Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Wandelen

Throwback Thursday: 7 februari 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 7 februari 2008:

Anke en ik gingen spontaan geocachen op een namiddag, nadat we allebei gewerkt hadden in de ochtend.

Het verslag:

481. Rondje Gemonde
Maker: Keltja
Type: Multi
Gevonden op: 7 februari 2008
Heideroosjes: Anke en Maartje
Plaats: Gemonde

482. Ruwenberg
Maker: Geopatra
Type: Multi
Gevonden op: 7 februari 2008
Heideroosjes: Anke en Maartje
Plaats: Sint Michielsgestel

483. Pink Cache Nr. 1 “Golfen?”
Maker: Mijk
Type: Multi
Gevonden op: 7 februari 2008
Heideroosjes: Anke en Maartje
Plaats: Sint Michielsgestel

Deze dag waren we allebei vroeg klaar met werken, dus besloten we dat we nog wel een cache konden gaan doen. Anke wilde graag Rondje Gemonde doen, omdat haar moeder daar vroeger woonde. Ik vond het best. De cache zou 5 km zijn, maar wij dachten dat het veel korter was, want wij hadden hem heel snel te pakken. De cache begon vrij saai midden in het dorp, maar al gauw gingen we meer de natuur in. Eerst door allerlei boerenpaadjes dwars door de weilanden, die helemaal onder water stonden door hevige regenval, dus af en toe was het echt soppen. We eindigden op een paadje langs het water en daar vonden we de cache.

Tja, we hadden nog tijd zat over, dus gingen we Ruwenberg doen. Anke was al ooit aan deze cache begonnen met enkele van haar geocachende familieleden, maar ze hadden hem niet gevonden, omdat ze niet uit kwamen met de projectie. Dus dan maar eens proberen met mijn GPS,  want daarmee kan je nauwkeuriger projecteren.  Ik was het absoluut niet eens met de afstanden die de co (cache-owner) Geopatra in zijn cache-omschrijving had vermeld, maar we vonden de cache wel.

We hadden nog steeds tijd over en nog een uur voor het donker werd. De Pink-cache zou ook 5 km zijn en aangezien we Rondje Gemonde zo snel hadden gelopen, dachten we dat dat bij deze ook zo zou zijn. Mooi niet dus, dit waren weer een heel andere 5 km, het waren er eerder 7, omdat je 2 km terug moest lopen van het eindpunt naar de auto. Verder was het wel een leuke route door het bos. We kwamen ook nog langs een stuw die blijkbaar zo gevaarlijk was dat hij helemaal afgezet was met hekken en het bruggetje erover zelfs helemaal een tunnel van hekken was. Natuurlijk kwamen we ook langs de golfbaan, waar deze cache zijn naam aan te danken heeft. De vragen waren allemaal niet zo moeilijk en ook de cache hadden we snel in handen. Het enige minpunt was die afstand terug naar de auto. Het was ondertussen al aan het schemeren en toen we bij de auto waren, was het bijna donker, dus tijd om naar huis te gaan.

Wat ik hier op 7 februari 2019 nog aan toe te voegen heb:

Drie multi’s op een namiddag, dat was best een aardige score, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s