Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 14 februari 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 14 februari 2009:

Geen romantische zaken op deze Valentijnsdag, maar eerst werken en in de namiddag op geocachingjacht in Waalwijk.

Het verslag:

1121. De Achterste Hoeven
1122. Historie in en om Waalwijk: Het wiel der galgen
1123. Historie in en om Waalwijk: Plantlust
Maker: Team Glenn en Maik
Type: Multi’s
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 14 februari 2009
Plaats: Waalwijk

1124. MOD
Maker: Zeppas
Type: mysterie
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 14 februari 2009
Plaats: Hilvarenbeek

Er waren diverse nieuwe caches op de eerste pagina van onze nearbiest-lijst verschenen. Dus toen ik terugkwam van mijn werk, stond Anke al zo’n beetje voor de deur, zodat we nog konden gaan geocachen.

Op de parkeerplaats zagen we al een andere auto met een geocaching-sticker staan (geen TB-sticker), dus we dachten eigenlijk al niet meer dat we nog bij de eerste drie vinders zouden zitten. Wel kwamen we erachter dat het startpunt van de tweede cache niet ver van deze cache aflag. Maar eerst de Achterste Hoeven. Die was eigenlijk niet erg moeilijk, maar op een bepaald punt kwam er een vraag over kruisende wegen. Die vraag was fout gesteld, ze bedoelden hoeveel wegen hier samen kwamen. Dat waren er vier, maar er kruisten er maar drie. Dus wij met deze variabelen verder. We moesten uitkomen bij een paaltje met gele driehoeken. Dat is zo’n wandelknooppuntroute-paaltje. En die stonden daar heel veel. Onderweg naar een van onze variabelen kwamen ons enkele mensen tegemoet. Vreemd genoeg begonnen die mensen allemaal naar ons te zwaaien. Eigenlijk vonden wij dat maar een beetje vreemd, want wij herkenden die mensen aanvankelijk niet. Dichterbij gekomen bleken het de Softies te zijn (familie van Anke). Ook zij waren op deze nieuwe cache afgekomen, bevangen door goudkoorts. Ze waren ook vastgelopen op de kruisende wegen. Zij hadden zelfs nog veel meer variabelen geprobeerd dan ons en zeiden op geen enkel punt iets gevonden te hebben. Ze wilden het op gaan geven, dus namen we afscheid, want ik besloot dat wij verder zouden gaan met het getal vier. Dit bleek achteraf een zeer goed idee, want het was gewoon goed. De cache-route kent wel afwijkingen van over de 10 meter, maar dat blijkt bij alle caches van deze makers te zijn, kwamen we later op de dag achter. Wij vonden de cache dus wel en belden triomfantelijk op naar Ankes tante, dat het ons wel gelukt was.

We gingen meteen door met Het Wiel der Galgen, want het startpunt van die cache lag zo dichtbij de cacheplek van De Achterste Hoeven, dat het de moeite niet was om de auto te verplaatsen. Van het Wiel der Galgen klopte eigenlijk helemaal niets. Het paaltje op een bepaald waypoint was verdwenen en de formule voor de berekening van de eindcache klopte ook niet. Onderweg vonden we nog wel een ANWB-paddestoel, die nu door ons geclaimd is. (Waalwijk is een goede paddo-gemeente, wij bezitten er ondertussen 7 paddo’s). Gelukkig was het te lopen rondje (om het watertje het Galgenwiel) erg voorspelbaar en zagen we op een bepaald moment een typisch cachershoopje liggen. En jawel, dit was de cache.

Hierna gingen we de auto ophalen. We hadden nog 1 cache over. Die liep aan de cache-beschrijving te zien door een woonwijk. We hadden nog een krap uurtje over voor het donker werd, maar we besloten het toch te gaan proberen. Onderweg kwamen we nog 3 paddestoelen tegen, die nu allemaal van ons zijn. Na wat twijfel of we hier wel echt gratis mochten parkeren, begonnen we te lopen. De cache-route was erg saai. Hij liep langs oude fabriekspanden die ingesloten waren door prive-terreinen, dus we voelden ons niet echt welkom. Ook hier maakten we weer een fout, omdat we de beelden op een toren niet goed konden tellen, want je kon er niet omheen lopen. Voor mij liep deze cache over bekend terrein, omdat de mysterie Hoedje van Papier hier ook verstopt ligt. Na wat gokwerk konden we ook deze cache aan het lijstje toevoegen. De cache-behuizing was wel mooi gemaakt.

We hielden toch een vervelend gevoel over aan deze cachemiddag: als er zoveel niet klopt is dat jammer.

’s Avonds wilden mijn jongste broertje en een vriend van hem heel graag naar een feestje in Diessen, maar dat vonden mijn ouders te ver fietsen in het donker en ze hadden ook geen tijd om hem weg te brengen.  Ik vond dat zielig voor hem, dus bood ik aan om hen weg te brengen. Omdat ik afgesproken had met Anke, moest zij ook mee. We zetten de jongens af in Diessen en besloten toen om over Hilvarenbeek terug te rijden, zodat we daar een door mij opgeloste mysterie konden loggen. De mysterie ging over modulair rekenen gaat en ik had hem al een tijdje terug opgelost. Omdat het de enige cache in Hilvarenbeek was, die wij nog moesten vinden, waren we er nog niet naartoe geweest.

We wisten al dat hij in een woonwijk lag. En we kwamen inderdaad uit bij een woonhuis in een wijk in Hilvarenbeek. Waar het erg donker was. Ik herinnerde me nog iets over een cirkelhaagje en dat was daar inderdaad. Maar ondanks het schijnsel met de zaklampen van de telefoons konden we de cache niet vinden. Toch maar even een hulplijntje inschakelen. Zoals gewoonlijk was Ankes zusje Pien ons slachtoffer voor het opzoeken van de hint. De cache zou binnen het cirkelhaagje moeten liggen en wij hadden nu alleen maar erbuiten gekeken. Nu hadden we de cache snel te pakken.
Dit voelt toch wel erg crimineel aan hoor, zo in het donker door iemands voortuin lopen met een stel lampjes…

Wat ik hier op 14 februari 2019 nog aan toe te voegen heb:

Haha, altijd die hulplijntjes naar Pien. Tegenwoordig hebben we natuurlijk internet op onze telefoon en kunnen we die hints zelf opzoeken.

En ook wel grappig: Ik heb twee jaar in Hilvarenbeek gewoond (2010 – 2012) en toen woonde ik vlakbij die MOD-cache. Maar dat wist ik in 2009 nog niet, natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s