Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 4 april 2016

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 4 april 2016:

Ik ging voor het eerst sinds jaren geocachen met Stephanie. Ooit richtte ze de Heideroosjes mee op, sterker nog, deze nickname was haar idee (ik wilde iets Lord of the Rings-achtigs). Maar ze begon al snel haar eigen team, genaamd Snuffel007. Ook Angela ging mee, voor haar de allereerste keer geocachen.

Het verslag:

6267. Het Terracottaleger
Maker: BeeksePythagoras
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Snuffel007: Stephanie en Angela
Gevonden op: 4 april 2016
Plaats: Hilvarenbeek

Stephanie wilde eigenlijk wel weer eens een keertje geocachen en Angela was ook wel nieuwsgierig naar deze activiteit.

Ik weet dat Stephanie een puzzel-multi leuker vindt dan traditionals en toevallig had ik nog wel wat puzzel-multi’s in de aanbieding. Zoiets is nou eenmaal leuker met een groepje, want dan is het oplossen van de puzzels leuker. Dus stelde ik het Terracottaleger voor, een puzzel-multi van 8 kilometer door de bossen van Gorp en Roovert, waarbij je ook een stukje door België loopt. De cache is gebaseerd op het beroemde Terracottaleger, dat als grafgift werd meegegeven aan de eerste keizer van China: Qin Shi Huangdi. De andere dames gingen akkoord.

De dag kwam met bewolking en regen, maar we besloten om toch te gaan, want volgens buienradar zou het ’s middags beter worden. Na een fijne rit over het zandpad door Gorp en Roovert bleek mijn berekening van de parkeerplaats goed te zijn. Smaug (mijn gps) had ondertussen een black-out, maar de regen was afgenomen tot miezer en na dat ik hem opnieuw had opgestart kreeg hij er zin in en vonden we waypoint 1. De eerste puzzel werd meteen al opgelost door Stephanies puzzel-inzicht. Ik dacht zoals gebruikelijk weer veel te moeilijk.

We vonden het ene na het andere waypoint, want ze zaten verstopt in vrij opvallende boomstronken. Ondertussen brak de zon door de wolken en werd het zelfs nog warm. Arme Angela heeft geen wandelschoenen en heeft de tocht gelopen op haar gewone schoenen. Zij wilde gaan sparen voor wandelschoenen. En Stephanie wilde bijna ter plekke een betere GPS gaan bestellen, want met haar oude Geko scoorde ze alleen maar not-founds, waardoor Angela in haar ogen geen goed beeld kreeg van geocaching.

Tijdens de wandeling door Gorp en Roovert herkende ik veel plekken van mijn fietstochten door dit gebied, toen ik nog in Hilvarenbeek woonde. Vooral de grensovergang was leuk om weer eens te zien. Angela werd helemaal enthousiast van de oude grenspaal en de kapel. Ik had die dus al heel vaak gezien.

Bij waypoint 7 hadden we een inzinking, we konden hem niet vinden. Uiteindelijk vond super-Stephanie hem onder de struiken. Pfft, we konden weer verder. Alle puzzels waren met logisch denken goed op te lossen, dus we maakten geen fouten en konden steeds verder.

Er was trouwens heel veel aandacht besteedt aan de uitvoering, de maker – Beekse Pythagoras – moet veel avonden terracotta-poppetjes hebben zitten gieten in zijn schuurtje en heeft ze daarna ook nog beschilderd. Wat een held! En wat een genot voor ons om zo’n mooie cache te mogen lopen.

Ik had in een logje gelezen dat ze een half uur naar de cache hadden moeten zoeken, maar de kist was gigantisch en Angela stond er al meteen bovenop, zodra we het ground zero bosje betraden. In de kist een heel terracotta-leger en genoeg trackable items.

In de auto terug naar huis (we reden niet terug over het zandpad, maar over de verharde weg) waren Stephanie en Angela helemaal enthousiast over geocaching en nieuwe cache-plannen werden al gesmeed.

Wat ik hier op 4 april 2019 nog aan toe te voegen heb:

Dit was echt een heel mooie cache-route. Een perfecte multi, mooie omgeving en prachtig uitgevoerde waypoints. Aanrader voor iedereen.

Met Stephanie en Angela ga ik zo af en toe eens geocachen, maar meestal spelen we gezelschapsspellen, een andere gezamelijke hobby.

Foto van het Terracottoleger komt van Droomplekken.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s