Categorieën
#geocaching Day Zero Project

Virtuele caches (2)

Voor doel #37 van mijn Day Zero Project moest ik 10 virtuele caches loggen. Dat is ondertussen gelukt, ik heb er zelfs al 12. Maar ik heb best het een en ander over deze bijzondere cachevorm te vertellen, dus daarom krijgen deze caches een korte serie eigen verslagen.

Vandaag het verslag over Zwarte Blink en Parnassiavallei

Deze twee oude virtuals (beiden 2002) horen bij elkaar. Ze zijn ook te loggen in hetzelfde duingebied bij Bergen aan Zee en ik heb er heel wat voor over gehad om ze te kunnen loggen. Iets met caches vergeten in te laden, slechte internetverbinding, een lange, moeizame treinreis, een gewijzigde wandeling, een bus-die-niet-bleek-te-rijden, en nog tien kilometer naar het station moeten strompelen – toen ik er al meer dan twintig kilometer op had zitten -, honger en dorst. Het duingebied is wel geweldig mooi en ik maakte prachtige foto’s, maar ik was totaal uitgeblust na deze dag (en ik moest de dag erna drie postwijken bezorgen, hoe ik dat voor elkaar heb gekregen, weet ik nu nog niet)

  1. Zwarte Blink (GC39EF)
  2. Parnassiavallei (GCGECF)
  • Maker: GeoGerard
  • Type: Virtuals
  • Heideroosjes: Maartje
  • Gevonden op: 14 juli 2017
  • Plaats: Bergen aan Zee

Naar Alkmaar is een behoorlijk lange treinreis (ik heb Dal Vrij), ook al rijdt de trein in 1x door vanaf Den Bosch. Toen ik aan kwam miezerde het en bleek ik één van de twee virtuals niet ingeladen te hebben in mijn gps. Verdomme, ik was nogal kwaad op mezelf, dat ik dat niet gecontroleerd had. Onderweg naar de eerste cache verschillende keren geprobeerd om wifi te vangen met mijn oude wookie-fookie telefoon, maar dat lukte niet, dus ik raakte ontzettend gefrustreerd.

dsc08765
Bunkers in Bergen

Mijn frustratie zakte pas iets weg toen ik bij de eerste cache van de Bunkers in Bergen-serie was aangekomen, nummertje 5, want die was het dichtste bij vanaf het station. Ik dacht eigenlijk dat deze caches in de duinen lagen, maar dat bleek niet zo te zijn, het was meer een gebied met sloten en weilanden. Het weer klaarde ondertussen wel op, dus ik besloot om dan deze serie maar helemaal te gaan lopen en een andere keer nog eens terug te komen voor de virtuals. Onderweg klaarde het weer echter heel erg op en door de goede hints ging het vinden van de Bunker-serie heel voorspoedig. Ik vond ook nog een cache op de route, die Vliegveld Bergen heette, maar ik heb er niets van een vliegveld gezien, dus ik weet niet waar de naam op sloeg. De cache had beter “de rat” kunnen heten, want hij werd bewaakt door een grote plastic rat.

Bij Bunkers in Bergen was ik ongeveer halverwege de route en daar vond ik een bankje. Dus besloot ik nog een laatste poging met wifi te wagen en nu lukte het wel. Hierdoor kon ik de coördinaten van de ontbrekende virtual alsnog in mijn GPS zetten. Tja, zou ik nu nog richting het duingebied gaan wandelen of niet? Eigenlijk was mijn oorspronkelijke dagdoel die virtuals geweest. En nu liepen er eigenlijk twee plannen door elkaar. De roep van de virtuele caches was groot, dus ik wandelde toch in de richting van het duingebied. Onderweg passeerde ik nog de cache Kasteel Rampenbosch. De naam was mooier dan de cache, want van het kasteel was helemaal niets meer over dan een herinnering en een straatnaam.

dsc08790
Duingebied

Het was veel verder lopen naar de ingang van het duingebied, dan ik van tevoren had ingecalculeerd. Wel was bij de ingang een bushalte. Ik spotte de woorden “Alkmaar station” en dacht mooi: dan kan ik straks lekker terug met de bus. En ik wandelde vrolijk het duingebied in. Ik deed een cache op de parkeerplaats die een heel hoge moeilijkheidsgraad had, maar die eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was, ik had hem vrij snel te pakken. Toch die cache-ervaring? Misschien wel. Logjes lezen hielp daar ook wel.

