Categorieën
#geocaching Throwback Thursday Waymarking

Throwback Thursday: 11 april 2015

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 11 april 2015:

Ik ging per fiets een geocachingtrail doen langs ANWB-paddestoelen. Maar ik was iets cruciaals vergeten: nieuwe batterijen…

Het verslag:

5592. Rondje Paddestoelen #5
5593. Rondje Paddestoelen #6
5594. Rondje Paddestoelen #1
5595. Rondje Paddestoelen #2
5596. Rondje Paddestoelen #3
Maker: Langvangemert
Type: Multi’s
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 11 april 2015
Plaats: Vught

Het weer compleet omgeslagen ten aanzien van de dag ervoor. Het was bewolkt en waaide. Maar het was een 1-cache-datum en ik probeer die dit jaar op te lossen. Dus ging ik toch heel fanatiek op pad om de nieuwe Paddestoelen-serie in Vught te gaan doen. Een serie die me aantrok omdat hij langs fietspaddestoelen gaat. Kon ik meteen ook wat aan waymarking doen.

Al eerder dan verwacht kwam ik bij de eerste paddo aan. Dat was niet de eerste van de serie, maar nummertje 5. De serie zat netjes in elkaar. Allemaal off-set-multi’s en je fietste keurig een rondje.

Maar ik was vergeten om nieuwe batterijen mee te nemen en de batterijen die in Smaug (mijn gps) zaten, waren zo goed als leeg. Dus het was de vraag hoe lang de batterijen het uit gingen houden. Ik ben een groot fan van oplaadbare batterijen en had geen zin om in het centrum van Vught dure niet-oplaadbare batterijen te gaan kopen. Daarnaast was ik ook niet bepaald in het centrum van Vught, maar in het buitengebied.

Ik bracht het er nog best goed vanaf, vijf paddo-caches werden keurig afgewerkt. Maar bij de laatste begaf Smaug het: hij viel voor de zoveelste keer uit en wilde echt niet meer opstarten. De batterijen waren volledig uitgeput.

Dus zat er niets anders op dan terug naar huis te fietsen. Uit mijn hoofd dus, dat ging me gelukkig wel goed af, ik had goed onthouden hoe ik op de heenweg was gefietst. De fietstocht viel me nu veel zwaarder, omdat ik nu tegenwind had. Ik was nog maar net thuis, of het begon keihard te stortregenen. Dus stiekem was ik blij dat ik eerder op had moeten geven, nu was ik droog thuis gekomen.

Wat ik hier op 11 april 2019 nog aan toe te voegen heb:

Tja, batterijen vergeten staat toch wel in de meest gemaakte geocachersfouten-top-10. Net als pen vergeten of kwijtraken. Gelukkig is het me nog nooit ver weg overkomen. Vught is gelukkig niet al te ver van Oisterwijk af, dus een maand later ben ik nog eens terug geweest om de paddestoelen-serie te voltooien.

De afbeelding van de batterijen komt van de website van de Hema. Dit zijn de oplaadbare batterijen die ik al jarenlang gebruik voor Smaug (en zijn voorganger Eragon). Ze gaan jarenlang mee en Smaug doet gemiddeld zo’n 8 uur met een setje van twee batterijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s