Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 14 maart 2015

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 14 maart 2015:

Ondertussen zit ik in de laatste maanden van mijn hbo-studie Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Maar vier jaar geleden was ik nog druk bezig met mezelf oriënteren op welke studie ik wilde gaan doen. Eén van de mogelijke opties was Geschiedenis aan de Universiteit van Leuven. In België. Dat is het dus uiteindelijk niet geworden. Maar op deze dag bezocht ik de open dag per trein en natuurlijk pakte ik daarna nog een paar caches in Leuven mee.

Het verslag:

5549. De laatste Leuvense Torenbrievenbus
Maker: Bvstaeye
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 14 maart 2015
Plaats: Leuven, België

5550. Panorama
Maker: Sailtm
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 14 maart 2015
Plaats: Leuven, België

Vandaag was dan de open dag op de KU Leuven, waar ik mogelijk geschiedenis zou willen gaan studeren. Het bleek nog een aardig lange reis te zijn per trein, door twee landen en met veel overstaps. Omdat ik het altijd wel leuk vindt om mijn cache-voetstappen achter te laten en ook wel even een wandelingetje wilde maken door de stad waar ik mogelijk zou gaan wonen, een tweetal caches gelogd, nadat ik de open dag had bezocht.

Ik vond de naam Leuvense Torenbrievenbus heel leuk klinken, maar het was heel anders dan ik me had voorgesteld. Ik dacht namelijk aan een oude Middeleeuwse toren met een oude houten deur met een brievenbus erin, maar ze bedoelden een ouderwetse bezorg-brievenbus, zoals de oranje brievenbussen in het Nederlandse straatbeeld. Ook leuk, voor een voormalig postbode zoals mij (niet lang daarna werd ik opnieuw een postbode), maar toch wel anders. Wel leuk dat deze brievenbus echt nog in gebruik is. Voor de cache moest ik op een muurtje klimmen, want hij zat best hoog en ik ben maar klein.

torenbrievenbus

Hierna volgde Panorama, die lag op de bovenste verdieping van een parkeergarage, die mij deed denken aan een vervallen oostblok-gebouw. Ik klom omhoog langs alle smalle trapjes, kreeg bovenop last van hoogtevrees en was blij dat ik de cache al snel zag zitten. Hierna nam mijn hoogtevrees gelukkig af en bleek het uitzicht inderdaad wel mooi te zijn. Ik zag zelfs bergen (?) en/of hoge heuvels in de verte.

Het bleef bij deze twee caches, want ik had nog een lange terugreis naar huis voor de boeg.

Wat ik hier op 14 maart 2019 nog aan toe te voegen heb:

België is het uiteindelijk niet geworden. Er zaten te veel haken en ogen aan hier gaan studeren. Vooral ook omdat ik daar dan moest gaan wonen en niet voor me zag hoe ik dat dan drie jaar financieel op moest gaan lossen. En ook wel vanwege mijn leeftijd: ik zag het ook niet zo zitten om van een eigen sociale huurwoning, terug te gaan naar een gedeeld “kot” met allemaal jongere mensen.

Toch zou het ook wel een mooi avontuur zijn geweest. Zo had ik ook al naar de geocaches gekeken, want die hobby had ik mooi mee kunnen nemen naar de zuiderburen. Er was ook een kanovereniging in Leuven. Ik had echt heel erg veel research gedaan naar hoe ik daar zou gaan studeren en leven, dus het was uiteindelijk best een teleurstelling toen het allemaal niet door ging.

De foto van de torenbrievenbus komt van de cachepagina af. De cache is nog steeds online, code GC42FGY.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s