Ik kocht een kaartje bij de automaat, want deze duinen zijn van dezelfde waterleidingmaatschappij, als die bij Castricum, waar ik met Anke en Guy heb gewandeld in november vorig jaar (2016). Het kost maar 1,80 euro, dus het is niet zo duur, maar ik werd natuurlijk weer niet gecontroleerd, dus een beetje onzinnig is het ook wel weer (ik werd vandaag wel tot 3x gecontroleerd in de trein, maar dat is een ander verhaal). Vol goede moed begon ik aan de wandeling naar de Zwarte Blink. Toegegeven, dit gebied is erg mooi, dus die 1,80 euro is het zeker wel waard. Overal de meest prachtige vergezichten. Ook wel wat hoogteverschillen, meer dan daar bij Castricum.

dsc08805
Uitzicht vanaf de Zwarte Blink

Het duurde dus een stuk langer dan verwacht voor ik op de Zwarte Blink stond, dit bleek een uitkijkpunt te zijn. Wel een mooi uitzichtpunt. Ondertussen was het zelfs zo warm geworden, dat ik mijn jas omgeknoopt had. Foto’s gemaakt ten bewijs dat ik op de Zwarte Blink ben geweest en door naar de Parnassiavallei. Er waren toch wel bordjes van een NS-wandeling in de duinen, ondanks dat ik daar naar gezocht had en niets geschikts kon vinden. Stom. Ik kon de route nu wel een stuk volgen tot aan het fietspad. Er bleek dus een groot, breed fietspad door deze duinen te lopen. Als ik dat geweten had, had ik een OV-fiets op station Alkmaar gehuurd en was ik hier naartoe gefietst. Maar ik was in de veronderstelling dat je alleen maar te voet in dit gebied mocht komen. Later kreeg ik hier nog meer spijt van…

In de Schoorlse Duinen stonden ook paddo’s, dus aan het einde van de dag had ik er toch mooi een stuk of vijf gescoord. Ik vond ook de ingang naar de Parnassiavallei, de andere virtuele cache. Ook deze lag op een uitkijkpunt. Eigenlijk vond ik het uitzicht hier nog indrukwekkender dan bij de Zwarte Blink, dit vooral omdat je nu dichter bij de zee was en de bewolking heel mooi boven het zeewater schitterde. Het waaide hier wel gruwelijk had, dus ik moest mijn pet gaan redden, toen die wegwaaide. Ook hier weer foto’s gemaakt ten bewijs.

dsc08841
Uitzicht Parnassiavallei

Ondertussen voelde ik mijn voeten wel, dus ik besloot het duingebied uit te gaan wandelen en vlug op de bus naar het station te stappen, want het was ook al veel later dan ik had ingepland. Het was evengoed nog twee kilometer lopen. En toen stond ik daar bij de bushalte met mijn tong op mijn schoenen en pijnlijke voeten en toen bleek die fi-fa-fucking-bus niet te rijden. De zomerregeling ging in op 15 juli en het was dus pas 14 juli…stond ik daar, slechts een dag te vroeg maar Geen Bus. Ik baalde verschrikkelijk, maar ik had geen keuze, ik moest gaan lopen. De enige andere optie was een taxi bellen, maar ik zat met het wifi-probleem en taxi’s zijn gruwelijk duur, zeker in je eentje. Of liften, maar dat durf ik echt niet. Dus werd het lopen. Alle bushaltes op de route gaven dezelfde boodschap: geen bus vandaag.

 

Uiteindelijk heb ik dus nog tien kilometer extra gelopen, dat is verder dan van Tilburg naar Oisterwijk… Op station Alkmaar aangekomen stond er ruim 30 kilometer op de teller van Smaug en kon ik bijna niet meer op mijn voeten staan van ellende. Het was ook al 21 uur geweest. Bleek er ook geen rechtstreekse trein meer naar Den Bosch te rijden. Omdat de intercity naar Utrecht net voor mijn neus weg reed, besloot ik maar in de sprinter naar Amsterdam te stappen. Mijn voeten deden echt ontzettend veel pijn, ik heb ze in de trein in allerlei houdingen gehad, maar het hielp niet echt. In Amsterdam bleek er gelukkig nog wel een intercity naar Den Bosch te rijden en ik had nog tijd om een zak friet te kopen, want ik had ondertussen ook behoorlijk veel honger gekregen en de vegetarische salades bij de Hema (wat ik eigenlijk liever wilde eten dan friet) waren uitverkocht. Uiteindelijk ben ik nog met de trein thuis gekomen, met de allerlaatste sprinter naar Oisterwijk.

Deze dag liep dus niet helemaal zoals gepland, maar dat is dan ook een leermoment en uiteindelijk is alles goed gekomen. De volgende dag, kon ik er ondanks de spierpijn (en toen moest ik dus drie hele postwijken bezorgen met huis-aan-huis…) wel weer om lachen, maar ik was wel totaal gesloopt.

dsc08871
Zonsondergang

Alle foto’s bij deze blog zijn door mij zelf gemaakt op de helse dag, 14 juli 2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s