate – Wicca 10 – Zoeker
 136. Tiernan, Cate – Wicca 11 – Oorsprong
 137. Tiernan, Cate – Wicca 12 – Eclips
 138. Tiernan, Cate – Wicca 13 – Afrekening
 139. Tiernan, Cate – Wicca 14 – Lotsbestemming
 140. Tiernan, Cate – Wicca 15 – Nachtkind
 141. Vlugt, Simone van der – Ginevra
 142. Vlugt, Simone van der – Het Schaduwspel
 143. Williams Chima, Cinda – Zwarte Kunst 4 – De Scharlakenrode Kroon
 144. Wouda, Suzanne – Roeien naar de Volewijck
 145. Zafón, Carlos Ruiz – De Schaduw van de Wind
 146. Zafón, Carlos Ruiz – Het Spel van de Engel
 147. Zafón, Carlos Ruiz – De Gevangene van de Hemel
 148. Zafón, Carlos Ruiz – Het Labyrinth der Geesten
 149. Zijl, Annejet van der – Anna
 150. Zwigtman, Floortje – Wolfsroedel

dsc04761_li (32)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s