Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Waymarking

Throwback Thursday: 7 maart 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 7 maart 2011:

Mijn moeder en ik gingen een paar dagen samen weg en onderweg deden we al een heleboel caches.

Het verslag:

2750. OECC: Oosterhout’s Eerste Carpool Cache
Maker: Buurman en Buurman
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 7 maart 2011
Plaats: Oosterhout

2751. Cor Litjens deel 6 Dorpsgezichten: Olburgen
2752. Cor Litjens deel 5 Dorpsgezichten: Rha
2753. Cor Litjens deel 1 Dorpsgezichten: Steenderen
2754. Cor Litjens deel 4 Dorpsgezichten: Bronkhorst
2755. Cor Litjens deel 2 Dorpsgezichten: Toldijk
2756. Cor Litjens deel 3 Dorpsgezichten: Baak
Maker: CrankyHenkie
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 7 maart 2011
Plaats: Olburgen, Rha, Steenderen, Bronkhorst, Toldijk en Baak

2757. Motorvrienden
Maker: MTC Bicyclette
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 7 maart 2011
Plaats: Zutphen

2758. De Drogenapstoren
2759. Gein bij de fontein
2760. De Broederenkerk
Maker: Pomacanthus en Kruimbol
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 7 maart 2011
Plaats: Zutphen

2761. De Berkelruïne
Maker: Kruimbol
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 7 maart 2011
Plaats: Zutphen

2762. Kip, ik heb je
2763. Erwtje 157: U bent welkom hier!
Maker: Hoefsmidjes
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 7 maart 2011
Plaats: Zutphen

2764. Leusveld
Maker: Lein
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 7 maart 2011
Plaats: Zutphen

2765. Soerense Broek
Maker: Team Alkie
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 7 maart 2011
Plaats: Zutphen

Mijn moeder vroeg de dag voor we weg gingen of er onderweg ergens een carpoolcache was en die vond ik eentje. Hij was in Oosterhout, een plaats die ik ken als een dorp  voorbij Breda. Maar dit was dus een andere Oosterhout, wel precies hetzelfde gespeld. Dit was voor de Heideroosjes de 2750ste found, dus een kleine milestone.

Vervolgens gingen we de serie van Cor Litjens doen, dat is een serie van 6 caches bij de kunstwerken van Cor Litjens. Die kunstwerken spraken mij erg aan. Het waren een soort van stadsmanquettes in brons gegoten die uit een rechthoekig stuk steen leken te groeien. Daarnaast was het ook nog een leuke autotoer door de zes landelijke plaatsjes waar de caches lagen. Onderweg ook nog wat paddo’s gespot, mijn moeder spot ze nu ook al voor mij.

We waren al vroeg klaar met Cor Litjens en besloten door te gaan voor wat caches in de vestingstad Zutphen. Eerst deden we Motorvrienden, die bij een clubhuis van de motorvereniging lag. Er kwam toevallig net een Motorvriend langs om wat op te halen in het clubhuis en hij was zo aardig om de cache aan te wijzen.

Hierna parkeerden we Reno op een grote en zowaar gratis parkeerplaats bij het winkelcentrum om een wandeling te maken langs een vijftal caches. Daarvan hebben we er eentje niet gevonden. Hij bleek geript te zijn en het was de enige not-found van deze vakantie. Zutphen is een mooie stad met veel historische gebouwen en een oude stadsmuur die nog als een ruïne door de stad heen loopt. Ook veel kerken. Er was ook nog een cache die alleen per kano te bereiken was in de stadsgracht en ik baalde er een beetje van dat ik Wave niet bijhad. Dat was namelijk wel erg gaaf geweest. Maar ja, theoretisch gezien had Wave niet meer in de auto gepast, die beslaat dan alle ruimte en dan moet de bijrijdersstoel plat.

Er was ook nog een gave boekenwinkel met trapjes. We vonden dus vier caches en daarna gingen we op weg naar het hotel. Alleen lagen op de weg nog drie trads. Eentje lag op de brug en die konden we niet bereiken. De andere lag bij het kippenmuseum in een mooi historisch straatje, die was wel geinig, zat in een dubbele laag in een vogelhuisje verstopt. De laatste cache zat in het informatiebord van de gemeente Zutphen. Alleen stond dat op een parkeerhaventje aan de tegengestelde richting van de weg. Gelukkig was er geen verkeer en besloot ik halsoverkop om naar dat haventje door te steken. Mijn moeder vond dat minder stijlvol, maar ging wel vlug de cache loggen. Daarna zijn we weer veilig teruggekomen op onze eigen rijstrook.

We checkten in bij het hotel, maar de hotelkamer was heel klein en het was nog licht buiten, dus besloten we heel snel dat we nog meer caches gingen doen.
Eerst een korte multi die bestond uit een foto-zoektocht. Die was zeer aardig en liep over het landgoed Leusveld, inclusief mooi landhuis met een aparte klok. Onderweg ook nog een mooie bank gezien waar een libel uitgesneden was. De cache werd ook gevonden. Hierna nog een oppikkertje gedaan dat het Soerense Broek heette en bij een gelijknamig informatiebord lag. Normaal start bij zoiets dan een wandelroute, maar dat was hier niet het geval. Het bord werd omringd door prikkeldraad. Best wel apart.

Zo hadden we maar liefst zestien caches gevonden deze dag, veel meer dan we van tevoren verwacht hadden.

Wat ik hier op 7 maart 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ja, we gingen toen dus naar een hotel. Maar dat beviel eigenlijk niet zo goed. Sindsdien gaan we eigenlijk altijd naar huisjesparken, dan heb je meer ruimte (en een tafel die groot genoeg is voor spelletjes) en kun je gewoon zelf koken. Verder was het wel een mooie omgeving en hebben we die midweek heel wat geocaches gevonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s