Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 28 maart 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 28 maart 2008:

Het oplossen van mysteries is niet mijn favoriete bezigheid, maar soms heb ik een vlaag van puzzelzin en los ik er een aantal achter elkaar op. Soms wordt daar dan mijn hele omgeving bij betrokken.

Het verslag:

571. Lekker Windje?
Maker: Coeckymonsters
Type: Mysterie
Gevonden op: 28 maart 2008
Heideroosjes: Anke en Maartje
Plaats: Tilburg

572. Merkwaardig
Maker: Biekies
Type: Micro/Mysterie
Gevonden op: 28 maart 2008
Heideroosjes: Anke en Maartje
Plaats: Tilburg

Ik was in puzzelstemming en loste een hoop puzzels op. Lekker Windje? Was een nieuwe puzzel en nog wel in Tilburg. Gelukkig van de Coeckymonsters, die maken puzzels die niet supermoeilijk zijn. Deze ging over windkrachten en dat had ik bijna meteen door. Er stond een verhaaltje met kenmerken van de windkrachten erin en zo moest je het coördinaat ontcijferen, dat had ik vrij snel voor elkaar.

Merkwaardig heeft een veel langere geschiedenis. Al vrij snel nadat deze cache online was gekomen had ik hem uitgeprint. Een van de merkjes wisten Anke en ik meteen bij naam te noemen: het handje van Teva. Daarmee wisten we dat we de rest van de merkjes ook in de outdoor-richting moesten zoeken. Een avondje zoeken op internet leverde ons de meeste merken op. Een paar wisten we niet. En eigenlijk ook niet hoe we verder moesten als we die merken eenmaal verzameld hadden. Dus kwam de puzzel op de onopgelost stapel terecht. Waar hij maanden later pas uitkwam.

Het vel papier ging mee naar de kanoclub, we hoopten dat een clubgenoot misschien de ontbrekende merken zou weten, omdat hij bij een outdoorwinkel heeft gewerkt. Hij wist ons nog aan 1 merk te helpen, maar de laatste wist hij ook niet. Dus ging de cache maar weer terug op de onopgelost-stapel. Niet veel later vond de geocachende collega van Anke de cache. En deze collega houdt wel van puzzelen. Dus mailde ik hem om een hint.

Want nu hadden we dan wel bijna alle merken, maar hoe verder? We hadden op de kanoclub al van alles uitgeprobeerd met de letters van de merken en zelfs de artikelen die bij de merken hoorden, maar er kwam niks fatsoenlijks uit. De collega zei dat het opgelost moest worden met de landen waar de merken opgericht waren. Aha, zover waren wij nog niet gekomen. Ook wist hij ons het laatste merk te vertellen.

Dus konden Anke en ik verder gaan zoeken naar de landen van herkomst van de merken. Dat kostte ook nog een eventjes werk. Maar toen gaf Evince (de online checker) eindelijk groen licht voor deze cache.

Wat ik hier op 28 maart 2019 nog aan toe te voegen heb:

Ha, dit was toch wel een leuke manier van puzzels oplossen. Tegenwoordig heb je complete sites met oplossingen, hoewel ik daar geen lid van ben. Er is nu zoveel keuze in caches, dat ik mysteries vaak links laat liggen als ik er niet binnen 10 minuten een oplossing in zie. Maar daarmee mis ik wel de enorme voldoening van het oplossen van zo’n mysterie als Merkwaardig. En nee, Merkwaardig is niet meer online, die zit al sinds 2009 in het archief. Dus je hebt niets meer aan de bovengenoemde hints.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s